oboseala cronica?

14-04-2007
bevero
Nu este medic/terapeut
bevero
Am 26 ani/M. In urma cu aprox 2 luni am inceput sa am urmatoarele simptome: oboseala, ameteli, dificultate in concentrare, insomnie, uneori spasme musculare, anxietate, dureri de cap(ceafa), tahicardie, dureri musculare rebele nejustificate, schimbari de dispozitie cauzate de obicei de simptomele fizice.
In urma multor investigatii(cardiologie, neurologie, endocrinologie, gastro) nu s-a descoperit nimic in neregula cu exceptia colecistului cudat despre care s-a zis totusi ca nu-i mare lucru.
La analizele de sange, a iesit fierul mic in prima faza (47) care a urcat pana la (83) dupa 3 sapt de suplimente. Mentionez ca nu este vorba de anemie deoarece hemoglobina a fost mereu peste 14. Calciu total in limite, calciu ionic doar 3, 6.

Tinand cont ca fierul a ajuns in limite si starea nu s-a imbunatatit, poate fi calciul ionic cauza problemelor? Repet, calciul total este in limite, si unor medici pare sa nu le pese de cel ionic.
Daca nu, ce alte investigatii imi sugerati?
2 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Calciul ionic este indicator mai fidel al lipsei de calciu (tetanie sau spasmofilie) care pare sa fie cauza tulburarilor dvs.
Proba terapeutica (o cura de calciu plus vitamina D) este edificatoare. In plus, ar fi utila dozarea Magneziului, intrucat deficitul de magneziu este des intalnit in context de stress la adulti, iar simptomele pot fi asemanatoare lipsei de calciu). Atunci se impune suplimentare si cu Magneziu (Berocca sau Magnerot); pentru anxietate se poate incerca un anxiolitic de zi la nevoie, sau seara la culcare (Alprazolam), iar ca preparate din plante, se poate administra Mentat - 4 cp pe zi, care are eficienta in corectarea tulburarilor neuro-vegetative insotite sau nu de anxietate.
0
11-08-2009, ora 14:49
ankaindi
Nu este medic/terapeut
ankaindi
DRaga Bevero, asa cum i-am mai scris cuiva pe acest site, oboseala cronica insotita de aceste simtome poate fi u semn al acumularii de toxine, metale grele in organism. Incepe o cura serioasa de dezintoxicare si apoi dieta cat mai sanatoasa (suntem ceea ce mancam- eadevarat, crede-ma). Am suferit ani de zile si am fost catalogata ca ipohondra, am luat tone de Xanax si alte anxiolitice samd. Intr-un final am descoperit o tumora maligna la san. Nu vreau sa te sperii! nU-i musai sa ai o tumora, insa cred ca oricine sufera de oboseala cronica ar trebui sa isi faca o curatare a organismului. (cei care nu au trecut prin asa ceva nu stiu despre ce este vorba; nu stiu ca nu te poti ridica din pat si ca totul se invarteste cu tine, nu ai putere sa mergi nici pana la baie samd) ; Rugaminte: cei care nu au trecut prin asa ceva sunt rugati sa se abtina de la comentarii; Va multumesc!)

F important sa bei f multe lichide si sa mananci extrem de multe fructe si legume.

SANATATE MAXIMA!!!!!!!!!!
Cu drag, Anca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Oboseala cronică, semnul unei probleme de sănătate
  • Legătura dintre hipotensiune și oboseala cronică
  • Aproape jumătate dintre pacienții cu COVID-19 îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru sindromul de oboseală cronică
  • Femeile sunt mai grav afectate de sindromul de oboseală cronică - studiul DecodeME
  •