Otita externa neinfectioasa - cloramfenicol in sarcina
Buna ziua,
In urma unui control ORL mi s-a pus diagnosticul de otita externa acuta neinfectioasa (mentionez ca singurele simptome au fost o durere localizata, de cateva minute si mancarimi in zona urechii). Mi s-a prescris tratament cu sokutie auriculara cu cloramfenicol si fluocinolon (3 picaturi de 3 ori pe zi), insa sunt insarcinata in 33 de saptamani si acest medicament poate avea efecte asupra bebelusului.
Oare nu exista alternative la acest tratament? Exista varianta in care se poate vindeca de la sine? Mentionez si ca am rinita alergica.
Multumesc.
In urma unui control ORL mi s-a pus diagnosticul de otita externa acuta neinfectioasa (mentionez ca singurele simptome au fost o durere localizata, de cateva minute si mancarimi in zona urechii). Mi s-a prescris tratament cu sokutie auriculara cu cloramfenicol si fluocinolon (3 picaturi de 3 ori pe zi), insa sunt insarcinata in 33 de saptamani si acest medicament poate avea efecte asupra bebelusului.
Oare nu exista alternative la acest tratament? Exista varianta in care se poate vindeca de la sine? Mentionez si ca am rinita alergica.
Multumesc.
2 comentarii
1. Din ureche nu se absoarbe nimic în sânge. Dacă se pun pic. Pentru 5 minute. După se usucă urechea cu șervețel hârtie și uscător de par
2.sau se pun picături cu alcool. Alcool boricat..
2.sau se pun picături cu alcool. Alcool boricat..
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in primavara anului trecut am suferit o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta
- 3otita+ciuperca!
- 1otita externa micotica
- 3otita externa furunculoasa rog raspuns
- 22otita medie apoi otita seroasa...este vina polipilor?
- 4Otita externa - fetita 3 ani
- 1am o ureche infundata de un an de zile, in urma unei otite
- 6am fost diagnosticat cu otita externa difuza
- 5otita externa si interna
- 3Otita externa acuta
- 1otita externa acuta
- 2otita externa-piocianic
- 5Otita externa in sarcina
- 2Otita externa
- 1Otita micotica tratament
- 2Otita externa si medicamentele pe care le iau.
- 4Otita externa furunculoasa
- 4Ureche
- 0Orl otite frecvente
- 2Otita medie externa
Mai multe informații despre: Otita externa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: