NU INTELEG

05-06-2012
BIANCA1979
Nu este medic/terapeut
BIANCA1979
de curand m-am mutat cu prietenul meu impreuna si lucrurile merg bine, dar intr-o duminica in urma unei nunti am avut o zi de depresie incat plangeam si nu stiu de ce, m-am gandit ca poate starea de oboseala este principalul vinovat, sau poate si faptul ca am avut un chirias cam dificil. Dupa ce ne-am mutat mi-a revenit in schimb nu reusesc sa dorm cum trebuie, daca in timpul noptii ma trezeste un zgomot imi trebuie cel putin 2 ore sa adorm la loc.Nu am prea multe nemultumiri de la viata, asa ca ar trebuie sa imi revin, poate si plecarea de la parinti unde am stat 32 ani si acum am viata de familie, incerc sa gasesc exlicatii pentru ziua respectiva dar si pentru insomnii, nu imi doresc sa se repete. Poate un sfat al unui medic de specialitate sa ma ajute.
2 comentarii
0
05-06-2012, ora 18:56
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
'de curand m-am mutat cu prietenul meu impreuna si lucrurile merg bine, dar intr-o duminica in urma unei nunti am avut o zi de depresie' - pai lucrurile nu prea merg asa bine cum ati spus. :) Si insomnia tot de la depresie vine, deci nu a trecut. dupa acea zi. :) Nu de alta dar nuntile, nasterile si decesurile sunt cele mai frecvente cauze ale disconfortului emotional-somatic. Nu va ingrijorati. Dupa 32 de ani traiti in casa parintilor se formeaza in mintea oricarui om un anumit fel de echilibru interior, mutarea in alta locuinta v-ar fi afectat chiar si daca erati deja casatorita si cu 2-3 copii in familie (locuind ca multi altii in casa parintilor sau a socrilor in acest timp). Important este sa depasiti psiho-mental pasul facut..., adica decizia facuta de a va muta in locuinta unui eventual, viitor, sotz. De la astfel de ezitari interioare ale inconstientului aveti acele probleme, nunta a fost ca un glontz de pistiol.. :) E doar teama de viitorul pe care il presupune viata personala de familie. Nu mai cautati alte explicatii... va auto-chinuiti inutil. :) Mutandu-va in locuinta acelui barbat ati facut o alegere de viitor care a produs insecuritate si teama. Nu o exagerati ca fiind definitiva dar nici nu o ignorati (in continuare) ca nefiind importanta si... definitorie pentru caracterul dumneavoastra. Gasiti calea de mijloc si va fi bine. Nu va trebuie nici terapeut si nici medicatie. Doar o adaptare mai profunda la propriile dumneavoastra decizii. Succes.
0
16-08-2012, ora 11:49
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Bianca, trebuie sa iti cauti singura nemultumirile din viata. Nu lasa pe nimeni sa te faca sa crezi ca trebuie sa fii perfect multumita cu viata ta, daca tu simti altceva. Iti spun asta pentru ca depresia vine la pachet cu alte manifestari neplacute, prin care emotiile negative incearca sa iasa la suprafata, dupa ce au fost refulate (adica au fost adanc ingropate in tine si acum incearca sa se manifeste). E important sa le exteriorizezi. Incearca sa iti iei un moment de liniste, cu tine insati si sa te gandesti sau chiar sa notezi pe ceva, care sunt acele lucruri care te nemultumesc in prezent, cum te simti in legatura cu ele si sa gasesti o solutie sau o explicatie.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul