Nu stiu ce sa fac... lesin la sala de sport

20-05-2014
sebica12
Nu este medic/terapeut
sebica12
Buna ziua, ma numesc Sebi am 19 ani si de un an si jumatate am practicat sala fara pic de pauza.Totul a inceput acum o luna cand intr-o zi la sala faceam picioare iar la aparatul respectiv aveam multe kg. Aveam centura pusa ca sa nu-mi stric spatele, iar cand m-am ridicat de la acel aparat si mi-am scos centura, am simtit o stare de lesin iar colegul cu care eram mi-a spus ca eram alb ca varul la fata.De atunci de fiecare data cand ma duceam, aveam o frica anume sa nu patesc ceva la sala.
Intr-o zi la scoala trebuia sa ne ducem la cabinetul medical si sa ne verifice, inaltime, tensiune si greutate.Cand am ajuns acolo m-a cuprins asa o frica, mi-a gasit prima data tensiunea 14, iar apoi 17 cu un puls destul de mare.M-a intrebat daca beau cafea, i-am spus ca nu in schimb i-am zis ca fumez.Sambata aceasta trebuia sa ma duc la cineva, am fumat o tigara inainte am mers repede, si am urcat repede scarile pana la etajul trei.Cand am ajuns acolo m-a luat o stare asa de frica, pulsul il aveam mare dar dupa 10 minute m-am linistit.In seara de sambata nu prea am putut dormi aveam niste ganduri sa nu mi se intample ceva, cine stie ce, iar duminica dimineata am fost si mi-am luat magneziu + calciu si un calmant anti stres.Intre timp am facut o programare la cardiologie pentru luni. Am fost luni acolo mi-a gasit tensiunea 17, mi-a facut electrocardiograma, a iesit bine, si mi-a pus Holter pentru 24 de h. La Holter tensiunea cea mai mare a fost 17 iar cea mai mica 10.Analizele care mi le-a facut au iesit toate bine. Diagnosticul pus a fost Tahicardie sinusala si hipertensiune.In schimb ceea ce nu inteleg este de ce imi este frica de aparatul de tensiune si cand ma duc la doctor, ma apuca o stare asa fara chef de viata, ametit, cu o frica mare si cu o senzatie de terminare.Sufar de atac de panica sau de anxietate ? Mentionez ca pulsul creste foarte repede cand sunt la medic, dar acasa e ok.Joi trebuie sa ma duc iar sa ma consulte si sa-mi dea tratament.Intrebarea mea, pot face aceasta tensiune si puls marit de la psihic ? HIpertensiunea si tahicardia sinusala dispare in timp ? La varsta mea multi mi-au spus ca nu ar trebui sa sufar de asa ceva si ca s-ar putea sa fie vreo dereglare ceva. De fumat m-am lasat, nu fumam mult ci doar 2-3 tigari pe zi. Poate sa se combine stresul cu epuizarea fizica sa-mi dea aceste stari de panica ?
Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
21-05-2014, ora 00:37
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Majoritatea celor pe care ii cunosc si fac sala fac si injectii, iau prafuri, steroizi etc, si am cunoscut si cativa sportivi culturisti carora li se inmuiau picioarele inainte de concursuri, sau lesinau pe strada, deci daca folosesti si altceva inafara de forta proprie atunci va trebui sa arati medicului cardiolog prospectele substantelor respective.
0
21-05-2014, ora 07:02
sebica12
Nu este medic/terapeut
sebica12
Faza e ca eu nu practicam de performanta, practicam pentru mine. Luam niste proteine dar nu ma afectau deloc. Cu celelalte simptome vreau sa stiu ce sunt cu ele.
0
21-05-2014, ora 23:50
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Imi spunea un medic gastroenterolog candva :orice medicament chiar si ceaiurile contin E-uri pt a putea avea termen de valabilitate mare, asa ca orice iei are si chimicale care se duc in ficat, si toate contribuie cate putin.
0
22-05-2014, ora 14:59
sebica12
Nu este medic/terapeut
sebica12
Am facut ecografie abdominala, nu am nimic, am facut eco cardiografie, nu am nimic, am facut computer tomograf la rinichi nu am nimic. Urmeaza sa ma duc la endocrinolog sa vad daca-mi gaseste ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Igiena la sala de sport
  • Leșinul
  • Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
  • Hipertensiunea arterială ar putea crește riscul pentru demență vasculară
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Expunerea prelungită la zgomotul produs de avion este asociată cu hipertensiunea arterială
  • Primul tratament pentru hipertensiune s-a dovedit a fi un succes
  • Hipertensiunea la femeile însărcinate crește riscul de obezitate la copii
  • Hipertensiunea arterială redefinită
  •