nu mai stiu ce sa fac.
Copilul meu are 12 ani, noaptea are somnambulism alte ori doarme cu ochi deschisi, si mai nou antepeneste timp de cateva secunde.Este foerte nervos uneori chiar face crize. nu pot sa anteleg ce se antampla cu el, problema e ca santem an spania as veni an romania cu el dar mai anti as vrea sa stiu daca poate cineva sa-mi spuna ce poate fi, toate aceste crize le face noaptea.Va rog daca cineva ma poate ajua.va multumesc.
2 comentarii
Somnambulismul este asociat cu stress-ul, cu oboseala, statul tarziu la televizor, vizionarea de filme cu actiune violenta, filme de groaza etc., sau cu epilpsia.Copilul sculat frecvent noaptea, care nu are un somn odihnitor de seara pana dimineata, inconjurat de zgomote, agitatia din jur, ce locuieste intr-o casa aglomerata, unde unul intra si altul iese, poate deveni somnambul.Daca din viata acestor copii se elimina stress-ul, principala cauza, somnambulismul dispare.Copilul trebuie dus neaparat la un psiholog.Din alimentatie elimina excitantele nervoase cum ar fi ciocolata [ doar ciocolata cu lapte sau umpluta, in cantitati moderate], produsele cu cacao.Daca stai intr-o casa cu multe persoane muta-te intr-un loc mai linistit.Sau intoarce-te in tara.Poate ca scoala este foarte stressanta pentru copil, anturajul, limba noua pe care poate ca inca nu o stie bine.Nu tipati, nu pedepsiti si nu certati copilul.Stai de vorba cu el. Ai grija de copil si sa faci ceea ce e mai bine pentru el, caci altfel somnambulismul se poate agrava, se va alege cu boli psihice si toata bruma de bani castigata in Spania o vei da pentru sanatatea copilului.Numai bine!
Multe multumiri pentru raspuns, as vrea samentionez ca santem patru persoane an casa, si el are reactiile astea de mai mult timp de cand eram anca an Romania, nu prea mananca ciocolata pt ca eu nu prea ai dau dulciuri dar. deja merge la un pshicolog aici dar din pacate atentia lor catre noi e lipsita de interes de acea as vrea sa vin cu el an tara, Va multumesc anca odata.Un salut Dana.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 9Schizofrenii sunt buni de ceva?
- 9Intrebari despre halucinatii
- 3Stare de sanatate alterata precara subreda
- 0PENTRU CEI CE AU O BOALA PSIHICA DIAGNOSTICATA SI LUCREAZA
- 10Boala vs Dumnezeu.
- 31Schizofrenie
- 1Poti sa faci un episod psihotic de la paranoia accentuata?
- 37Pentru persoanele cu boli psihice : cat de functionali sunteti?
- 4Trist pentru că nu fac dragoste. Vreau răspunsuri de specialitate!
- 1Depersonalizare si derealizare