Omega 3

15-03-2018
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Doctorul mi-a recomandat Omega 3 dar nu mi-a zis si cat timp trebuie sa iau un asemenea supliment.
Deci cat timp il putem administra?Se poate si pe mai multe luni 4-6 luni?
Si inca ceva:Mai ia cineva omega 3?V-a ajutat la creier?(concentrare, memorare, stres)
De care ati luat?
Multumesc.
6 comentarii
0
15-03-2018, ora 22:37
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am luat si eu acum in iarna Omega 3 vreo luna jumate, pentru alte probleme. Nu am observat nimic deosebit, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci si tu. Omega 3 e foarte impotant pentru organism. Se recomanda sa se consume cel putin 1, 6 g pe zi. Cel din suplimentele alea galbene din ulei de peste nu prea sint bune pentru ca pot contine mercur (fiind extras din ulei de peste). E de preferat sa iei din alea facute din ulei de Krill, dar e mult mai scump. Dar nu e neaparat nevoie sa iei suplimente. Omega 3 se gaseste si in alimente. De exemplu 4 nuci romanesti contin 1.5 g de Omega 3, 4 lingurite de seminte de Chia contin 2, 4 g iar 2 lingurite seminte de in, 1, 6 g.
0
16-03-2018, ora 13:40
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
@Vernus Chiar iti recomand sa iei Omega 3. Pentru ca zici ca ai probleme de concentrare. Eu iau de ani buni si cred ca m-a ajutat. Doppel Hertz Omega 3 1000 mg care in pastila aia lunguiatza are si Vitamina E. Eu nu pot spune ca a fost numai efectul Omega 3 sau o schimbare in rutina mea zilnica adica ca exact atunci cand ma apucasem sa iau Omega 3 tin minte ca ma chinuiam sa invatz comenzi de Linux dar oricum am simtit din primele zile ceva schimbat in bine la starea mea generala. Eram pe leponex atunci...De luat, mie unul din doctorii la care am fost mi-a spus sa iau minim 6 luni preferabil Ulei de somon. Se ia dupa masa de pranz. @Martin De unde stii ca Omega 3 pastilele alea galbui pot sa contina mercur. Spune-mi si mie ca chiar m-ai facut sa ma ingrijorez...daca tot e vorba eu stiu ca unele conserve de ton pot contine Cesiu si chiar a fost mediatizat acest lucru. Faptul ca e peshte oceanic sa aiba vreo importanta? Te rog spune cum s-ar putea gasi Hg mercur in Ulei de peste. Mersi.
0
16-03-2018, ora 14:27
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai daca acele pastile de Omega 3 sint facute din "ulei de peste", iar pestele oceanic se stie destul de bine ca are si o cantitate de mercur in el, atunci e logic ca acest mercur se poate gasi si in pastiele cu Omega 3. Cauta pe net, ca sint destule articole pe tema asta. De obicei pestii care contin o cantitate mai mare de mercur sint cei mari si rapitori. Pentru ca traiesc mai mult au timp sa inghita mai mult mercur din ocean. Pestele e cea mai buna carne de consumat, dar nu ne putem bucura de ea cum ar trebui din cauza la nenorocimea asta de mercur. Somonul se zice ca e unul din pestii cu continut mic de mercur, dar de obicei pe piata se gaseste mai mult din ala de crescatorie care si ala are destule probleme.
E un site pe net foarte bun unde puteti gasi informatii despre Omega 3 si altele: se numeste "ce sa mancam" (scris legat) punct ro.
Citez: "Suplimente cu un conținut mic de mercur și cu un conținut mare de acizi grași omega 3 sunt cele cu ulei de krill. Suplimentele cu ulei de pește sunt mai periculoase și mai slabe din punct de vedere al efectelor benefice, însă se pot găsi și suplimente de calitate, cu un conținut foarte mic de mercur."
"Acizii grași omega 3 pot fi obținuți din urmatoarele surse: pește, alge, nuci, ulei de rapiță, seminte de in, tofu, soia etc. Se pot obține și din suplimente nutritive, dar nu este recomandat să faceți acest lucru decât dacă vă recomandă medicul specialist. Foarte multe suplimente ce sunt bogate în omega 3 sunt “bogate” și în substanțe toxice (de exemplu mercur)."
0
16-03-2018, ora 18:34
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Mersi mult Martin de raspuns, am fost pe la farmacii sa ma interesez de altceva decat Doppel Hertz la Omega 3 si(nu vreau sa fac publicitate negativa) am gasit un produs de Omega 3-6-9 unde chiar pe cutie scria ca nu contine urme de mercur. Chiar pe cutie, imagineaza-ti...Cred ca am sa iau mai degraba din nuci, seminte de in sau orice altceva numa nu peste sau untura de balena...thanks a lot Martin multumesc ca m-ai pus in tema cu mercurul :-)
0
16-03-2018, ora 19:15
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Cu placere !
Despre Omega 9 nu stiu inca nimic, dar stiu ca Omega 6 este inflamator si nu se recomanda sa iei suplimente cu Omega 6 pentru ca el se gaseste deja in prea multe alimente pe care le consumam, cum ar fi uleiul de floarea soarelui pe care il punem in toate mancarurile. Ideal ar trebui sa consumam Omega 3 si Omega 6 in cantitati egale sau cel mult de 4 ori mai mult Omega 6, dar in realitate se consuma mult mai mult daca nu esti atent, pt ca e peste tot. Toate felurile de nuci si alune contin si o doza de Omega 6. Cele mai bune sint nucile romanesti, cum spuneam, pentru ca sint printre putinele alimente care contin si Omega 3. In nuci, ratia de Omega 6 : Omega 3 este de 4:1.
0
17-03-2018, ora 21:56
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Mie.Medicul mi-a recomandat Bio Pure Max, de la Agetis, o sursa mai concentrata de omega 3.L-am luat.Sa vedem acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul