Nicol: De la otita congenitala dreapta la otita externa difuza dreapta.

03-03-2015
Nicol C
Nu este medic/terapeut
Nicol C
Buna seara!
In urma cu o 10 zile am constatat ca nu mai aud cu urechea dreapta si aveam si dureri. M-am prezentat la medic la camera de garda-urgente si s-a remarcat ca era un dop de ceara care a cedat greu dupa ce am pus mai multe zile apa oxigenata si rivanol. Din cauza cerumenului timpanul nu se vedea, dupa mai multe manevre dopul a cedat si s-a constat ca si timpanul era inflamat. Mi s-a pus diagnosticul *Otita congenitala dreapta. Dr. a semnalat si un punct rosu cu supozitia de ceva furuncul. Am urmat tratament 5 zile cu Zinnat 500 mg./1cp. la 12 ore, Prednison 5 mg/3cp pe zi, picaturi cu xilina 2% si glicerina boricata 2%, antiinflamator Indometacin supozitoare 2/zi si Omez 2 cp. Am terminat tratamentul, mi-a revenit intre timp auzul si nu mai simteam timpanul inflamat.
DAR in aceeasi zi in care am terminat tratamentul am ajuns iar la urgenta, au inceput niste usturimi cu mancarime si dureri ascutite a caror intensitate e greu de descris. Diagnostic nou **Otita externa difuza dreapta. Mi s-a pus o mesa cu betadina si mi s-a spus sa o tin 3 ore si mi s-a prescris doar picaturi cu Betabioptal 3 pic de 2 ori/zi si Ketorol sau Indometacin pentru dureri. Azi este a3a zi de administrare si starea mea nu e k. Mancarime nu mai am dar ustura, am dureri ascutite difuze de parca imi injecteaza penicilina, daca nu iau antiinflamator la 8 ore nu rezist, parca mi se par si ganglionii putin durerosi si ma doare la masticatie cartilajul urechii, am sesizat si ceva apos. Dr. nu mi-a precizat daca e de natura bacteriana sau micotica, imi e frica de faptul ca nu e tratamentul cel mai bun si sa nu fac complicatii. Starea mea nu e buna si dupa cum v-am spus mi-a scos antibioticul pe cale orala. Eu am o imunitate mai scazuta, in noiembrie am avut o viroza pulmonara tratata cu Zinnat si Genta. Ce parere aveti de toata situatia asta? Unde as putea face o analiza pe lama sau antibiograma?
Maiine vreau sa merg iar la ORL. Va rog sa-mi recomandati in Ploiesti un medic ORL-ist competent si cu care as putea comunica si sa analizeze/evalueze situatia.
Va multumesc pentru atentia pe care mi-ati acordat-o.
Cu consideratie, Nicol, varsta 45 ani.
2 comentarii
0
04-03-2015, ora 11:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parere personala este ca neglijenta se plateste
acel dop de cerumen daca era scos la timp.. NU se ajungea la aceats otita externa.. cvare sa facut din cauza iritatie conductului auditiv de la atata apa oxigenata
in rest tratmentul se face NUmai la cabinet ORL pentru aspirat secretii din ureche si aplicat tratament
daca e cazul medicul indica un nou antibiotic si antiinflamator
0
04-03-2015, ora 15:43
Nicol C
Nu este medic/terapeut
Nicol C
Bună ziua!
Vă multumesc mult pt. răspuns. Aveti mare dreptate. Acum dacă o trag am învaţat şi lectia. Am fost la pol. Cina la dna dr Garlicel, foarte atentă m a examinat, a aspirat şi m a trecut pe Ciprinol 500 la 12 ore Ciplox picături şi Tador pentru 5 zile.
Cu bine, NC
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: