Olanzapina folosita de adolescenti

28-12-2019
Cris.A
Nu este medic/terapeut
Cris.A
Buna seara. As vrea sa stiu daca tratamentul recomandat de medic cu Olanzapina este eficient in cazul depresiei si a anxietatii. Copilul meu nu are schizofrenie si nu a fost testat pentru tulburare bipolara. In plus, am citit in prospect ca nu s-au facut studii privind administarea lui decat pentru adulti. Pe langa faptul ca poate determina ingrasarea in exces, tratamentul i-ar putea face mai mult rau decat bine?
2 comentarii
2
28-12-2019, ora 21:58
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Intr-o astfel de situatie va recomand o a doua opinie de la alt medic cu specializarea psihiatrie pediatrica.
2
02-01-2020, ora 17:23
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Olanzapina este un sedativ. Nu contează că e folosit deseori ca un antipsihotic. El poate fi considerat si un bun antidepresiv. Nu îngrașă dacă nu mănânci hipercaloric si iti ti glicemia sub control. Toate medicamentele psihiatrice au nevoie de recomandarea unui psihiatru pentru a fi administrate si daca iti e prescris, poate fi folosit.
Dacă va uitati pe prospect, cam la toate psihotropele scrie ca nu trebuie administrate minorilor, decât cu acordul părinților. Asta ar fi valabil la toate medicamentele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: