Operație eliminare de mont complicata

25-06-2017
RalucaBar
Nu este medic/terapeut
RalucaBar
Bună ziua. Caut niște răspunsuri referitoare la o simpla operație de eliminare de mont. Mama mea s-a operat acum 3 zile intr-un spital de stat din tara. I s-a făcut rahianestezie, totul a decurs bine în ziua cu operatia, s-a trezit, era constienta, nu avea dureri. A doua zi insa a început cosmarul, peste noapte a vomitat nonstop, ziua era ca o leguma, nu auzea pe nimeni, nu zicea decat ca vrea sa doarma. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat dar presupun ca i-au fost administrate sedative pentru a nu le mai deranja pe "doamnele" asistente. După ce am fost la ea, au mutat-o intr-un salon postoperatoriu, si-a revenit din starea comatroasa dar acum are febra 37, 5, și ieri a avut la fel, și se plânge și de cefalee. Va rog sa mă lamuriti, care pot fi cauzele febrei și durerii de cap, și ce e de facut? Din păcate, în acel spital nu ai cu cine discuta, mai ales astazi.
3 comentarii
0
25-06-2017, ora 13:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cum sunt parametrii de infectie?
in cazul rahianesteziei pacientii pierd lichid cefalo-rahidian, acesta este normal, gaura in dura mater (invelis in jurul maduvei spinarii) se inchide de sine. insa cateodata nu vrea sa se inchida si pierderea lichidului continua pe termen lung, acesta produce o presiune scazuta in sistem care duce la dureri de cap, greturi, varsaturi etc.sindrom postpunctional se numeste. ar trebui un examen neurologic pentru a confirma teoria.
in prima faza trebuie exclusa insa infectia (sansa unei meningite dupa rahianestezie este mica insa ar fi o varianta nefericita)
0
25-06-2017, ora 14:08
RalucaBar
Nu este medic/terapeut
RalucaBar
Încă nu i s-au făcut analize, și starea de voma au spus ca este o criza de fiere! Va mulțumesc mult pentru raspuns.
0
25-06-2017, ora 16:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pe langa interventia distinsului coleg as avea o adaugire: nu exista o operatie de "eliminare a montului", din simplul motiv ca nu este nimic "crescut in plus".
Montul reprezinta un os normal (primul metatarsian), devenit proeminent prin deplasare progresiva, si care trebuie re-pozitionat prin sectionarea lui totala.
Nu este deloc o operatie "simpla", data fiind rata enormissima de esecuri, complicatii si recidive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar monturile?
  • Monturile la picioare - de ce apar și cum se tratează?
  •