neuroleptice + antidepresive + insomnii

14-05-2011
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
Buna seara
Momentan sunt pe neuroleptice (risperidona si levomepromazin-desi nu'l iau prea des) si antidepresive (venlafaxina) pentru depresie majora.
Am tulburari de somn chiar daca iau 4mg sau chiar 6mg de risperidona (levomepromazinu refuz sa'l iau cateodata caci mi se pare prea periculos si ca ma aduce la sindrom neuroleptic malign). precizez ca am luat de la alt doctor (decat psihiatrul meu) flunitrazepam si diazepam pt a'mi controla somnul dar de cand nu mai iau asa ceva am insomnii grave. Crede'ti ca am ajuns la toleranta cu privire la risperidona? si ce as putea sa fac sa sa'mi revin? inainte dormeam fara probleme dar de vreo saptamana de cand am stopat flunitrazepamu e mult mai rau. Cer parerea unui psihiatru in special (nu prea am incredere in doctorul meu actual)
multumesc,
Kazimir
19 comentarii
0
14-05-2011, ora 12:15
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
NU am vazut sa intre pe forum un psihiatru...asa ca nu cred ca, ar trebui sa mai astepti.
Te citez:
- "de cand nu mai iau asa ceva am insomnii grave"..pai, te intreb DE CE le-ai intrerupt..?..stii ca, intreruperea NU se face brusc?..iata un motiv pt. ca te simti...asa..
- " nu prea am incredere in doctorul meu actual".pai, care ar fii problema sa mergi la un alt medic, daca, NU ai incredere??

Iti doresc TOT binele, sanatate si s-auzim de BINE.

O zi frumoasa.
0
14-05-2011, ora 15:32
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut!

ai putea sa folosesti niste suplimente: seleniu organic, zinc, vitamina E (in special gama tocoferol), omega 3 distilat molecular, magneziu + B6, lecitina, enzime digestive, probiotice, Rhodiola, ceai verde.

Sub indrumarea cuiva care se pricepe ai putea lua si vitamina D (dupa analize?) sau expunere solara. Idem glutamina + alimente alcalinizante in aceeasi zi.

Conteaza si dieta, de pilda o dieta cu putini carbohidrati ar tine in mod implicit cortizolul jos, iar androgenii la un nivel mai ridicat (testosteronul si DHEA de pilda). Adica imbunatatirea raportului cortizol / androgeni ar fi ceva foarte important, deci ar ajuta sa faci sport.

Importanta ar fi si o dieta fara gluten, fiindca suprasolicitarea sistemului opioid il poate face ineficient, de unde si PIERDEREA RECOMPENSEI, nu mai poti simti bucuria, afectivitate redusa sau nula. Urmareste deci topicul cu dieta din profilul meu.

Medicamentele de care vorbesti sunt in general o farsa ridicola, lucru cel mai evident la cei care iau medicamente perioade lungi de timp - uneori o viata intreaga (vai de ei si de doctorul care traieste din suferinta lor).
0
14-05-2011, ora 17:28
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
@ lucia TM buna ziua
"stii ca, intreruperea NU se face brusc?." stiu foarte bine dar nu am precizat ca le'am intrerupt brusc, chiar le'am redus treptat. DIn pacate in orasul unde sunt eu nu mai exista niciun psihiatru bun deci nu am cum sa'l schimb. oricum multumesc pt raspuns

@Bakunin nu cred in efectele asa zisor suplimente sau in homeopate sau vitamine de orice fel (le'am incercat destul cand eram in perioada de liceu fara niciun efect scontat)
Eu cat alte tipuri de hipnotice precum flunitrazepamul (sau daca se gaseste la noi in tara quazepam). Nume de medicamente ceva (nu din plante)?
0
14-05-2011, ora 17:51
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu inteleg ce este de crezut? Vrei sa combati o certitudine ca un adult de 80 de kg, are nevoie de miinim 400 mg/zi magneziu, pentru minimizarea cortizolului (si nu numai) ?
Sau ca ai nevoie de omega 6 1.5% si respectiv 0.5% raportat la necesarul caloric al fiecarei zile ? Avem prea mult omega 6 (uleiul de floarea soarelui) dar prea putin omega 3. Aaa, presupun ca deja le-ai asigurat, intr-adevar nu ai nevoie de suplimente.

Si sa nu uitam ca am insirat mai multe acolo, dieta, miscare etc Ai vreo dependenta, preferinte alimentare, anumite stereotipii?
Vorbesti engleza?

Oricum drumul pe care te afli este (cel mai probabil) INCHIS.
0
14-05-2011, ora 18:04
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
corectie!!!
***
si respectiv 0.5% omega 3 raportat la...
***
0
14-05-2011, ora 18:46
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
@Bakunin nu cred ca era cazul sa o dai in nesimtire. sunt asistent sef la sectia de psihiatrie deci arata'mi putin respect, nu veni la mine cu fraze legate de propriul drum care nu'i deloc inchis. ceea ce ai insirat tu acolo sunt niste lucruri de care chiar nu am nevoie, am o alimentatie sanatoasa bogata in orice substanta. si care e faza cu "vorbesti engleza?"
insomniile se trag de cand eram mic deci sunt factori interni care le cauzeaza mai precis neurochimia mea dereglata.
Eu sunt doar curios daca exista in alte orase pe piata in farmacii quazepam (care e cel mai bun benzodiazepin hipnotic)
0
14-05-2011, ora 19:52
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu este vorba de 'nesimtire', cat ca v-am prezentat o ipoteza stiintifica ignorata de ceea mai mare parte a breslei medicale.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10404712
http://www.ijpsy.com/volumen6/num2/138/reward-loss-as-psychological-pain-perdida-EN.pdf

Cred ca ar trebui sa fie punctul de pornire a oricarui tratament psihiatric, ce se intampla cu sistemul tau opioid?
Dar daca nu suntem pe aceeasi frecventa, nu va mai raspund. Sanatate!
0
14-05-2011, ora 22:25
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
voi intreba maine in farmacii si-ti voi raspunde.(quazepam)
O seara frumoasa.
1
14-05-2011, ora 22:30
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Buna seara,
Levomepromazinul va ajuta la somn. Va sfatuiesc sa il luati. Cat despre riscul de sindrom neuroleptic malign, el nu este mai mare pentru levomepromazina. Acest sindrom poate aparea indiferent de antipsihotic, indiferent de doza; sigur nu aveti o doza mare de levo, ci doar necesarul pentru a putea dormi. Nici un antipsihotic nu da toleranta, deci nici risperidona. Va sfatuiesc sa nu mai luati combinatii de hipnotice; flunitrazepamul da dependenta si de aceea nu mai dormiti acum. Daca l-ati stopat deja, luati exact tratamentul prescris de psihiatru, cu tot cu levomepromazina, zilnic, fara intrerupere.
Sanatate!
0
16-05-2011, ora 16:16
Kazimir
Nu este medic/terapeut
Kazimir
@dr.carmenvochescu va multumesc
o sa iau levopromazin desi stiu si am citit multe despre el deci nu sunt de acord cu ce ati zis privind sigurantei lui. e un antipsihotic care de exemplu in america e foarte rar folosit datorita efectelor negative si chiar la noi in spital nu prea se da... preferam Torendo/rispolept sau zyprexa. e bine de stiut ca nu da toleranta dar din cate stiu e metabolizat de ficat de catre CYP2D6. din cate stiu eu din facultate CYP2D6 proceseaza mai multe substante si devin cu timpu tolerante. momentan nu mai iau flunitrazepam si de 2 zile mi'am reglat somnu dar doar cu o supradoza de 700 mg dextrometorfan. de atunci nu mai am probleme si adorm pe la 10-11 seara.
numai bine,
kazimir
0
27-06-2011, ora 22:29
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Rica Venturiano

Sfaturile tale sunt 100% efciente si sanatoase dar foarte greu de solutionat, si bineinteles ca inlatura cu siguranta cauza si nu efectul. Medicina alopata foloseste din plin medicatia de sinteza si stopeaza pe moment foarte eficient simptomele iar marea majoritate a pacientilor suferinzi nu mai au timp sa caute prim marketuri si internet. Asta este marea problema ca vrem nu vrem tot la psihiatru ajungem. Te rog totusi daca ai cunostinta despre Rhodiolin sa-mi spui daca se merita sa incerc cu el. Multumesc anticipat !
0
27-06-2011, ora 23:10
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Am folosit Rhodiola de exemplu dupa ce m-am batut cu o gorila, fara sa primesc macar o lovitura ca era pilit, doar eu am reusit sa lovesc. Insa spaima ca o sa ma faca bucati m-a terminat psihic, eu fiind cu rinichii inflamati, deja venea iarna. Peste 12 ore dupa ce am luat capsula eram iar intr-o stare destul de buna. Explicatia este ca orice adaptogen scade cortizolul, creste DHEA, deci per total o chestie avantajoasa. In anumite conditii poate chiar sa CREASCA cortizolul si androgenii in mod inutil, sa zicem daca iei prea multe sau daca este luat de copii si oameni tineri si sanatosi care nu au probleme de adaptare.

Rhodiolin este totusi mai scump fata de nr de capsule si cantitatea de subst activa /capsula.
*********
Incercati sa atacati punct cu punct tot ce am mentionat, sa intelegeti cum glutenul are acest efect SPECIFIC de permeabilizare a intestinului, cum opioizii traverseaza bariera intestinala la fiecare masa, efectul lor mentinandu-se cateva zile chiar.

Solutia cu efecte imediate este susanul + in macinat + VItamina E gama. In nici un caz Vitamina E Forte de la Biofarm, aia inseamna doar alfa-tocoferol sintetic, cu 50% eficienta fata de cea naturala.
Daca veti obtine primele efecte vizibile, veti avea un stimulent pentru documentare ulterioara si alte eforturi.

cititi pe net articolul integral si veti intelege la ce ma refer de fapt:
Lignanii susanului cresc spectaculos activitatea vitaminei E
0
28-06-2011, ora 15:50
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Vitamina E gamma o gasesc in farmacii ?
0
28-06-2011, ora 17:28
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Deocamdata doar pe net, faceti comanda si platiti cu un card sau PayPal. Eu am adus printr-un amic vit E Gamma NowFoods tocmai din SUA, ca distribuitorul autorizat pe România nu aduce ca lumea nu stie, deci nu cumpara.

Am gasit si alte variante convenabile, daca vreti detalii lasati un id de messenger.
0
28-07-2011, ora 17:33
costiholo
Nu este medic/terapeut
costiholo
Daca mai intri cumva pe forum te rog sa dai acceptul pe IDul meu poate mai comunicam pe mess, mi-ar face o mare placere. Am mai multe de povestit
0
13-03-2014, ora 13:34
Catalina Ioana
Nu este medic/terapeut
Catalina Ioana
Buna ziua, de cateva luni, ma simt din ce in ce mai trista, sunt iritata mai tot timpul, am sentiment de vinovatie pentru orice fac, mi-am prierdut interesul pentru hobby, am citit pe net si am vazut ca toate astea intr-un cuvant duc la Depresie... nu am fost la medic deocamdata, sper ca o idee, un sfat, poate un tratament naturist ma va ajuta.
0
13-03-2014, ora 23:01
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Incercati intai cu pastile de sunatoare de la plafar de la firma Plantavorel (Vita Roz) sau Remotiv din farmacie ! Daca nu simtiti nici o ameliorare dupa o cutie atunci mergeti la un medic psihiatru pentru o evaluare !
0
15-03-2014, ora 17:10
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua!

Un psiholog clinician (sau un psihiatru) va poate face o evaluare psihologica, va ofera un diagnostic si apoi recomandarile de tratament.
Depresia (usoara-moderata) (par sa fie simptome din categoria aceasta, insa nu va diagnosticati singura) se amelioreaza/se vindeca prin psihoterapie cognitiv-comportamentala. Cautati un psihoterapeut (care poate fi chiar psihologul sau psihiatrul, daca are formare in terapie) si urmati regulat sedintele si sugestiile lui. Nu cred ca este cazul sa luati medicamente, mergeti mai intai pe varianta aceasta (psihologul va face indicatiile de rigoare).

Mult succes!

psih. Ana Badita
0
15-03-2014, ora 17:15
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Am uitat sa mentionez: mesajul anterior era adresat d-nei/d-soarei Catalina Ioana.
In acelasi timp, cred ca si dvs., Kazimir, ati beneficia de pe urma unei psihoterapii cognitiv-comportamentale. Studiile arata ca poate fi la fel de eficienta ca si medicatia pt anxietate si depresie (moderata).


psih. Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul