Nu-mi pot opri fluxul de ganduri negative

22-10-2011
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Problema e in felul urmator. Am 21 de ani si nu am serviciu. Mama mereu ma streseaza, ba ca nu sunt bani, ba ca trebuie sa ma angajez, ca e 'facuta gand' cu mine si cu viitorul meu. Un serviciu de c.cat as putea sa-mi gasesc, nu-i asta problema, dar mi-e frica ca o sa o iau razna de-a binelea. Din cauza grijilor si deoarece mereu ma gandesc ce sa fac, cum sa fac, deja ma duc cu gandul prea departe si imi imaginez cum ma descurc si ce dialoguri am. Insa totul stagneaza, nu mai ajung sa fac nimic. Nu ma mai simt in stare. De ce? Pai noaptea cand ma pun la somn, adorm si ma trezesc avand impresia ca faceam altceva, ca vorbeam cu cineva. Am impresia ca deja am serviciu si ca trebuie sa plec sau am impresia ca ma certam cu cineva si eu trebuie sa ma justific. Ma intelegeti prin ce trec?! Ce dracu, am creierul prea obosit si stresat sau deja am luat-o razna? Tin minte ca mi se intampla asta doar cand ma concentram la cititul unei carti si visam toata noaptea ca citeam in continuare sau daca jucam un joc pe pc toata ziua. Dar asa ceva n-am mai patit. Va rog sa ma credeti, m-am saturat! Vreau sa am un somn normal fara sa ma afecteze grijile de peste zi. Astept un raspuns.
3 comentarii
0
22-10-2011, ora 14:11
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut

Poti sa te joci cu niste tamaie: pui pe ceva fierbinte si lasi sa fumege pe timpul noptii.
Conteaza mai putin aspectul religios, cat faptul ca omenirea a folosit cu succes de mii de ani extractul de Boswellia Serata ca sa combata ideatia neagtiva si sindromul inflamator. Exista si explicatii fiziologice pentru cine vrea sa cunoasca mai mult.

In rest, cred ca solutia reala nu ar fi sa te gandesti la un remediu anume pentru problema ta, ci sa afli regulile de baza ale unei vieti sanatoase.
Poti sa cauti prin mesajele mele aici pe forum, pana la urma ai sa identifici o anumita linie care ar trebui urmata.
Intr-adevar, este nevoie de un moment de luciditate, curiozitate si mai ales rabdare.
0
22-10-2011, ora 21:25
studenta01
Nu este medic/terapeut
studenta01
@Rica Venturiano
Nu-i trebuie nici o tamaie, doar un psihoterapeut.
0
23-10-2011, ora 15:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu neg necesitatea reala a unui psihoterapeut, dar poate ca nimereste unul nu foarte priceput. De ce sa ignori niste solutii care in practica s-au dovedit eficiente si utile ?
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul