o problema cu tiroida

22-05-2009
nemtzika
Nu este medic/terapeut
nemtzika
Buna ziua,
Ma numesc Hofman Mariana, din localitatea Motru, judetul Gorj,
V-am scris pentru a va cere anumite informatii despre boala soacrei mele Derji Dorina, deoarece aici nu am primit foarte multe informatii.
Pentru a va explica mai bine o sa va scriu rezultatele echografiei tirodiene:
DIAMETRU AP ISTMULUI: 4 MM
LOB DREPT : DIAMETRUL AP : 20.3 MM
DIAMETRU TRANSVERSAL: 19.6 MM
DIAMETRUL LONGITUDINAL: 8.4 MM
LOBUL STANG: DIAMETRU TRANVERSAL: 19.8 MM
DIAMETRU AP: 18.8 MM
DIAMTRU LONGITUDINAL :49.7 MM
ECOSTRUCTURA: DIFUZ NEOMOGEA CU ZONE HIPOECOGENE SI SEPTURI HIPERECOGENE
In viitor o sa revin si cu ecografia scanata si cu rezultatele de sange
Va multumesc anticipat
3 comentarii
0
24-05-2009, ora 12:41
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Soacra ta are noduli chistici [ chisturi tiroidiene ] cu continut lichidian, bine incapsulati.Nu este cancer, sunt noduli benigni, stai linistita.Vom vedea si analizele urmatoare.Sa mergi cu rezultatele si la endocrinolog.Numai bine!
0
29-05-2009, ora 11:03
nemtzika
Nu este medic/terapeut
nemtzika
am primit si analizele de sange, acestea sunt:
TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL: 5.342 MICROU/ML;
FT4- TIROXINA SERICA LIBERA: 0.94 NG/DL SI 12.1 PMOL/L
CALCIU IONIC : 1.13 MMOL/L
MAGNEZIU :2.08 MG/100ML SI 0.85 MMOL/L
ANTICORPI ANTI MICROZOMIALI TIROIDIENI (ANTICORPI ANTI TPO): 829.4 IU/ML
diagnostic TIROIDITA CRONICA
tratament : EUTHYROX SI CALCIUD3
0
30-06-2009, ora 12:58
dumi.maia
Nu este medic/terapeut
dumi.maia
buna ma numesc DUMITRU MIHAELA si am 41 ani sunt din FETESTI si de anul trecut cind mi-am facut analizele gratuite am descoperit ca am tensiunea mare 149cu 100 dar medicul de familie nu ma trimis la endocrinolog si nici la cardio ci doar mi-a administrat un diuretic -NOLIPREL-care imi dadea transpiratii.Asta pina in decembrie cind l-am schimbat si am inceput sa-mi fac analize pt tiroida.Valorile TSH -3 62si FT4-9 97 care este la limita inferioara.Ecografia LOB DREPT 50/34/16 mm si structura hipoecogenape fata ant.iar LOB STANG 55/34/18 STRUCTURA omogena ecogena.istm 5mm.ATPO-13.Doctorita mi-a pus diagnostic de GUSA MICROPOLINODULARA si mi-a dat EUTHYROX 25 prima luna pe care nu l-am tolerat prea bine si dupa prima sapt. am luat pastila pe jumatate pina am terminat 30 pastile si mi-am refacut analiza TSH care mi-a iesit 2 26VN 0 4-6 0. DAR DOCTORA MI-A DUBLAT DOZA DE EUTHYROX SI MI-A FACUT FT. RAU.pe 25 martie am zacut o saptamina la pat cu febra mainile inrosite mincarimi picioare exfolierea pielii.DE dus la control de atunci nici vorba pt ca ma simt mai bine fara ele.AM inceput sa iau tinctura de propolis si imunostim.AS VREA SA STIU CARE E DIAGNOSTICUL CORECT si daca exista tratament naturist
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că ai putea avea probleme cu tiroida
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.