Oboseala si tinitus

25-04-2023
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Buna ziua, am 23 de ani si de aproximativ 4 ani, am o oboseala excesiva, plus de 1 an de zile un tinitus in urechi continuu foarte suparator, am fost la medici, mi-am facut analize, toata lumea spune ca sunt perfect sanatos si nu vede o problema, nu stiu ce sa mai fac. Mai jos va las rezultatele de la ultimele analize care au iesit din intervalul de referinta. Va multumesc anticipat!

Nr. Eritrocite : 5.76 - Interval referinta: 4.5- 5.5
Neutrofile : 50.4 % - Interval referinta : 53 - 68%
Monocite : 8.4 % - Interval referinta : 0- 8%
Pdw : 11.6% - Interval referinta : 12- 18%
12 comentarii
1
26-04-2023, ora 07:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti orientativ un test de depresie si un test de anxietate online.
Oboseala poate fi o somatizare de depresie si tinitusul una de anxietate.
Poate fi un sindrom anxios depresiv in lipsa unui diagnostic fizic.
1
26-04-2023, ora 17:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Analizele sunt bune. Exista mici modificari nesemnificative care nu au legatura cu problemele dv.
Un antidepresiv ar putea fi solutia.
1
26-04-2023, ora 19:37
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Va multumesc pentru raspuns! O sa consult un psihiatru /psiholog.( sper sa fie din cauza asta )
0
21-11-2023, ora 00:40
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Tot asa ma simt … mai nou am si unele zile cand respir si foarte greu. Nu stiu ce sa mai fac… ma gandesc sa imi fac un computer tomograf, dar nu stiu pe ce segmente.
0
21-11-2023, ora 09:39
Dr. GHINEA ROXANA
Psihiatrie, BRASOV
Dr. GHINEA ROXANA
Buna ziua,
Ati observat si alte modificari ale starii dumneavoastra de sanatate precum: dispozitie schimbata, probleme cu somnul, pierderea interesului fata de activitatile placute? Respiratia grea in ce context apare?
0
24-11-2023, ora 00:21
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Buna seara, schimbari de dispozitie nu prea am, doar ca de cand mi-am facut analizele si am fost la interpretarea lor si mi s-a spus ca nu am absolut nici o problema de sanatate, imi este frica sa nu am cancer, citind pe internet ca, canerul nu este absolut necesar sa iasa la analizele de rutina sau macar sa aiba un marker specific… As fi vrut sa imi fac si un computer tomograf, dar medicul de familie a spus ca nu am nici un motiv sa fac asta si ca un computer tomograf nu se face asa aiurea. Nu am nici probleme cu somnul, respiratia grea apare de cele mai multe ori seara dupa ce ajung acasa de la lucru ( si nu cred ca apare dintr-un anumit context, efectiv apare din senin.) Nu stiu ce sa mai fac, sunt prea multe simptome : in prima faza a inceput obosela de acum 4 ani de zile instalata brusc, pe urma am inceput sa observ cum imi cade parul la dus, apoi noaptea inainte de a adormi, simteam cum parca mi se opreste inima si aveam batai neregulate ale inimii si tresaream , iar in cele din urma acum un an am inceput sa am un tiuit in ambele urechi permanent si foarte suparator de care nici pana in ziua de astazi nu am scăpat. Am fost si la O.R.L si mi-au facut o audiograma care a iesit ca am auzul in limite normale…. Sunt de-a dreptul disperat si nu stiu ce sa mai fac.
0
25-11-2023, ora 22:28
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Analizele cu valori în afara limitelor despre care scrieți sunt absolut minore (adică nu contează), dacă restul analizelor sunt normale.
Respirația grea poate fi investigată prin pulsoximetrie și prin probe funcționale respiratorii (suflați într-un aparat), să se vadă dacă nu este astm.
Pentru că aveți palpitații, faceți un ECG la cardio dacă nu aveți deja. Tiroida este OK ?(eco și analize de hormoni tiroidieni).

În situația dumneavoastră NU este cazul să vă gândiți la cancer. Sunteți tânăr/ă, analizele sunt bune, simptomele durează de mult timp.
Neurologul poate spune dacă trebuie sau nu RMN cerebral pentru tinitus-ul acela, la consultația în persoană.
Majoritatea tinitus-urilor sunt deranjante, dar NU sunt din cauze grave. Magneziul poate să ajute.

Dacă toate examinările sunt bune, luați în considerare o evaluare pentru stres sau supărări la locul de muncă sau din alte surse, cum a sugerat dr.Ghinea. Ați spus că problemele au apărut brusc, acum patru ani.

Acestea sun doar sugestii de la distanță, medicul care vă consultă în persoană vă poate spune mai multe.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
26-11-2023, ora 22:03
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Multumesc mult pentru raspuns!
0
17-12-2023, ora 16:03
Marconi99
Nu este medic/terapeut
Marconi99
Buna ziua, revin cu o intrebare, este posibil sa fi contactat virusul epstein barr in urma cu 4 ani? Iar el sa fi ramas in organism dar fara a putea fi depistat prin analizele de sange? Din ce am citit pe internet, am cam toate simptomele unui virus epstein barr. Oare sa fie asta cauza ?
0
18-12-2023, ora 20:34
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,

Pare PUȚIN PROBABIL să fie virusul Epstein-Barr (EBV). De obicei infecția cu EBV face o boală acută, care trece repede (mononucleoza).
În cazuri rare, infecția poate să persiste (infecție cronică), dar este chiar o raritate. Infecția cronică este de obicei cu hepatită (cronică). Diagnosticul se pune la cineva care vine cu hepatită cronică, este testat pentru virușii obișnuiți (B și C), iese totul normal, și până la urmă se găsește ADN-ul virusului EBV la analize de sânge (PCR). Probabil că NU este cazul dumneavoastră.

Dacă aveți vreo îndoială, mergeți la infecțioase dar. încă o dată, atât cât se poate spune de la distanță, pare PUȚIN PROBABIL să fie infecție cronică EBV.

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
07-03-2024, ora 12:37
Love Forever
Nu este medic/terapeut
Love Forever
Analizele tale prezintă câteva valori ușor în afara intervalului de referință, dar acest lucru nu este întotdeauna semnul unei probleme de sănătate. Dacă medicii nu găsesc o problemă evidentă, ar putea fi util să explorezi alte modalități de gestionare a simptomelor, cum ar fi reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, poți discuta cu un specialist în boli de ureche, nas și gât pentru a investiga mai departe tinitusul și pentru a discuta despre opțiunile de tratament disponibile.
0
08-03-2024, ora 09:02
StrG
Nu este medic/terapeut
StrG
Salut, precizez ca si eu am un tinitus de aproximativ 1 luna si experimentez si alte stari precum tulburari usoare de vedere in ceata, usoara ameteala si un usor discomfort in gat (uscaciune).
In august 2023 am renuntat la tigarile normale (dupa 24 ani) si am inceput sa folosesc Iqos. Pentru ca puteam s-o folosesc peste tot, fumam foarte mult. In situatii de stres ajungeam si la 15 tigari/ora. Specific faptul ca pe data de 7 februarie 2024 am avut niste episoade de rau tot in urma consumului excesiv de tigari tip Iqos.
In data de 14 februarie am renuntat total la fumat si de atunci am inceput sa experimentez tinitusul, ametelile si tulburarile de vedere de care vorbeam.
Impartasesc experienta in scopul de a primi si alte opinii dar si in scopul de a te ajuta.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.