Obturatii de canal

12-01-2022
Aflmplvi
Nu este medic/terapeut
Aflmplvi
Buna seara! Am o nelămurire. După obturatii de canal definitive, se mai desprind conurile de quataperca sau trebuie o anumită presiune exercitata asupra obturatie? Este un termen de uscare a materialului pus pe canale cu acele conuri? Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:01
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

obturatia de canal definitiva ar trebui sa fie stabila si sa nu se desprinda conurile de gutaperca. In general, odata ce canalul radicular a fost obturat cu succes, nu ar trebui sa mai fie nevoie de nicio presiune sau manevra speciala pentru a mentine obturatia stabila.

Materialele folosite pentru obturarea canalului radicular, cum ar fi gutaperca si cimentul endodontic, au un timp de prindere si uscare care variaza in functie de tipul materialului si de procedura folosita. In mod normal, medicul dentist va recomanda un timp de asteptare corespunzator, inainte de a finaliza plomba de deasupra canalelor, de pe coroana dentara, pentru a se asigura ca materialul s-a uscat complet si s-a fixat in canalul radicular. De asemenea, este important sa aveti grija si sa evitati sa muscati sau sa exercitati presiune excesiva pe dintii tratati pe radacina pentru a preveni orice miscare sau desprindere a materialului.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: