Nu stiu ce am.. Simt pulsul inimii deranjant in corp

18-01-2019
alseres
Nu este medic/terapeut
alseres
Buna seara, ma numesc Andrei, am 21 de ani.De ceva timp, cam de 2 luni pot spune, ma tot confrunt cu o problema f deranjanta, care simt ca nu mai am scapare.Simt pulsul inimii deranjant in corp, nu tahicardie, il simt cand stau linistit, in pat de exe.E f deranjant, zilele trecuta abia am dormit.Acum vreo 3 luni am facut ecocardiogafrie doppler si mi a iesit normala, am facut si vreo 5 ecg uri care au iesit normale.Eu acum vreo 4 luni, am avut un atac de panica f nasol, am iesit din casa la 1 dimineata, simteam ca daca nu ies din casa, simteam ca mor, ca pierd controlul, ca in fiecare secunda sunt pasibil sa mor, imi era frica sa nu innebunesc.Am fost a 2 a zi la Obregia la camera de garda, pentru ca m am sculat cu o senzatie nasoal in stomac si pur si simplu, nu putea sa stau jos, nu prea pot sa explic, dar in starile alea, simteam nevoia sa ma misc, nici la medic nu am reusit sa stau jos, i am zis efectiv ca nu pot.Mi a pus un diagnostic tuluburare psihisomatica si ceva distonie neuro-vegetativa.Peste ceva zile, simteam ca nu pot sa duc respiratia pana la capat, ca ceva ma opreste.Am fost la pneumologl, am facut spiromentrie, mi a pus diagnostic distonie iar, am fost la medic diabetolog, pentru ca simtea o senzatie de sete, si urinam f des, am crezut ca am diabet, mi a facut o hemoglobina glicozilata, mi a zis ca nu am diabet, mi a pus tot tulburare psihosomatica, am fost pe la vreo 6 spitale la urgente, cu diverse simptome, sete, puls crescut, toti mi au pus diagnostic tulburare de anxietate.Am mai fost si la orl tot la fel, ba la un medic endocrinolog, la fel, am facut si analize pentru tiroida, hormoni si au iesit valori normale, acum am o stare de ingrijorare la sanatatea mea, pentru ca ma sperie palpitatiile astea, mi e frica sa nu mor, si simt ca obosesc oarecum mai repede decat inainte, dorm 2-3 ore pe noapte, ma sperie orice simptom, ma gandesc ca poate sa fie ceva grav, atacul de panica l am facut din cauza ca mi a amortit putin 2 degete de la mana si stiam ca asta e f grav, astept un raspuns, daca pot afla si eu de ce sufar cu adevarat, sunt confuz
4 comentarii
1
18-01-2019, ora 20:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. Suferiti de anxietate. Palpitatiile se numesc somatizari de anxietate. Trebuie sa luati tratament de la psihiatru si daca e posibil, sa faceti psihoterapie.
Cititi articole despre anxietate sa va informati despre afectiunea dv.
Sanatate multa va doresc!
0
18-01-2019, ora 20:47
alseres
Nu este medic/terapeut
alseres
Totusi, palpitatiile le am in continuu, mereu cand stau in pat le am, si le am de 2 luni in continuu.
1
18-01-2019, ora 21:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietatea e o boala. Palpitatiile sunt somatizari de anxietate. Nu aveti nimic la inima. V-ati controlat deja. Teama ca ati avea altceva e tot un simptom de anxietate. Cititi despre anxietate.
0
18-01-2019, ora 23:23
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Stimate domn, toate aceste simptome intr-adevăr sugerează ceva psihosomatic, Însă pana la a lua tratament medicamentos psihiatric ar fi de corectat eventualele deficite de minerale(mai ales K și Mg)-dar și oligoelemente, vitamine(cel Mai mult aceste simptome se corectează cu vit din grupul B-dintre care cea mai deficitara in populație este vit B1: bemfotiamina 300 mg/zi). Exista plante cu efect relaxant, care echilibreaza dpv psihosomatic: TULSI, ASHWAGANDHA, roiniță, păducel, pasiflora. Dieta fără alimente greu digerabile, fără dulciuri, fără condimente, relaxarea prin plimbări lungi in aer curat...și multă afecțiune și dragoste...și mult somn(9-12 ore/24).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.