Oboseala, dureri, pierderi de memorie

43 comentarii 1 2
0
12-07-2011, ora 20:59
moshnegutzu
Nu este medic/terapeut
moshnegutzu
valy, ar trebui sa consulti un medic cel mai bine tu din ce zici. problema la tine e de oboseala probabil. acum depinde de ce lucrezi si faptul ca dormi stresata cum am patit si eu.

ia niste calmante o saptamana si vezi cum e dupa aia, sau incearca cu niste vitamine.
0
28-07-2011, ora 13:02
loraaa
Nu este medic/terapeut
loraaa
buna ziua am 20 de ani si ma confrunt cu aceasi problema... am dureri de cap foarte dese si ameteli.Sa va povestesc cum a inceput totul... de 2 ani sunt plecata afara, de cand am ajuns in aceasta tzara ma doare foarte des capul si am ameteli si perdere de memorie sa fie oare din cauza climei?! imi puteti zice ce trebuie sa iau ca sa ma simt mai bn.multumesc
0
19-12-2011, ora 22:08
smarandescu
Nu este medic/terapeut
smarandescu
Buna ziua,

Buna ziua,

Am 22 de ani si am probleme destul de ingrijoratoare cu atentia si concentrarea. La birou mi s-a facut observatie ca nu sunt capabila sa retin lucrurile de baza si ca nu am capacitatea de a fi atenta. Abia acum am observat problema(pentru ca este o problema) deoarece lucrez intr-un mediu in care am responsabilitati. Mai mult, nu am rabdare sa citesc un fragment pana la capat(nici makr cartile nu le citesc din scoarta in scoarta- sar peste multe pasaje sau imi fuge memoria si citesc in gol). Lucrul cel mai ingrijorator s-a intamplat recent, cand am lasat apa curgand la baie. Am plecat ca si cum as fi inchis-o.
Cu lucrurile simple si usoare nu am probleme sa le retin. Uitandu-ma in retrospectiva, realizez ca nu avut capacitatea sa invat temenic la scoala si nici in facultatea, pentru ca majoritatea examenelor le am trecut copiind. Nu puteam sa retin tot si chiar daca invatam foarte bine, uitam destul de repede. Problema este la serviciu, unde am nevoie de atentie si vreau sa ma concentrez dar uit tot timpul aspecte importante. Uneori cred ca problema pe care o am merge mana in mana cu prostia. Dar un om prost poate sa fie atent si sa retina lucruri. Am o deficienta de anumite vitamine sau ce specialist ar trebui sa consult?
0
19-12-2011, ora 22:20
moshnegutzu
Nu este medic/terapeut
moshnegutzu
smarandescu, iti recomand mai multa odihna, dar poti sa iei si Ginko biloba parca. dar odihna e cea mai importanta dar incearca sa iei lecitina. daca urmaresti ceva adica esti stresata de o dorinta sau un necaz, foarte greu iti vei reveni. in cazu in care fumezi, lasate de ele, si cafeaua raresteo. eu unu am avut si inca am probleme cu somnu, dar is pe fondul oboselii. daca nu is obosit, nu pot dormi. mai ales daca beau si cafea. si am un servici cu program de la 4dimineata, iar seara adorm dupa 11.

mai incearca sa dormi la amiaza in jur de 1-2 ore. cand si cand. iti va calma rganismul si psihicul.

toate astea doar ti le recomand sa le incerci, dar nu iti dau garantia ca vor functiona. la mine odihna din timpul zilei(de la 1 la 2jumate 3. imi prinde foarte bine. cat de mastile nu am mai luat si nu am asa mari probleme cu somnul. doar ce ma mai trezesc uneori pe la 1-2noaptea ca si cum as fi odihnit. in rest is ok

sper sa functioneze si la tine.
0
17-10-2012, ora 01:47
alborosie23
Nu este medic/terapeut
alborosie23
buna seara am 16 ani si de cateva zile am niste pierderi de memorie tin sa precizez ca nu dorm noaptea am 3 saptamani ma pun sa dorm la 6 7 dimineata si ma trezesc pe la 4..5 aseara am facut niste chestii care au durat vreo 2 ore si am inceput sa le incurc nu stiam ce am ce poate sa fie ?
0
17-03-2013, ora 18:20
quela
Nu este medic/terapeut
quela
Buna ziua, am 51 de ani si de ceva timp(nu in fiecare zi) ma trezesc din somn dimineara la ora la ora 5 -6 cu dureri de cap.Ma ridic din pat fac citiva pasi prin casa si la o jumatate de ora imi trece.
0
12-04-2013, ora 00:36
deea_elena94
Nu este medic/terapeut
deea_elena94
Buna seara!am 18 ani si anul asta am bacul. de cateva luni simt ca, , imi pierd memoria'..gen cand vreau sa vb, sa dezbat un subiect nu-mi mai amintesc cuv(ca si cum as avea un lapsus), imi este greu sa inv un comentariu(desi acum cativa ani il invatam foarte usor si repede), imi gasesc greu cuv uneori, nu imi aduc aminte lucruri recent facute (pun apa la incalzit pentru ceai si uit k am pus-o si imi aduc aminte dupa 10 min sau cand aud apa clototind).ametesc des.am dureri de cap rar..am usturimi stomacale..astept un raspuns cat mai repede..MULTUMESC ANTICIPAT!
0
15-05-2013, ora 10:05
simona982
Nu este medic/terapeut
simona982
Ma numesc Simona, am 31 de ani si am un copil de 4 ani.De mai bine de 6 luni am stari de oboseala continua, ameteli, dureri in piept si oricat as dormi nu este niciodata suficient.Simt ca nu am echilibru, simt ca mie foarte cald si atunci ma iau si ametelile si somnolenta, in plus ma dor si picioarele de nu mai pot si tremur.Am fost la doctor, am facut analize si mi-a iesit doar o lipsa de vitamina D.Nu mai stiu ce sa fac, pt ca imi afecteaza activitatile de zi cu zi, la serviciu nu am randament, acasa abia reusesc sa fac un pic de mancare si abia astept sa ma culc.Va rog, daca puteti sa ma ajutati...va sunt recunoscatoare.Mentionez ca iau anticonceptionale de 4 ani, fara pauza, nu stiu daca are vreo importanta.Va multumesc
0
27-05-2013, ora 19:07
hinoji
Nu este medic/terapeut
hinoji
Buna ziua, am 16 ani si nu stiu ce sa mai fac.
de 8-9luni am ameteli puternice, vad mai tot timpul neclar adica vad forme purici etc si mi-am facut analizele si mi-au iesit bune si am fost si la neurolog (de copi) si mi-a spus ca nu am nimic.
Nu stiu ce sa mai fac cateodata am impresia ca am asa o presiune pe mine si ametesc si vad mai luminos parca ma deranjeaza lumina.
ajutor
multumesc
0
28-05-2013, ora 14:29
Ady123
Nu este medic/terapeut
Ady123
buna, cred ca am o problema, ametesc cind ma ridic brusc, sunt slabuta si am culoaria pielei deschisa, dati un sfat credeti ca poate sa fie anemie, la, ce medic ar trebui sa ma adresez pentru a concretiza, va multumesc
0
31-08-2013, ora 11:45
shily
Nu este medic/terapeut
shily
buna ziua sunt Daniel P si am 27 de ani! eu sunt disperat, am stari ca si cum traiesc in vis, nush cum trece timpul..am inceput cu ameteli si mers haotic, apoi dp ce am facut tomograf la o saptamana de cand am simtit aceste simptome, am intrat asa in starea asta, nush daca e de la panica, sunt speriat si acum, pt ca practic merg cu prietenii pe strada si nu mai vad lucrurile ca inainte, parca sunt beat mai tot timpul, si usor usor lucrurile s-au inrautatit, nu ma mai descurc intelectual, uit si ce am facut azi..ce am mancat, nu ma mai pot concentra, imi vine sa las toate sa plec, am slabit, parca nu mai am putere in mn si mi se par toate grele, tin sa precizez ca am facut sala 10 luni aproape zilnic, am baut energizante multe, am lucrat intr-un mediu cu oamenii multa conversatie, am stat mai mult in casa dp munca si sala, nu prea ieseam, asadar mai tot timpul in fata calculatorului, ma dor si ochii, parca toate ma dor..eram un baiat de nadejde, cu idei, descurcaret..acum am ajuns ca o leguma practic, nu pot sa mai fac nimic, sunt mai tot timpul concentrat la starea mea, ca nu imi gasesc alinare, ca nush ce am, ca imi este teama sa nu am cv grav..am luat si antidepresive si nimic...ma duc la fund..rapsundeti-mi va rog..ce poate fi..pe fond de stres? la tomograf nu mi-a iesit nimic, dar dp cum am zis, de a doua zi dp tomografie am inceput sa uit usor ce fac, a treia zi dp tomografie mi-au amortit picioarele si mainile le simteam grele..apoi am intrat in stare de panica..si asa s-a ajuns aici..cu grave tulburari de memorie..ca practic asta e ce ma sacaie, nu imi da pace si nu ma pot descurca mental, sa retin ce imi zice cineva etc!!vreau un rasp va rog
0
06-04-2014, ora 18:18
alexhp3
Nu este medic/terapeut
alexhp3
Am 16 ani si jumatate si mi s-a intamplat sa lesin de cateva ori. Tin sa precizez ca m-am si inaltat dintr-o data, am facut vreo 2 RMN-uri si EEG, analize de sange iar toate au iesit bune. Medicul de familie mi-a prescris sa iau Osteocare 3 luni de zile asta fiind anul trecut. Anul asta mi-a prescris sa iau Berocca efervescent. La ultimul lesin am simtit ca ma ia o caldura mare in corp si ca mi se incetosa vazul si lesinam pe loc.
Cat timp ar trebuii sa iau Berocca ca sa nu mai lesin sau ce e de facut?
0
20-12-2015, ora 12:57
AndreeaMA
Nu este medic/terapeut
AndreeaMA
Buna ziua!

Am dureri de cap ( ma doare in lateral si in partea din spate a capului), am ameteli, am pierderi de memorie ( acestea au aparut de curand ) si dureri de spate. Cateodata imi simt gatul amortit cand ma doare capul in spate si durerea pleaca pe coloana in jos. In momentul in care am durerile acestea de cap nu suport lumina in incapere, zgomot etc.
Ma simt din ce in ce mai obosita chiar si dupa ce ma trezesc dimineata si nu am energie.
Inainte eram o persoana energica, faceam miscare, nu aveam probleme din acest punct de vedere. Eu de fel sunt o persoana care se streseaza dar asa sunt dintotdeauna si pana acum ceva timp nu am avut probleme.
Ma ingrijoreaza acest lucru mai ales ca am 24 de ani si as dori sa fac ceva din acest punct de vedere.
Ultima data cand am mers la doctor mi s-a spus ca am mici probleme de vedere si de aceea am dureri de cap dar am respectat cu strictete ceea ce mi-a recomandat medicul ( sa port ochelari )
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Optogenetica arată că memoria poate fi manipulată prin impulsuri luminoase (studiu pe șoareci de laborator)
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Exerciții de memorie
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Consumul de vin roșu ar putea preveni pierderile de memorie
  •