Nu simt atractie sexuala fata de sot - casatoriti de 1 an

22-11-2018
AndraBb
Nu este medic/terapeut
AndraBb
Imediat dupa ce m-am casatorit cu sotul meu care este un barbat bland si intelegator si stabil emotional mi-am pierdut dorinta de a mai face dragoste cu el, iar acum dupa 1 an si jumate de la nunta pot spune ca nu mai am chiar deloc nici o atractie fata de el. Ba mai mult decat atat nici nu pot sa dorm langa el (nu am dormit aproape niciodata in acelasi pat deoarece sforaie si ma trezeste). Cand ma uit la el mi se pare ca este foarte neatractiv si nu pot sa gasesc ceva care sa admir la el. Deasemenea a luat in greutate iar eu sunt o persoana care se intretine si investeste foarte mult in imaginea personala (sala/dieta/chirurgie estetica..etc). Am incepu sa am relatii extraconjugale cu fiecare ocazie care o am si nu am deloc un sentiment ca este rau ceea ce fac. Suntem tineri amandoi (in jur de 30). intrebarea este, oare sa mergem la terapie de cuplu? Oare o sa revina vreodata atractia mea pentru el sau m-am casatorit cu el pentru ca ma saturasem de barbatii aratosi dar care ma paraseau cand imi era lumea mai draga. Nu as vrea sa raman singura totusi dar nu sunt nici fericita in aceasta relatie. Din experienta persoala este un miracol oricum ca el s-a casatorit cu mine avand in vedere cum sunt majoritatea barbatilor din ziua de astazi. A trebuit sa ma mut din tara ca sa ne casatorim si sa fim preuna insa de curand ne-am mutat inapoi in Romania.
8 comentarii
0
22-11-2018, ora 16:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Inainte de a merge la terapie de cuplu v-as recomanda sa analizati, profund, urmatoarele: "m-am casatorit cu el pentru ca ma saturasem de barbatii aratosi dar care ma paraseau cand imi era lumea mai draga. Nu as vrea sa raman singura..."
In aceste text este esenta situatiei. Exista o diferenta importanta intre "ce-si doreste omul" si "ce-i trebuie de fapt".
Sotul a parut o solutie potrivita momentului, raspundea unei dorinte a dumneavoastra. Paradoxul este ca el reprezinta un model neatragator, caci nu se potriveste tiparului din mintea dumneavoastra. Cand dorinta s-a estompat nevoia a iesit la iveala. Parea un barbat "safe" (sigur), care nu ar fi plecat, si probabil nici lui nu-i vine sa creada ca a "pus mana le dumneavoastra"/ ce partida a nimerit. Probabil este atat de surprins de situatie incat ceva inauntrul lui ii spune ca oricum nu va dura. De aici si relaxarea, acumularea kilogramelor...
Este interesant si felul in care va vedeti pe dumneavoastra, in stransa legatura cu parasirile prin care ati trecut: "este un miracol oricum ca el s-a casatorit cu mine".
Cam acestea ar fi lucrurile pe care v-as recomanda sa le discutați cu un terapeut. Doar dupa ce le edificati puteti vedea daca este cazul intrarii intr-o terapie de cuplu (daca mai are sens).
0
22-11-2018, ora 20:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Căsătoria nu-i o joacă.Când alegi să te căsătorești, faci o analiză temeinică pentru a conștientiza ce-ți dorești cu adevărat. Nu te căsătorești pentru că te-ai săturat de alții, ci dacă tu consideri că ai făcut o alegere în care să te simți împlinită. Poate te-ar fi ajutat să mergi la un psiholog înainte de căsătorie ca să te cunoști mai bine, să știi ce nevoi ai și cum să le comunici omului de lângă tine.
Dacă n-ai făcut-o înainte, e bine și acum să consulți un terapeut. Îți e frică de singurătate, dar nu-i o soluție nici să ții un bărbat drept paravan pentru relațiile extraconjugale.
Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la lumină și oricât de „bland, intelegator si stabil emotional” cum spui că este soțul tău, poți avea multe probleme pentru că în anumite condiții iubirea se poate transforma în ură, iar atunci nu mai primează raționalul și ești în stare de orice.
Dacă „este foarte neatractiv si nu pot sa gasesc ceva care sa admir la el” de ce stai într-o asemenea relație? Te minți pe tine și-l minți și pe el. S-ar putea ca el chiar să simtă ce-i faci și de-aici nepăsarea de care dă dovadă.
Deci soluția e să mergi tu la psihoterapeut, să vezi ce se întâmplă cu tine, să conștientizezi ce înseamnă căsătoria și de ce ai nevoie de ea.
0
22-11-2018, ora 21:15
AndraBb
Nu este medic/terapeut
AndraBb
Din motive destul de bune m am casatorit asa repede. Traiam in afara tarii si fara casatorie nu puteam ramane acolo cu el..si nu puteam lucra. Am fost oarecum obligata sa fac pasul repede. Inainte de casatorie nu eram asa neatrasa de el. Totul s a intamplat foarte repede. Problema este ca nici el nu stie cum sa se poarte in general pentru a emana o incredere in sine. Pare un copil neajutorat in ultima perioada. Gandul unui divort in acest moment ma sperie. Am pierdut jobul meu stabil care imi permitea sa traiesc pe picioarele mele in bucuresti, odata ce m am mutat din tara. Acum ma gandesc ca pentru a divorta trebuie sa gasesc din nou un job bun din care sa pot sa am viata normala care o aveam inainte. Si acum am job insa este prost platit din cauza orasului unde ne am mutat tot din cauza lui. Nu vreau sa iau o decizie pripita si sa ajung in strada doar pentru ca *nu sunt atrasa. Sunt alte lucruri mai grave pe lumea asta. Ma gandeam daca se poate rezolva cumva sa vina iar atractia. Stiu ca pana la urma o sa se ajunga la divort insa nu sunt pregatita sa fac asta acum.
0
22-11-2018, ora 22:39
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
AndraBb a scris: " mi-am pierdut dorinta de a mai face dragoste cu el, iar acum dupa 1 an si jumate de la nunta pot spune ca nu mai am chiar deloc nici o atractie fata de el."
Iacata raspunsul aici, de ce nu mai este atractie: " Am incepu sa am relatii extraconjugale cu fiecare ocazie care o am si nu am deloc un sentiment ca este rau ceea ce fac."
Da nu e nici un sentiment rau???...Oare ce "mult" ati rezistat ?... Nici un an jumatate!!!... Sunte-ti exact ca barbatii aia care ii condamnati.
I-as dori sa se trezeasca la sot cat de iute si sa-si vada de treaba.
0
23-11-2018, ora 13:40
Nonumber
Nu este medic/terapeut
Nonumber
Te intreb: Doresti sa simti atractie fata de el, sa te cumintesti si sa traiti alaturi impreuna? sau doresti sa simti atractie fata de el pana iti gasesti un job bine platit si dupa sa divortezi linistita? Eu cred ca a doua intrebare e mai potrivita.

Spui ca ai avut multi barbati si inainte si dupa casatorie, nu te condamn, doar ca l-ai incurcat pe barbatul cu care esti pentru alte scopuri decat acela de a simti ca iti doresti o familie cu el.

Spui ca e un miracol ca te-a luat un barbat, nu e un miracol, barbatii se casatoresc in ziua de azi chiar daca au in jur de 30 de ani, numai ca trebuie sa-si gaseasca o femeie potrivita. Acum depinde si ca barbati ai avut si daca spui ca te culci cu cine apuci apai sa nu te astepti sa-si doreasca vreunul sa te fi luat de nevasta.

Nu ai orgoliu si mandrie sa poti rezista tentatiilor, nu ai respect fata de sot, eu zic sa divortezi, nu are rost sa te chinui daca nu simti atractie fata de el.
0
24-11-2018, ora 18:42
Anonim1234xyz
Nu este medic/terapeut
Anonim1234xyz
Părerea mea e ca divorțul ar fi cea mai buna soluție. O neîmplinire sexuală nu duce la nimic bun si aventurile dumneavoastră extraconjugale nici atat. Numai bine!
0
25-11-2018, ora 22:46
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Dianadcr cred ca implinirea sexuala in cazul ei arata altfel, cred ca ar fi, daca ar avea liber la mai multi. Ptr ea se portriveste proverbul : 27. versetul 7. Satulul calca in picioare fagurele de miere, dar pentru cel flamand toate amaraciunile sunt dulci. -
Da atractia poate veni, daca se straduie sa ramaie la un singur "fagure de miere".
0
07-12-2018, ora 14:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru a ramane la un « singur fagure de miere », Andra ar avea nevoie poate sa-si clarifice ce-si doreste de la viata ei. Care sunt lucrurile importante pentru ea ? Ce conteaza pentru ea, pe langa placerea momentului si ‘a te descurca in viata cum poti’.

Oare iti sunt clare aceste aspecte pe termen lung Andra? Eu banuiesc ca nu. Gresesc?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul