nuclee de crestere

21-10-2009
echo
Nu este medic/terapeut
echo
Am un baiat de 11 ani si vara aceasta am observat ca laba picoarelor este deformata. Dupa radiografie mi s-a spus ca are mici formatiuni reprezentand nuclee de crestere atat in calcai, cat si in partea laterala exterioara a labei piciorului. La un consult mai amanuntit s-a dovedit ca mai are si un inceput de scolioza. La toate acestea se mai adauga si faptul ca toate articulatiile ii "canta". A facut pana acum 20 de sedinte de kinetoterapie combinata cu masaj si exercitii fizice specifice si ia cam 10 zile pe luna, pe timp de iarna (toate lunile cu "r") minerale: calciu, magneziu, zinc si vit.D. Spuneti-mi, va rog, daca se mai poate face ceva pentru vindecarea acestor boli, mentionez ca laba picioarelor inca este deformata.
2 comentarii
0
21-10-2009, ora 22:31
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Toate mineralele care i s-au dat de doctori nu au cum sa imbunatateasca situatia ci numai sa o agraveze caci forma si cantitatea in care se dau nu sunt asimilabile de organsim.
Problemele enumarate pot gasi o solutie in homeopate. Consulati un medic homeopat cu experienta si vi se poate ajuta copilului.

Seleniul e foarte toxic
Vitamina d blocheaza cresterea
Calciu si magneziul sunt anorganice si dauneaza asimilarii acestor substante din alimentatie.

Ce este bun pt. oase si articulatii este ciorba de picioare de vitel (gelatina care iese din ea la fierbere) de 2 ori pe saptamana.

Cumparati in plus de la o farmacie homeopata urmatoarele remedii:
Calcarea phosphorica CH15, cate o granula zilnic
Silicea CH30, o granula la 10 zile
Calcarea carbonica CH30, o granula la 10, luata 5 zile dupa Silicea
Calcarea fluorica CH15, 2 granule pe saptamana
Granulele se sug, la cel putin 1 ora de masa, si se iau in zile separate unele de altele sau la ore diferite (unul seara, altul dimineata)

Cu aceste remedii si cu ciorba de oase de vitel il puneti la punct pe copil pt, o crestere normala.
Consultati insa si un medic homeopat si renuntati la acele minerale caci inhiba organismul.
Din pacate o sa mai treaca 30 de ani pana medicii se prind si ei de greselile pe care le fac.
0
22-10-2009, ora 13:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Este posibila existenta unor tulburari pasagere de crestere sau chiar a unor afectiuni reale, ce necesita tratament. Tratamentul nu consta in administrarea de medicamente, la varsta aceasta o alimentatie echilibrata nepunand problema de adaosuri de minerale sau vitamine.
Puteti consulta un ortoped pediatru.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns