O joacă sau de adevăratelea?

28-08-2020
Ana1224
Nu este medic/terapeut
Ana1224
Buna ziua! Am o mica dilema pe care eu nu o pot rezolva de aceea va solicit ajutorul. Acum 2 ani am avut o relatie cu un tip care s-a terminat cu o despărțire de comun acord, putin mai urâtă trebuie să recunosc. Relația a durat doar 2 luni, însă noi ne cunoșteam de mult, fiind înainte de iubiți prieteni foarte buni. Fiind amândoi firii orgolioase care nu lăsau de la ele am ajuns la despărțire. Relația a fost una copilăroasă, pentru mine prima iubire, dar și o prostie, daca stau bine sa ma gandesc. După despărțire, am suferit, insa cand am considerat de cuviință ca nu m-ai simt nimic pentru acest tip am incercat o împăcare spre prietenie care s-a soldat cu un esec. Asa ca nu am vorbit, nu am mai avut nicio interacțiune, el devenind pentru mine un nimeni pe care il ignoram si il tratam cu indiferență. Ca sa va fac o idee asupra lui, el este o fire complicată, fiind gemeni la fel ca mine, o persoană care se enervează usor si nu, nu e violent, sufletist, insa se crede un mare gigolo. Eu între timp m-am schimbat destul de mult, m-am maturizat si am facut modificări la nivel fizic, mai exact am slăbit si mi s-a schimbat putin fizionomia fetei, devenind mai frumușică as zice eu decât atunci, la 15 ani mai exact. Un detaliu, cred eu important, e ca el e cu 2 ani mai mic decât mine, deși e foarte matur.au trecut 2 ani de la despărțire, eu nu m-am mai postat in nicio relație așteptând ceva mai matur, de lungă durată, ceea ce nu am gasit. Însă el a avut multe relații, cu fete diverse, cu una avand de 2-3 ori relații de maxim 1 luna. Acum vreo 2 luni a început să întoarcă capul dupa mine cand ma vede si sa ma salute, încercând zilele trecute un contact fizic, si anume sa batem palma. De asemenea, mi-a transmis chiar azi printr-o rudă de a lui ceva legat de iubire ca "arde de iubire", stiu o prostie, nu stiu dacă era chiar asa nu imi mai amintesc. Sa nu uit toată familia lui ma place si ar vrea sa fac parte, mama si sora lui ii spun sa fie cu mine, deși el nu prea le ia în seamă. Acum dilema mea e:de ce încearcă să interacționeze cu mine, deși e in alta relație? Și de ce face semnele astea?
Un sfat si o explicație ar fie bine venite! Dacă el nu era o fire asa complicată, a cărei următoare mișcare nu o poti anticipa, nu deranjăm pe nimeni cu această prostie care pe mine ma pune pe ganduri: se joacă cu mine sau vrea ceva mai mult?.
Va multumesc mult si imi cer scuze pentru tot deranjul provocat!!!
3 comentarii
2
28-08-2020, ora 11:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Interacțiunea poate fi ca între doi oameni care se cunosc. Așa cum și tu ai trecut peste acea perioadă în care ați avut o relație, poate așa a trecut și el. E normal să saluți o persoană pe care o cunoști. Chiar dacă lucrurile între voi s-au terminat prost, timpul șterge urmele și te face să-ți amintești doar momentele frumoase.
Poartă-te firesc, și dacă ți se va părea ceva anormal în comportamentul lui, poți avea o discuție serioasă cu el și să afli ce-și dorește. Din câte povestești, la nivel emoțional nu te-ai vindecat din relația cu el și aștepți un semn din partea lui să continuați relația. Dacă și-ar dori cu adevărat, nu ar fi implicat în altă relație. Așa că nu grăbi tu lucrurile, ca să nu suferi o decepție.
1
28-08-2020, ora 18:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru multe persoane a ramane doar prieteni dupa o perioada de parteneriat de cuplu e ceva foarte dificil. Ceva foarte provocator emotional. E probabil si cazul tau Ana.
Poate nu strica sa discuti cu un terapeut de cuplu despre ce astepti de la relatiile tale de acum incolo
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
30-08-2020, ora 11:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Te-ai gandit daca nu este vorba de fapt despre ”încercând zilele trecute un contact fizic” si ca ”arde de iubire” s-ar putea să aiba alt înteles?.

Exista o vorba in popor care spune ca ”exista iubire dupa prietenie dar invers...nu prea”.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul