osteofite

20-12-2009
puiuta
Nu este medic/terapeut
puiuta
buna ziua domnule dr., am si eu o problema si v-as ruga daca se poate sa-mi da-ti un sfat:am facut o radiografie la coloana si:spatiu discal L4/5 pensat, osteofite T9/10, T11/12, L3/4 Am niste dureri groaznice, am facut fizioterapie 10 zile, dar durerile sint mai mari ca inainte.Precizez ca domnul dr. cind i-am spus ca ma doare mai tare mi-a raspuns pe un anume ton ca asa ceva nu se poate, am zile in care nu ma pot misca, imi vine sa urlu de durere (este constanta si permanenta)nu mi s-a dat nimic decit niste supozitoare MOVALIS care nu-mi fac nimic.VA ROG din suflet sa ma indruma-ti, sa stiu ce sa fac, va multumesc din suflet o zi buna
1 comentarii
0
20-12-2009, ora 18:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata pacienta,
Nu ati precizat multe detalii esentiale: varsta, greutate/inaltime, tip de activitate profesionala, antecedente traumatice, metabolicem endocrine, cardiace si mai ales reumatologice.
Radiografia are o importanta cu totul nesemnificativa, si oricum este necesara imaginea efectiva si nu interpretarea in cuvinte a radiologului.
Prezenta unei lombalgii semnifica de obice o compresiune radiculara (hernie de disc), motiv pentru care ar fi preferabil sa solicitati un consult (examinare) la un neurochirurg.
In cazul inexistentei unei indicatii chirurgicale exista programe perfectionate de kineto-terapie (gimnastica medicala), practic singurul tratament viabil si cu efecte spectaculoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns