O Interebare pentru un medic stomatolog.

08-11-2011
Cnlkku
Nu este medic/terapeut
Cnlkku
Salve doctore,
Sunt in Italia, neputund sa vin acasă am fost aici la dentist. Problema este ca am avut o carie, am fost la dentis mia scos nervul, toate bune, mia pus un pansament in gaura făcută, si mă chemat peste 1 săptămâna. Am revenit peste 1 săptămâna, când am mâncat sa spart peretele din fata de la dinte, am ajuns pe scaun si imi spune ca nu se mai poate pune plomba, trebuie sa mi.l scoată... Întrebarea mea este, in aceasta situaţie dacă peretele di fata nu mai este, trebuie sa stau sa imi scoată dintele ? Nu se poate pune un pivot sau eu ştiu ce... Pentru al plomba ? As dori o părere de un medic stomatolog.. Pentru ca eu am refuzat sa.mi scoată dintele, am făcut o radiografie si radacina este buna. Dacă el mil făcea in ziua accea nu se mai întâmpla ASA, dar in Italia ajunge ora 12 si gata se grabesc sa plece... Ufff... Astept un răspuns. Multumesc.
2 comentarii
0
08-11-2011, ora 08:10
doru228
Nu este medic/terapeut
doru228
Buna ziua,
Sunt in Cehia, si prietena mea a fost la dentist. i s-a facut o extractie in urma cu 12 ore la o masea de langa cea de minte. Azi dimineata cand am venit acasa am gasit-o umflata in partea unde i s-a facut extractia, abia inghite sau vorbeste. Toata noaptea a varsat acuza dureri in zona ovarelor si in zona tamplelor. Mentionez ca urineaza putin(2-3 picaturi) si spune ca o ustura foarte tare.Ameteste cand inchide ochii, azi noapte chiar a cazut pe jos in casa. Medicul a recomandat sa ia ibuprofen, si atat. Singurele antibiotice care le am sunt din ro si e Doxacilina. I-am dat azi dimineata un nurofen pentru durere.

cred ca i-a administrat si un medicament, pentru ca zice ea" mi-a pus ceva ca polistirenul cu varful la un ac unde am avut maseaua"

E problema sau e ceva normal ce i se intampla?
0
09-11-2011, ora 14:21
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
@cnlkku,

Doar un medic care va consulta va poate raspunde la intrebare. Conteaza cit de mult s-a rupt din dinte si la ce nivel. Nu orice radacina poate fi salvata.

@doru228,

Legat de extractie, ar fi bine ca prietena sa mearga din nou la dentistul care a scos maseaua. Daca e cazul, va primi medicatie suplimentara.
Pt restul acuzelor, la un medic de familie sau la spital (acuzele nu au legatura cu extractia).
Probabil ca in acest moment are imunitatea mai scazuta si de aici suprapunerea mai multor probleme de sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul