O intrebare putin inedita

26-05-2018
Alexandres
Nu este medic/terapeut
Alexandres
Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum. Am o intrebare putin jenanta, pentru ca nu stiu pe cine sa intreb + imi este putin rusine. Sper ca intrebarea mea nu este foarte idioata, dar cum am spus, nu stiu la cine sa apelez.

Deci, am o prietena care este cam nebunatica in pat. De fiecare data cand facem sex, folosesc prezervativ intotdeauna, pentru ca sunt putin paranoic. Am 2 prieteni care au luat o boala cu transmitere sexuala si au ajuns rau de tot. M-am speriat foarte rau si de atunci am foarte mare grija. Problema este ca, prietena mi-a sugerat acum cateva zile sa incercam sex anal. Noi doi suntem impreuna de o luna si un pic, asa ca nu stiu multe despre ea. Am citit ca cele mai periculoase boli sexuale se transmit prin penetrare anala.
Intrebarea mea este, daca folosesc prezervativ, si fac sex anal cu tipa, pot lua vreo boala? Sau sa spunem ca tipa are vreo boala ascunsa de care nu stie, iar eu o penetrez anal cu un prezervativ. As fi in siguranta?

Multumesc anticipat.
6 comentarii
0
26-05-2018, ora 13:55
Alexandres
Nu este medic/terapeut
Alexandres
Inca un lucru pe care am uitat sa-l mentionez. Eu sunt tanar, am 23 de ani. Prietena are 29. Deci are experienta mai multa decat mine.

Se poate transmite vreo boala sexuala daca fac sex normal (penetrare vagin doar), chiar daca am prezervativ?

V-am spus, sunt putin paranoic.
0
26-05-2018, ora 14:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Herpesul genital si virusul HPV cancerigen si care provoaca negi genitali. Se transmit cu tot cu prezervativ.
0
26-05-2018, ora 14:49
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
De-ar fi cat mai multi "paranoici" ca tine, am avea mai putine cazuri de boli cu transmitere sexuala! Felicitari pt ca sunteti constient de asta! Ideal ar fi si sa constientizati ca sexul cu mai multi parteneri creste riscurile contactarii. Poate nu ar strica sa mergeti amandoi sa va faceti analize serioase pt HPV, HIV, etc. Asa, daca o trimiti doar pe ea, poate interpreta eronat si nu va merge. Si nu stii nici tu daca pana la relatia cu ea nu ai contactat ceva le la altele. Nu strica niste analize.
0
26-05-2018, ora 17:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Citeste tu ultima postare pe aceasta tema de pe pe Romedic.

@ Florinblnd

Condiloame genitale

Buna ziua.
Am facut si crioterapie, electrocauterizare, laser, am urmat si tratament de imunitate cu isiprinosine, Vit C 1000, baraka alimentatie sanatoasa si to degeaba ele reapar.In decurs de 1 an de cand ma confrunt cu aceste condiloame am cheltuit peste 1000 de Euro si tot degeaba.
Sincer sunt intrun moment critic si nu mai stiu ce sa fac ce teatament sa mai aplic.sunt disperat.
Aveti idee ce tratament as mai putea urma ???Va rog sa imi spuneti
1
26-05-2018, ora 18:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Problema nu este ca partenera este mai "nebunatica" in pat ci faptul ca propune sex anal unui tip cu care este in relatie de (doar) o luna. "De obicei" sexul anal presupune o relatie de intimitate, de siguranta si incredere pentru ca necesita niste pregatiri speciale si riscuri de imbolnavire crescute, zona nefiind "proiectata" pentru sex. Multe persoane considera sexual anal ca fiind chiar mai personal (daca se poate spune asa)/intim decat sexul oral.
Dupa cum descrieti situatia pare ca partenera are ceea ce se numeste un "comportament de risc", asociat, dupa cum ii spune numele, cu riscuri crescute.
Din pacate in zilele noastre viata sexuala a inceput sa se bazeze pe prezumtia de."vinovatie", adica pe premiza ca nu stii ce a facut partenerul si atunci trebuie sa te protejezi pe tine insuti, caci esti primul responsabil de propria sanatate si viata.
In epoca moderna exista multe boli care se transmit nu doar prin contact sexual normal (vaginal) ci si prin sarut, sex oral, schimb de fluide etc. Intre primele trei boli netratabile din lume se afla o forma de...gonoree, care pana acum cativa ani era tratabila cu aproape orice antiobiotic. Acum, datorita comportamentelor riscante, sexului oral si anal neprotejat a ajuns sa fie netratabila.
Din pacate prezervativul nu mai protejeaza decat impotriva sarcinii si a catorva boli comune. Celelalte, cum este HPV, negii, hepatita pot fi transmise prin contact, saliva etc.

Ca sa va linistiti singura solutie sunt analizele medicale specifice (dermato-venerice, inclusiv HPV care din pacate nu intra in analizele standard) si grija la comportamentul general al partenerei pentru a vedea daca este o persoana de incredere sau nu si analizele nu va vor fi de folos decat scurt timp.
Nu trebuie nici sa faceti o obsesie din povestea aceasta ci doar sa deveniti constient si responsabil de sanatatea si viata dumneavoastra. Vorba aceea: "better safe than sorry"!
0
18-08-2018, ora 18:21
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Buna seara,

Da din pacate prin sexul anal cat si cel oral se pot transimite foarte multe virusuri atat HPV care este cancerigen si care pe buna dreptate cum spune Clara, provoaca negi genitali cat si Herpesul genital prin practicarea sexului anal! Si dupa cum stim toti, anusul este terminatia intestinului gros, si in timpul paracticarii acestui tip de sex, se poate leza peretii anusului si ai rectului, pentru ca sunt foarte subtiri, si ii poate crea fisuri anale, si se poate ajunge si la cancer rectal (anal).Asa ca inainte de incepe astfel de sporturi, cauta si citeste pe site-uri medicale ce consecinte poate sa aiba sexul anal cat si cel oral. Ca sa nu mai vorbim de placere, pentru ca nu se simte asa ceva, ci mai degraba o inchipuire!Numai bine!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă asociere între infecția cu Chlamydia și cancerul ovarian
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •