Necroza cap femural post radioterapie

12-01-2022
MandacheDana
Nu este medic/terapeut
MandacheDana
Bună ziua, în 2019 am făcut radioterapie în urma unui cancer de col uterin, în urma căruia a ieșit o necroza de cap femural. La început nu ma durea nimic, după ceva timp începând sa ma doară soldul drept( durerea mergea în picior). Cam în 4 luni durerea sa mutat pe piciorul stâng și de atunci (cam de un an) durerea este din ce în ce mai mare. Am mers la medic, mi sa spus ca trebuie sa fac operatia de protezare de sold. Problema este ca la privat mi se pare exagerat de scump, iar la stat(am mers la Tg mures) mi sa spus ca nu ma poate opera din cauza greutatii(85 kg) si a varstei(36 ani)
Rugămintea mea este dacă se poate sa îmi spuneți, ținând cont ca abia merg, am momente când nici nu pot pune piciorul în pământ, de urcat scările nu mai zic este groaznic, noapte am dureri, operația ar fi o urgenta sau se poate aștepta pana as reuși sa slabesc(asta ținând cont ca am indusa o menopauza pe care o controlez destul de greu și mișcarea care îmi este limitată).
5 comentarii
1
12-01-2022, ora 19:36
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Am prieten care nu a facut operatia de protezare si acum e vai de el, de la cirje a ajuns la carucior, aici cine sa va indrume, tot medicul de familie stie cel mai bine situatia.
1
12-01-2022, ora 22:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Intr-adevar, este lipsit de logica sa se efectueze vreo operatie la aceasta greutate (medicul de la Tg Mures are prefecta dreptate).
Prin urmare, ar fi intelept sa renuntati la kilogramele in exces (20-30), iar pana atunci sa va sprijiniti cat mai putin pe membrul pelvin afectat (preferabil sa nu calcati deloc).
Dupa ce renuntati la kilogramele in exces, se poate relua discutia despre un eventual tratament chirurgical. Greutatea nu are nici o legatura cu menopauza, ci doar cu alimentatia, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
13-01-2022, ora 06:56
MandacheDana
Nu este medic/terapeut
MandacheDana
Va mulțumesc pentru răspuns. Cele 20-30 de kilograme foarte greu se dau jos, nu ca nu am încercat. Iar cu sprijinirea mai puțin pe picior nu am nici o șansă, mergând la lucru nu pot sta cu carja acolo. Stau și ma gândesc ca pana acum nimeni nu mia spus de asta, mi-am cumpărat eu carje satamana trecuta sa le am în casa, în cazuri extreme (când nu pot pune deloc piciorul în pamant). La privat am mers la control, acolo mi sa cerut 6000 de euro pentru o proteza, 12000 pentru 2. Dr de acolo nici nu a pomenit de kg sau vârstă, doar riscurile de după, care mi-au fost explicate și la Tg mures și la Iași. Totul îmi da cu virgula, în timp ce un om sta sa se chinuie cu durere zi de zi.
0
14-01-2022, ora 23:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sunt obligat sa va repet: ar fi intelept sa renuntati la kilogramele in exces (20-30), iar pana atunci sa va sprijiniti cat mai putin pe membrul pelvin afectat (preferabil sa nu calcati deloc).
Puteti renunta la aceste 20-30 kilograme doar modificand drastic alimentatia (sa mancati de cateva ori mai putin ca acum, evident).
Nu exista o alta varianta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
15-01-2022, ora 21:12
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Operația la privat este în jur de 4000 euro. Evident ca ar fi bine sa o amânați cât de mult posibil datorita vârstei tin ere... Insa exista o limita a amânării dincolo de care și rezultatele operației nu o sa mai fie asa bune
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •