Nu ma mai identific cu propria religie nativa și sunt puțin debusolat.

20-03-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Nu știu, dar de când mi-e tot mai rău din cauza bolilor pe care le am nu prea ma mai identific cu creștinismul.Ma simt neindreptatit și lovit de soarta și de 15 ani de când am boala nu cred ca au fost multe zile fericite cu adevarat nu cred ca mai multe de 2-3.Victoriile FC Alinborger la ManagerZone nu se pun.
Ce sa fac dacă nu ma mai identific cu creștinismul?Nu sunt ateu și nu cred ca am un esență în mine ateismul, îmi place si am nevoie sa cred in ceva, în ultimul timp sm cochetărie cu astrologia, mai demult cu New Age, , adică nu ca am cochetat doar am mai citit materiale cărți de autori cu aceste specialitati.
Oricum un lucru e clar:NU mai am râvnă din trecut pentru creștinism deși pana acum m-am rugat în continuare, nu mai am râvnă din trecut poate di din cauza bolii.Oare ce sa dac?Încotro?Sunt un pic debusolat
8 comentarii
1
20-03-2024, ora 19:59
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Cred că lipsa de râvnă este o încercare pentru a spori în credință. Roagă-te Sfântului Efrem cel Nou, este grabnic ajutător. Un Dumnezeu există sigur, altfel nu se poate răspunde la întrebarea de ce există legi ale universului (de exemplu legea gravitației). Fără ele ar fi totul un haos lipsit de viață. În religia ortodoxă cel puțin necazurile sunt date ori pentru a pedepsi, ori pentru a primi cununi de la Dumnezeu. Oprește-te din studiul astrologiei, cel puțin în ortodoxie și islam este condamnată.
1
21-03-2024, ora 09:44
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Ești foarte tare cu postările tale. Odată spui că vrei să te pocăiești odată că nu-ți mai place creștinismul. Eu cred că nehotărârea vine de la boala ta.
Iar New Age nu e mai bun decât creștinismul, ți-o spun 100%. Eu am încercat destule terapii care vin din Est, nu au funcționat niciuna. Cel mult îți dau o stare de bine ca după un masaj. Dar masajul nu costă cât un reiki de exemplu.
Pe de altă parte, știi câți oameni bolnavi există prin zonele de unde vin curenții New Age? Sau oameni săraci lipiți? India e țara cu cele mai multe femei violate când merg să-ți facă nevoile în câmp deschis. Practic ăștia nu au nici măcar un amărât de veceu în fundul curții, cum aveau strămoșii noștri. Îmi spune mie cineva că asta înseamnă că te ajută zeii? Uită-te la evrei, toți trăiesc bine, nu mai zic că marile companii ale lumii sunt deținute de evrei. Mie asta îmi vorbește de noroc. În Biblie spune că evreii sunt un popor binecuvântat și se vede. Acțiunile vorbesc mai mult decât cuvintele... Mie sincer îmi vine să râd când văd toți deștepții pe YouTube, Tiktok etc cum prezintă ei practici de abundență venite din India. Am fost în India, sunt cel mai mizerabil popor pe care l-am văzut. Își fac nevoile pe stradă...ce abundență văd ei aici?
0
23-03-2024, ora 19:15
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
poate esti agnostic ?
0
26-03-2024, ora 19:56
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Cred în Iisus Hristos, îmi pare rău pentru ce am postat, uneori sunt confuz cu privire la religie dar credinta mea strămoșească și radacina mea este creștinismul devi cred mult în Domnul Hristos.
0
29-03-2024, ora 21:37
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Pocaieste-te, Vermush !
0
30-03-2024, ora 00:52
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@ThunderBay cred in comentariul anteiror Vernus exact asta a facut: s-a pocait!

A te pocai inseamna sa iti para rau de pacatele tale !;)
0
03-04-2024, ora 12:12
Love Forever
Nu este medic/terapeut
Love Forever
Dacă te simți descurajat în legătură cu creștinismul, poți să încerci să explorezi și alte perspective spirituale sau filozofice care te atrag sau te resonă cu tine. Astfel, dacă ai fost interesat de astrologie sau New Age, poți să continui să studiezi și să explorezi aceste domenii pentru a-ți lărgi perspectiva și pentru a găsi un sens care să te îmbogățească spiritual.

Totodată, este important să nu te simți presat să iei o decizie rapidă sau să te simți vinovat pentru că îți schimbi perspectivele sau căutările spirituale. Fiecare persoană are un parcurs spiritual unic și este important să găsești ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine în acest moment al vieții tale.

Dacă simți că ai nevoie de sprijin suplimentar sau că dorești să discuți cu cineva despre aceste aspecte, ar putea fi util să cauți un consilier spiritual sau un grup de suport care să îți ofere un spațiu sigur și acceptant pentru a împărtăși gândurile și sentimentele tale.

În final, este important să ai răbdare și să îți acorzi timpul necesar pentru a-ți găsi drumul și pentru a-ți construi propria ta convingere și sens al spiritualității.
1
03-04-2024, ora 15:02
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Vernus

Apropo de New Age si duhurile astrologiei recomand cartea: "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie" poate o sa te lamureasca cum sta treaba cu acesti guru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul