o parere va rog frumos!!!!!!!

27-08-2016
Vizeru
Nu este medic/terapeut
Vizeru
Deci sa incep cu inceputul in ianuarie anul acesta am avuut o viroza apoi dupa vreo sapt am ramas cu o senzatie de nod in gat de aici pleaca calvarul care mi-a schimbat viata urmeaza vizite la orl etc si o sa va enumar mai jos ce si cum:
ORL- radiografie SAF cu rezultat mucoasa ingrosata plus alte diagnostce faringita rinofaringita dev de sept.
Pnemologie: radiografie ok spirometrie ok ascultat la plamani ok
Dermatologie: 2 veruci vulgare cum le spun domnii doctori negii pe deget si o dermatita seboreica
Endocrinologie: Ecografie tiroidiana ok plus markerii tiroidieni ok
Gastroentorologie :endoscopie digestiva ok doar o acciditate gastrica si SCI mia dat
Imi iesise si un ganglion laterocervical care l-am investigat mai ales ca ma si speriat doctorii de la mine asa ca am fost la maxilo facial si aici mi sa spus ca e ganglion de la o infectie mai zdravana controlat ecografic avand 0.75 /0.55 mm facut si un rmn zona cervicala nativ cu subst de contrast rezultat fara evidentieri importante de semnal si fara adenopatii locoregionale.Apoi mam interesat atat pe forumuri cat si extra si am aflat de limfom am ajuns la buc la fundeni si coltea la fundeni mia facut o serie de analize care au iesit ok
apoi la coltea speriat de acest limfom am plecat hotarat pentru biopsie iar doamna doctor printr-un control mai amanuntit mi-a spus ca este foarte mic nu are ce sa scoata preventiv sa il monitorizez in timp si aici alta serie de analize si astea ok.Acum nu sunt in tara si pentru a pleca cu inima impacata inainte de plecat mi-am refacut ecografie de control sa vad daca a mai crescut sau nu ganglionu la care surpriza nu se mai vedea nimic desi eu la mana tot simt putin mai umflat decat in partea cealalta!

Problema actuala este urmatoarea de ceva timp am jena in piept sub clavicule la acele incheieturi cu umerii ce se duce in spate omoplati coaste zona lombara sub coaste inghinal si cateodata si zona feselor zgomote intestnale bolboroseli si parca simt durere dupa masa dar nu insuportabila ma doare burta constant si la atingere si ma deranjeaza aceste dureri lombare inghinale si in jurul buricului parca simt ca se zvarcoleste ceva plus si o eruptie de bubite mici rosii pe abdomen iar cateodata la durerea inghinala simt si un usor discomfort in testiculul stang am fost deranjat rau acum 2 sapt diaree si cateva pete sange pe hartie la care mam speriat si am luat leg cu doamna doctor Anisoara si am rezolvat problema cu tratament si regim nu stiu daca are relevanta dar e am facut sport ridicam greutati si am simtit intro zi ca ceva parca a parait in stg spate zona lombara si seara aceea parc simteam ceva furnicatura sau durere surda pe tot piciorul stang plus am traversat o perioada super stresanta din cauza acestor simptome care nu ma lasa sa imi traiesc viata cred ca am si o anexietate puternica in prezent iau controlococ si niste vitamin ca am si slabit vizibil nu mai mananc mezeluri citrice grasimi in abudenta dulciuri etc mie imi este frica sa nu am ceva foarte grav si eu sa stau sa treaca timpul pe langa mine mai ales ca am fost la doctor Am varsta de 28 de ani
PS: am fost si la urgente in aceea perioada si ma ascultat si la inima plus ekg si toate ok in prezent sunt ingrijorat aceste dureri in abdomen spate lombare colon etc ar putea fi ceva grav ? multumesc de atentie!
7 comentarii
0
28-08-2016, ora 14:18
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Am citi cu atentie "avalansa" de informatii pe care ati transmis-o. Pentru inceput, va pot spune ca sunt impresionat de rabdarea si tenacitatea cu care ati trecut prin atatea teste si investigatii medicale; nu prea i-ati lasat sa se plictiseasca!
Cred cu tarie ca multe dintre simptomele de care ati suferit sau suferiti sunt cu caracter functional sau conjuncturale (iar analizele ulterioare au dovedit acest lucru, ceea ce este foarte important!).
Evenimentul diareic a fost o enterocolita; pe fondul unei hiperaciditati puteti avea frecvent acumulari de gaze cu zgomote hidroaerice (bolboroseli intestinale). Mesele neregulate, eventual uzul de mancaruri picante, bauturi tip "soda" (Coca Cola, Sprite, etc.), stress-ul, toate pot contribui la o afectare a digestiei. Ridicarea de greutati mari, va poate predispune la discopatii lombare (care dau dureri de tip sciatic) si la o eventuala hernie inghinala (cu dureri in aceasta zona). Atentie - nu inseamna ca le aveti deja!
Ca medic ortoped, va sfatuiesc sa aveti grija de coloana lombara. Eventual o radiografie lombara poate arata daca aveti predispozitie la o problema sciatica.
Insa cel mai important este ca v-ati pus un diagnostic de certitudine: stress-ul si posibil atacurile de panica. Sunteti prea tanar si prea sanatos ca sa aveti boli incurabile - cel putin din tot ceea ce ati descris nu apare astfel de eventualitate. Sunt convins ca Dvs aveti unele probleme care va apasa / streseaza puternic, si, conform proverbului "unde dai si unde crapa", puterea Dvs cedeaza in zona increderii in propriul corp. Sfatul meu este sa incercati sa va retrageti putin din aceasta activitate de investigare a unor boli. Incercati sa confruntati barbateste problema profesionala / sociala / sentimentala/ familiala etc. pe care o identificati ca principala. Odata cu rezolvarea ei - si retineti ca orice problema are o rezolvare, una pe care poate nu o vedem acum sau imediat - multe din aceste simptome si temeri vor disparea. Multi pacienti mi-au descris astfel de stari intr-o maniera foarte sugestiva: domnule, nu stiu ce am dar simt ca o sa mor si mi-e frica si cand stranut! Dar continua sa traiasca sanatosi, numai ca trebuie sa fie si ei convinsi de asta.
Este uneori firesc sa apara si astfel de stari. Cautati un mediu relaxant, fara efort si stress, concentrati-va pe ceea ce va ajuta la rezolvarea problemelor si va face bine.
Incercati 3-4 tablete din plante linistitoare (Sedocalm) / zi si odihniti-va suficient. Le-am luat si eu cand eram stresat de examene; se dau la farmacie fara reteta.
Daca mai apar fenomene deosebite, puteti oricand consulta un specialist, dar sistemul de a investiga de sus pana jos totul nu este recomandabil.
Va stau la dispozitie in probleme ortopedice; din fericire, nici aici nu sunteti un caz interesant.
Cu stima si incredere in sanatatea Dvs
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Dcotor in Stiinte Medicale
Constanta
0
01-09-2016, ora 22:13
Vizeru
Nu este medic/terapeut
Vizeru
Multumesc frums pt promtitudine domnul doctor problema mea este intradevar si ceva pshiologic deoarece aceaste discomforturi nu ma lasa deloc si tind sa cred ca este si ceva neurologic mai ales ca acum in ultimul timp ma dor omoplatii si intre ei am furnicaturi senzatie mai ales daca car ceva si durere in punct fix intre omoplati apoi lombarecare coboara spre fese plus piept cu stern si umerii simt cateodata plus sub clavicule oi fi eu anexios domnul doctor dar tot tind ceva sa cred ca nu e in regula cu mine plus de asta seara mai ales am si tulburari de vedere incetosare cateodata imi pierd echilibrul nu stiu ce sa mai zic parca ma simt ca un om in varsta domnul doctor
0
02-09-2016, ora 01:58
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Nu sunt inclinat sa schimb diagnosticul; va recomand sa va inscrieti cat mai curand la un consult psihologic sau psihiatric, pentru a obtine un tratament de reechilibrare.
Senzatiile pe care le aveti sunt cat se poate de reale - sunt convins de asta! - dar ele provin si din faptul ca preocuparea Dvs pentru posibile patologii pe anumite zone a "sensibilizat" acele zone. Ca urmare, acele zone au o perceptie deosebita - mai acuta - a tuturor simptomelor, uneori banale, pe care le simtiti. Secretul este sa incercam sa scadem aceasta sensibilitate exagerata; in acel moment, se ajunge la o stare de echilibru cu perceptie relativ normala, in care organismul nostru simte lucrurile la adevarata valoare si nu mai face "din tantar armasar".
Atunci veti putea aprecia in mod mai obiectiv daca va doare ceva care sa aiba semnificatie patologica si chiar necesita interventie. Neincrederea Dvs nu poate fi inlaturata fara ajutor, deoarece sunteti f speriat in acest moment si oricat de mult as incerca sa va conving, probabil nu ma veti crede. Eu insa incerc sa va alung temerile. Experienta atacului de panica este oarecum similara (poate nu o comparatie foarte nimerita) cu ceea ce se intampla in sindromul de abstinenta dupa consumul de droguri. Drogurile atenueaza perceptiile noastre (popular vorbind) si ne fac sa percepem viata mai "roz". Intreruperea drogului face ca senzatiile - fie si simpla atingere - sa capete proportii de durere. Este de asemenea o tulburare de perceptie a unor semnale normale (ne atingem de scaune, de mese, de pantofi, dam mana cu alti oameni, dar caeste gesturi nu provoaca in mod normal durere si suferinta, asa cum se intampla in sdr. de abstinenta). Desigur, acest sindrom poate fi calmat de drog, de aceea unii dependenti recad in consumul de drog, care "anesteziaza" aceste simptome neplacute. In atacul de panica nu exista un drog care sa atenueze senzatiile neplacute, dar exista medicamente care alunga depresia si preocuparea exagerata pentru stare de boala. Ganditi pozitiv - daca erati cu adevarat bolnav grav, nu rezistati atat, nu-i asa? Si apoi, desi senzatia apocaliptica nu dispare, totusi nu prea sunt schimbari de la o zi la alta, nu? Adica nu exista o boala anume care avanseaza, dar Dvs trebuie sa fiti convins ca un inceput de discopatie lombara sau de hernie nu e un capat de tara. Spunea cineva, desigur glumind, ca un barbat nu e matur pana nu are ulcer si hemoroizi, iar dupa 40 de ani, daca nu te doare nimic dimineata cand te scoli, inseamna ca esti mort. Este o exagerare, dar si un fel de model de a ne accepta si de a ne asuma anumite perioade ale varstei, in care, fie ca ne place sau nu, putem inregistra anumite suferinte banale de uzura.

Cu stima
Dr. Enescu
0
02-09-2016, ora 15:43
Vizeru
Nu este medic/terapeut
Vizeru
va mltumesc ff mult pentru ca va faceti timp sa imi raspundeti da aveti dreptate domnu doctor in mare parte oare este posibil sa fiu chiar asa acaparat de aceste simptome? mai ales ca am dezvoltat o frica de cancer mai ales de limfom pentru ca am citit ff mult despre el si am vazt mii de cazuri pe formuri care sa manifestat cu simprome fff asemanatoare mie in timpul cercetarilor la doctori am avut stari de genu : neliniste agitatie transpiratii ganduri rele gandu ca am limfom gandu ca mor tanar tremuram din tot corpu am slabit vizibil amorteli imi vnea sa plang fara sa fiu lovit nu imi placea sa socializez cel mai bn ma retrageam si stateam singur stari care inca si acum le am dar nu mai sunt chiar asa de accentuate in prezent imi este frica de un posibil cancer mai ales limfom deoarece el se intampla la tineri si m-am documentat se descopera foarte greu si nmai prin biopsie iar analizele uzuale nu sunt niste certitudini imi este frica sa mor tanar pentru ca am multe de facut si am impresia ca am ceva grav si timpu trece pe langa mine si eu in loc sa fac ceva in privinta asta stau pe loc am dezvoltat o obsesie cum ma doare ceva simt ceva ma uit pe romedic si caut amanunte etc am o stare de cum sa zic niciodta nu ma simt si eu relaxat parca sunt incordat mereu ma concentrez foarte greu si uit lucruri am 28 de ani 1.78 si 68 kg si cand ies in oras vb cu cineva dar gandu meu e tot la obsesia asta plus ca de foarte mult timp si cand fac treaba la serviciu am tendinta sa tin monolog cu mine insumi este asta vreo depresie ceva nu stiu ce sa mai fac parca sunt un mort umblator domnu doctor.
0
02-09-2016, ora 18:22
Vizeru
Nu este medic/terapeut
Vizeru
PS: mai mentionez ca imi amortesc si ultimele 2 degete de la maini cel mic si penultimul plus de asta imi tremura lingurita etc ce tin in mana stare de moleseala slabiciune musculara eructatii cascat somnolenta senzatie de oftat cand respir parca nu trag aer suficient de ajuns etc chiar asa distrus sa fiu ? de aceea imi tot fac griji de ceva grav
0
02-09-2016, ora 21:35
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Imi fac timp deoarece scriu pe forum pentru cei care sunt dezorientati si consuma timp si resurse pentru a ajunge la un raspuns cat de cat clar.
Trebuie insa sa stiti ca un forum - asa cum arata si numele - este o "piata " deschisa de idei si informatii, in care nu toate vin de la persoane avizate sau binevoitoare. Cel mai des se greseste prin "asumarea" unor simptome similare sau care unora li se par similare - de aici si pana la convingerea ca ai aceeasi boala nu e decat un pas si e un pas gresit. Va rog sa credeti ca intr-un fel te doare capul la 28 de ani si altfel la 72 sau la 53.
Simptomele de amrteala pe zona cubitala pot fi de la sedere indelungata pe un scaun sau fotoliu cu sprijin pentru maini sau de la manuirea indelungata a mouse-ului de calculator.
Aveti un raport inaltime greutate de invidiat pentru cei care doresc sa se mentina sanatosi.
Solicitati sprijinul unui coleg psiholog sau psihiatru; va va ajuta sa treceti peste aceasta frica paralizanta. Veti avea apoi puterea de a va bucura de varsta Dvs tanara si veti socializa cu prieteni, iar peste cateva saptamani poate veti fi putin jenat de slabiciunea careia i-ati cazut prada.
Ganditi-va ca daca era sa fiti bolnav, se vedea la analize; daca ele sunt bune, atunci, inseamna ca nu aveti vreo boala, in ciuda efortului de a gasi ceva. Pierdeti timp pretios din viata la o varsta atat de frumoasa. Aveti nevoie de prieteni care sa va ajute sa treceti peste acest moment in care stress-ul va joaca feste.
Nu luati de bun si nu va asumati tot ce vedeti pe forum; fiecare boala are simptome bine definite si, in general, numai analizele si un medic specialist va consuce spre adevar; restul sunt chestiuni de orientare.
Curaj si incredere
Cu stima
Dr. M. Enescu
0
02-09-2016, ora 22:05
Vizeru
Nu este medic/terapeut
Vizeru
multumesc mult domnu doctor sunteti aur pentru mine sa va citesc randurile scrise sunt plecat din tara si de aceea parca sunt singur aici si oricum o s aincerc sa ies mai mult pe afara sa ma reapuc iar de sala poate cu ajutorul acestor activitati o sa depasesc aceasta stare si poate chiar intradevar nu am nimic asa grav :)) am vazut ca sunteti in domniu oarecum cu oaseleetc :D pe mine ma mai supara si umerii domnu domu doctor si mai si troznesc si chiar si pieptu mai ales cand stau intr-o pozitie anume vad ca pieptu ma mai lasat am dat cu alifie gen cum este cea chinezeasca aici nu stiu cesa zic ca pentru streptococ am fact decat exudat fara aslo ca analiza si din ce am vazut exudatele astea ar avea cam 45 la 100 concludenta plus ca pana sa plec am fost la orl la urgente sa uitat in nas si mi-a spus sa fac alt exudat ca as fi suspect de streptococ si ma mir ca am facut 3 exudate la laboratoare diferite daia ma tot gandesc la vreun streptococ ceva netratat sa imi dea durerilea astea plus eruptia de bubite pe corp ori e ceva reumatic ori decat pshiic:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.