O problemă ciudată. Am nevoie de un super răspuns

01-01-2019
Vicky Vik
Nu este medic/terapeut
Vicky Vik
Bună!
O să vă povestesc pe scurt povestea mea.
De 1 an si 5 luni am fost într-o relație cu un tip, colegi de facultate. De aceeași vârstă(23 ani) si amândoi virgini.
La început, totul bine si frumos. Mai tarziu a început să apară și dorința sexuală, pe care el nu si-a dorit-o. M-a refuzat constant din cauza faptului că am sânii mici. Intr-un an de zile abia s-a atins de mine, nu a încercat niciodată sa mă dezbrace sau se pună mâna. De fiecare dată am luat inițiativa pentru a face ceva, a da startul. Dar fără rezultat. Se oprea atunci cand știa că se poate ajunge departe.
A dorit să ne despărțim pe motivul că nu mă mai iubeste si cel mai dur aspect a fost ca am sânii mici iar el nu poate sa treaca peste asta. In conditiile in care a mai avut prietene de facultate, fete mult mai dezvoltate decat mine. Dar nu a reușit nici cu ele sa faca ceva.
Am stat 1 luna despărțiți și l-am iertat pentru ca mi-a promis că se schimbă...si-a dat seama ca nu sânii conteaza si ca este pregătit să începem viata sexuală. Timp de 3 luni de zile nu a facut nimic! Nici macar nu m-a atins. Il chemăm acasa la mine de 2x pe luna fara sa fim deranjați. Cand ne sărutam si dorința creștea, el se retrăgea si ma lasa asa, spunadu-mi că e obosit sau vrea sa se uite la film.. Am stabilit "prima noapte de dragoste" cu tot tacâmul. Seara, brusc i s-a făcut rau si a trebuit să stau să am grijă de el. Am continuat relatia, mintindu-mă că e ceva trecător.
Dar nu inteleg ce e cu el. De ce pana la varsta asta, 23 ani nu a reușit să aibe o relație sexuală? Sânii mari(cei imenși îi plac) influenteaza atat de mult un bărbat? Am sânii mici, cupa A si nu sunt complexată! Am fost doar socată să aflu că sunt respinsă.
Mi se pare ca are probleme serioase.
Ce se întâmplă?
6 comentarii
3
02-01-2019, ora 00:51
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Nu stiu daca este "super" dar raspuns este sigur: treaba cu "sanii mici" este doar o scuza. Tanarul are probleme sexuale mari, de aceea nu si-a inceput viata sexuala si de aceea nu poate avea o prietena. Este foarte probabil ca a consumat pornografie la greu de aici si atractia pentru sanii imensi.
Solutia este simpla: mergeti mai departe si lasati-l sa-si rezolve problemele altfel relatia va incepe sa va altereze stima de sine.
Sa fiti sanatoasa si sa va bucurati de sanii mici, ei au aceeasi capacitate de a va da placere, dumneavoastra si partenerului, la fel ca sanii mari, fara dezavantajele acestora.
2
02-01-2019, ora 13:31
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Sexualitatea este in continuare un subiect taboo pentru foarte multe persoane, ceea ce le induce sentimente puternice de rusine si vinovatie atunci cand au probleme in aceasta privinta. Din pacate, aceste sentimente sunt greu de suportat si pot conduce la reactii de genul celor pe care le-ai primit din partea prietenului tau. Nu este nimic in neregula cu a avea sanii mici si cu a avea nevoi sexuale. Exista preferinte, insa acest lucru nu spune nimic despre dezirabilitatea ta ca femeie, ci foarte mult despre incompatibilitate sexuala.
Din ce descrii, se pare ca el ar avea probleme serioase in acest domeniu, prin urmare decizia de a continua sau a incerca sa repari relatia iti apartine. Cu toate astea, e important de stiut ca el va trebui sa faca eforturi mai mari pentru a trece peste niste limite personale, iar din ce descrii, nu pare sa le recunoasca si prefera sa arunce vina pe tine. Nu le va depune daca nu constientizeaza ca are o problema si nu vei putea sa-ti satisfaci nevoile in ritmul asta, ceea ce iti va provoca si mai multa nefericire. Sper sa poti lua decizia cea mai buna pentru tine.
0
02-01-2019, ora 14:46
Vicky Vik
Nu este medic/terapeut
Vicky Vik
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Am închis orice legătură cu el. M-a părăsit pentru că ii tot reproșam chestii si nu a mai suportat. Am incercat sa il ajut, să comunic tot timpul cu el, l-am întrebat dacă are o problemă din trecut. A spus că este ok. A recunoscut că se uită la filme pentru adulți și cand ne certam cauta femei cu bustul mare pe instagram.
Mă deranja si pe parcurs ne certam foarte des. Eu nu am putut să trec peste prima despărțire si tot ce mi-a zis de-a lungul anului, astfel încât, în cea de-a doua parte a relației am inceput sa ma comport exact cum s-a comportat el cu mine. M-am simțit vinovată o perioadă. M-am simțit rea si enervantă.

El cum poate depasi această problemă?
0
02-01-2019, ora 15:23
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Poate depasi aceasta problema daca realizeaza ca intr-adevar este o problema (se poate adapta in continuare fara sex) si daca cere ajutor specializat. Altfel, orice interventie din exterior ar putea sa-i mentina problema, din pacate.
1
04-01-2019, ora 14:40
VlabiouzzZzZ
Nu este medic/terapeut
VlabiouzzZzZ
Dragă Andreea,

După cum a spus și Psiholog Mădălina, fostul tău gagiu are probleme mari pe partea sexuală și a încercat toate trucurile posibile să se debaraseze de vină, prin minciuni, proiectare asupra ta a problemelor lui etc Deși nu sunt de acord cu el, îi înțeleg comportamentul pentru că și eu am fost la fel...frustrat sexual, încă sunt, încă, în loc de erecție am atacuri de panică și anxietate, anyway:

Ceea ce vreau să îți spun este că tu nu porți nici o vină, nu ai greșit cu nimic față de el pe tema asta și cel mai important este că nu ai cum să-l ajuți nici să vrei. Dacă el, în continuare neagă și nu acceptă sau conștientizează că are probleme, nu are nimeni cum să-l ajute. Poate știe ce problemă are și îi este rușine cu el însuși din cauza problemei. Poate este gay, traumatizat de homofobia din jurul lui, poate chiar propria homofobie, și încearcă să ascundă acest aspect iar sânii tăi micuți, în ochii lui sunt prea masculini, îl pot da de gol, dar acestea sunt doar speculații, în funcție de cât de veche e problema cu atât mai greu e să o identifici.

Mângâie-ți acum durerile și dezamăgirea. Rănile dor indiferent cine le provoacă. Nu-l urî pe el și nu-i purta pică căci nici el nu știe ce-i în neregulă cu el.
Cât timp activitatea sexuală și sexualitatea sunt "interzise", sexul va crea mai multe frustrări și dinsconfort decât plăcere.

Întrebare pentru toți cititorii:

Toată lumea știe că trebuie să vorbească despre sex ca să fie totu' bine, dar despre ce și cum se vorbește despre sex?

Cu drag,
Flavius
0
07-01-2019, ora 01:49
Vicky Vik
Nu este medic/terapeut
Vicky Vik
Vă mulțumesc, aveți dreptate.
De aceea eram nervoasă si pusă pe ceartă? Mereu spuneam ca ma enervează si nu stiam de ce.
E vina mea ca nu am avut răbdare? Daca mă abtineam, lucrurile puteau fi altfel acum, venea de la sine? Poate am insistat încât el s-a speriat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul