Orice fac tot rau imi este, pareri ?

05-01-2021
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Dat fiind ca am depresie anxioasa si un rau general disconfortant din creier ca si cum ai avea o durere de cap tampita cu somnolenta mai sus sau mai jos toata ziua, exista o problema, datorita faptul ca nu merge nici un trat desi s-au testat cam toate, am tot incercat sa pacalesc, sa fac nu stiu ce, sa stau cu lumina aprinsa gandind ca nu mai ma ia somnolenta, degeaba !!! Ma prinde orice as face, nu merge, de ce credeti ?

Adica..nu merge cu vrajeli "fa altceva sa nu mai iti fie nasol", mi-e nasol orice as face, evident ca nici chef ca lumea de aia si ailalta n-am, disconfortul ala face sa ma oboseasca sa fac n chestii, trag la pat la dormitat. Dar totusi am facut ca sa fug de problema.
Ca sa intelegeti cum e raul ala, e ca si cum ai starea aia de gripa de iti vine sa zaci asa, un rau general doar ca n-am febra. N-am mai auzit asta la careva pana acum. A aparut asta cand s-a agravat boala tare deci cand creierul s-a degradat urat de tot dupa ani de netratare dat fiind ca nu stiam ce am.
Si cand mai mergeau ceva medicamente absolut intamplator, se ducea aceasta stare si eram confortabil la general chiar daca depresia nu se ducea, deci e clar ca e de la chimia creierului.
De exemplu cand accidental si f rar cipralexul isi facea efectul, trecea depresia dar si din raul acela.

Ca sa nu mai zic ca orice trat iau in afara de unul singur, imi agraveaza nu depresia ci raul ala disconfortant. Macar asta mai merge pe anxietate putin si nu agraveaza raul ala.
Am facut si sport, facand, starea se agrava deci n-a tinut nici daca am coborat ritmul.
Si inca un indiciu, si daca acum fac de ex alergare sau bicla, dupa aia urca mult acel rau, chiar daca nu fac prea intens !!! Deci m-a spart de tot.

Tin sa cred ca aia care se pot distrage cu aia si ailalta de facut, nu au problema serioasa, altfel nu merge.

SIngura faza interesanta este ca atunci cand eram optimist ca ar merge un trat, ma simteam mai bine chiar instant doar cu gandul ca ma ajuta, insa dupa scurt timp picam la loc, ca medicatia nu isi facea efectul. Sigur ca tratamente luate ca la carte date de medic perioada spusa de el, nu asa aiurea.

Nu stiu ce sa mai zic, zi de zi rau, zi de zi rau. Nu mai am ce trat testa, am testat cam toate AD-urile, si din afara, si din RO. Astept sa vina terapia cu Ketamina si la noi, dar am auzit ca e enorm de scumpa o doza cica 1200 lei. Se foloseste in afara ca antidepresiv f bun, e ultima speranta.
Mai rau ma rupe raul ala decat depresia, culmea.
In 2012 aveam raul ala asa dureros de la creier ca gemeam "aoleu dar rau imi e..", adica ca o durere de cap urata de tot, nu din aia normala, nu pot crede ca de la o dereglare chimica poate omul sa ajunga in halul asta !

Dar ma intreb ce leg are dereglarea pe neurotransmitatori cu raul ala infect general si disconfort !!! Eu stiam ca da doar simptome depresive, anxioase, bipolare, nu nenorocirea aia.
4 comentarii
0
05-01-2021, ora 08:03
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Salut! E posibil sa ai Chronic Fatigue Syndrome (CFS). Toleranta scazuta la efort fizic si agravarea simptomelor dupa efortul fizic, plus starea de somnolenta si rau general, indica acest lucru. Din pacate nu se cunoaste exact cauza si nici tratamente minune nu exista. Si eu suspectez ca as avea asta.
0
06-01-2021, ora 02:18
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai nu, am zis ca in efort se agraveaza starea, dar o am mereu si in repaos doar ca e mai jos ca intensitate. Nu apare doar la efort, ca era bine asa, si asa-s cam sedentar de fel, am facut sport dar de ani nu m ai fac ca am somnolenta aia idioata si starea aia ce ma trage la dormitat.
Si culmea cand s-a testat tratament si pe noradrenalina (Cymbalta, Effectin), in loc sa imi dea energie, invera, agrava starea asta.
0
29-01-2024, ora 17:26
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Ai încercat neurofeedback plus? Dar stimularea electrică transcraniană (cred că este diferită de cea magnetică)? Dar terapia cu electroșocuri (am auzit că este bună pentru gândurile de suicid, poate că merge și pe depresia din bipolaritate, dacă îmi amintesc bine, asta ai zis că ai)? Dar terapia cu lumină? Este important să spui doctorului clar ce boli ai.
0
29-01-2024, ora 17:32
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Îți recomand să încerci să te apropii de biserică. Personal nu știu dacă Dumnezeu există, dar mă comport ca și când ar exista, având speranța câștigării raiului. Poate că te va ajuta unul sau mai multe Sfinte Masluri sau rugăciunea „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”. Părintele Matei Vulcănescu povestea de o fată care nu credea în Dumnezeu, suferea de depresie, a spus această rugăciune și a simțit o fericire foarte mare. Știința nu poate da răspuns satisfăcător la întrebarea dacă există sau nu Dumnezeu și din câte îmi dau seama, nici filozofia, așa că experiența personală pare să rămână singura care îl poate face pe om să creadă în Creator. Mult succes în căutarea ta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul