Nu pot trece peste fosta relație

11-02-2019
Alex.a
Nu este medic/terapeut
Alex.a
Bună, am și eu o problema de 2 ani m-am despărțit de un băiat pe care încă îl iubesc enorm, și nu îl pot uita ori ce as face, relația noastră sa întrerupt brusc din cauza a a trebuit sa plece în germania la munca deoarece mama lui la gonit de acasă când a aflat de relația noastră el refuzând sa se despartă de mn. După puțin timp de Germania el (Alex)a renunțat la mn, după o perioada de un an am intrat intro alta relație sperând ca voi uita totul și voi trece peste despărțirea acea dureroasa... Dar a fost o greșeală cred deoarece nu pot sa îl uit deloc sufăr în fiecare zi adorm plângând de dorul celui care a plecat.. ce sa fac ? Atunci când actualul mă supără cu ceva fac mereu comparație intre ei ca Alex nu făcea ăsta ca Alex îmi oferea iubire și atenție și multe altele.. Am o problema ?? Este obsesie ?sincer uneori cred ca am luato razna gândindu.mă la același om care a renunțat la mn acum 2 ani...
6 comentarii
1
11-02-2019, ora 19:41
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Intrebi daca ai o problema : pai tu ce crezi, ai? Cata vreme exista ceva care te deranjeaza, da, ai o problema... de rezolvat. Pentru ca problema e doar un obstacol in calea fericirii cuiva.
Ai spus cuiva ce te supara? Actualul prieten e multumit de ce primeste in relatia asta, sau iti aduce reprosuri? Inteleg ca da, iti reproseaza ceva, atata timp cat tu il compari cu fostul. Ce crezi tu ca te mai leaga de o relatie care nu mai exista? Te-ai intrebat oare dupa ce plangi tu cu adevarat? E firesc sa fii in stare de soc, in momentul in care afli ca partenerul tau alege sa plece. Dar nu e firesc modul in care s-a ajuns la acest gest, deoarece asta inseamna ca relatia voastra era rupta de mai multa vreme, dar tu nu ai vrut sa vezi/accepti asta. Era major banuiesc, deci nu avea de ce sa faca ce ii spune mama. Dar el a ales probabil, varianta cea mai simpla pentru el, dar traumatizanta pentru tine.
Poate ca o intalnire cu un psihoterapeut te-ar ajuta sa vezi ce e de vazut si sa intelegi ce e de inteles in urma acestei rupturi. Altfel, e posibil sa repeti un tipar relational defectuos, chiar fara sa iti dai seama.
1
12-02-2019, ora 09:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Înainte de a avea relația cu actualul, ar fi trebuit să fii vindecată de relația anterioara. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, ai folosit relația ca pe un pansament, de aceea tot îl compari cu primul. Orice om e unic, comparația nu-și are rostul, în loc să observi ce are bun, îl reduci la ce nu poate face ca fostul. Nu cumva pe primul l-ai urcat pe-un piedestal și ți-ai creat o imagine iluzorie despre el? Acolo unde există sentimente, orice ar face cineva nu te îndepărtează de persoana iubită, iar faptul că a plecat înseamnă că părerea ta despre el nu este tocmai cea reală. Pe un bărbat care iubește, nimeni și nimic nu-l face să se despartă de persoana iubită. Încearcă să mergi la un psihoterapeut să te ajute să înțelegi de ce se întâmplă acest lucru și să câștigi competențe pentru a merge mai departe.
0
20-02-2019, ora 01:59
Alex.a
Nu este medic/terapeut
Alex.a
Da era major, doar ca " mama " este asistenta...Ea creste copii de la orfelinat, tot de acolo era și el și când ea la gonit el nu avea unde se duce nu avea pe nimeni, avea decât un orgoliu și o mare ambiție sa aibe casa și un loc de munca Bun nu a vrut sa audă de mutat la mine. Și încă ceva cu siguranță nu miam creat eu o imaginație sau iluzie fata de el, și sigur nici obsesie nu e, eu un singur lucru nu îl pot uita deoarece caracterul lui felul lui de a fi de a iubi e unic, e ceea ce majoritatea femeilor își dorește. Și probabil nu îl voi uita vreodată dar din câte am auzit el acum e ft bn e în Anglia și are o relație, și chiar de mă voi mai gândi la el o sa mă gândesc ca la o amintire frumoasa și atât mi.am dat seama ca el are viata lui si eu a mea cât despre actualul nu îmi reproșează nimic deoarece a știut tot de la început , în mintea mea fac acele comparații ar fi urat din partea mea sa i zic lui anumite lucruri nu vreau sa îl fac sa se simtă aiurea. Mulțumesc pt ambele mesaje
0
20-02-2019, ora 13:33
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
E foarte bine ca ai inteles esentialul: el e acum intr-o alta relatie, tu la fel, iar fiecare aveti implinite nevoile cu ajutorul partenerului actual.
0
26-02-2019, ora 14:23
Alex.a
Nu este medic/terapeut
Alex.a
Mulțumesc mult
2
18-03-2019, ora 21:28
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Alex.A cam cum vad eu treaba asta. Dragostea asta ptr baiatul asta nu a fost ceva platonic, a fost ceva cat se poate de trupesc si lasati-ma sa ghicesc a fost primul. Vede-ti de aceea e bine ca omul cu care o face-ti prima oara, sa fie omul cu care va casatoriti. Actul asta de iubire este ceva special si omul asta chiar daca a plecat o sa va ramana in suflet. Dar din nefericire el creeaza durere nefiind prezent. Actul asta de iubire e ceva fantastic si impresia aia PRIMA, e speciala si involuntar gandul merge acolo. De aceea e bine sa nu existe termen de comparatie. Sotul sa fie unul si unicul. Primul si ultimul.
Actul ala de comparatie va va face rau in viitoarea casatorie, cum spune-ti, il pute-ti jigni pe actualul daca nu sunte-ti atenta la o cearta. Totdeauna cand va aduce-ti aminte de plusurile lui sa va aduce-ti aminte ca v-a oferit, sau si-a oferit un drum dus in Germania. Si cam atat, a lasat o inima franta in spate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul