Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz

1088 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 36 37 Înainte ›
0
19-11-2013, ora 13:37
Alinamand
Nu este medic/terapeut
Alinamand
Multumesc, Cristi_80.Incurajarile tale m-au mai linistit.Multa sanatate!
0
21-11-2013, ora 21:17
viorelus777
Nu este medic/terapeut
viorelus777
Salutare prieteni,
Azi am ajuns acasa. Primul pas cu operatie a trecut. Urmeaza pasul doi : recuperarea post operatorie. Pot sa spun ca anestezia locala a fost foarte dureroasa ( din punctul meu de vedere parca s-a dus pana in creieri ) in rest ok. A doua zi ma asteptam sa am ameteli, vertij dar nici vorba de ele. Deocamdata atat. Pe 26.11.2013 sunt programat la scoaterea pansamentului. Revin cu vesti. Sa AUZIM (de) bine.
0
26-11-2013, ora 13:33
mihaela cluj
Nu este medic/terapeut
mihaela cluj
Buna tuturor, ieri am fost operata de otoscreloza de dr David Lucian totul a fost foarte bine. Operaţie uşoară si după putine ameteli. Am optat pentru implant, , soft clip". Despre care am auzit doar lucruri bune. Mă simt bine aştept sa mă duc vineri sa îmi scoată pansamentul si sa plec la Cluj. Dacă vreţi sa îmi puteţi si alte întrebări va stau la dispoziţie. Va pup si va doresc multă multă sănătate. Sa AUZIM bine de tot:*
0
26-11-2013, ora 18:55
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
buna dragii mei.am citit postarile si am aflat noutati de care nu stiu nimic.ce inseamna "soft clip"?ce costuri implica?am citit ceva si de riscuri, daca cineva poate rspunde ii multumesc anticipat.am programare si eu la dl.prof.Ciuchi Vasile pe data de 19 decembrie.sincer va spun m-ati cam speriat cu durerea anesteziei, nu-mi plac acele.
pt.CRISTI_80, am inteles ca te-ai operat nu de mult timp, ai putea sa-mi spui cat ai cheltuit cu operatia?banuiesc ca costurile s-au modificat.multumesc.sanatate tuturor
0
26-11-2013, ora 19:11
mihaela cluj
Nu este medic/terapeut
mihaela cluj
Buna, implantu de Titan, , soft clip" doar dr David Lucian îl face. Operaţie costa in jur de 2000 euro plus alte analize. Anestezia la mine nu a fost dureroasa, am simţit foarte puţin când m-a înţepat. Implantul se spune ca este cel mai bun pentru ca se prinde foarte bine si nu mai necesita sa stai o zi nemiscata, după operaţie la puţin timp te poţi ridica. Toate cele bune!
0
26-11-2013, ora 22:29
viorelus777
Nu este medic/terapeut
viorelus777
Pentru Lunnitza,
Costurile operatiei la prof. Vasile CIUCHI la Medico Clinique sunt: 950euro interventia chirurgicala, 100 euro pistonul din titan si 250 ron cazare/zi spitalizare de persoana( adica daca vreti un insotitor acesta va plati ). Costurile sunt platite in lei la cursul BNR din ziua respectiva. Ce inseamna soft clip ( http://www.kurzmed.de/produkte/otologie/mittelohrimplantate/stapesplastik/soft-clip-piston-titan-stapesprothese/ ) si pistonul pe il foloseste dr. Ciuchi este K-piston ( http://www.kurzmed.de/produkte/otologie/mittelohrimplantate/stapesplastik/k-piston/ ).
Revin cu amanunte. Azi 26.11.2013 mi-a fost eliminat pansamentul din ureche. Sunetul in ureche este cu ecou si da impresia ca esti intr-o sala mare, goala. Mi-a fost introdus o mesa pe care sa o tin cateva zile. Corpul si creierul trebuie sa se obisnuiasca cu noua TRANSMISIE. Deocamdata e bine. Numai BINE
0
27-11-2013, ora 13:08
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
multumesc mult pentru raspuns
0
28-11-2013, ora 12:03
Cristi_80
Nu este medic/terapeut
Cristi_80
Pt. Lunnitza,

Costurile cu operatia sunt cele prezentate mai sus de Viorelus777. La acestea mai adauga o mica suma pentru analize daca nu ai rabdarea sa le faci prin sistemul de asigurari de stat. Din ce stiu eu domnul Prof. Vasile Ciuchi nu lucreaza cu pistonul Soft Clip. Te sfatuiesc sa-l intrebi fara nicio retinere despre avantajele si dezavantajele acestui tip de piston. Asa cum spuneam intr-o postare anterioara cel mai bun tip de piston este acele pe care s-a specializat medicul ales de tine pentru aceasta interventie. Daca vrei neaparat "Soft Clip" alege medicul care are experienta pe acest tip de piston si in acest caz numele lui este Lucian David. Despre durerea anesteziei ce pot sa-ti spun? Este o durere pe care unii o percep a fi mai puternica decat altii dar sa nu uiti ca dureaza doar cateva secunde deci nu-i un capat de tara. Sa ne auzim cu bine !!!
0
29-11-2013, ora 12:37
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
multumesc Cristi.astept data de 19 sa vad ce va spune dl.doctor.sanatate tuturor
0
31-12-2013, ora 17:18
viorelus777
Nu este medic/terapeut
viorelus777
La multi Ani !!! Sa fiti sanatosi si sa auzim (de) bine
0
02-01-2014, ora 10:40
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
la multi ani tuturor!in data de 9 am programare la operatie, am niste emotii deja.sper sa trec cu bine peste asta.sanatate tuturor va doresc si un an mai bun.
0
02-01-2014, ora 11:48
Cristi_80
Nu este medic/terapeut
Cristi_80
La Multi Ani !!! - Asteptam vesti. Sa ai parte de rezultate bune.
0
06-01-2014, ora 13:29
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
La multi ani! Va doresc ca pistonasele sa vibreze la capacitate maxima in noul an, iar sunetele sa va incante urechiusele.
Celor care nu s-au operat inca le doresc interventii reusite.
0
11-01-2014, ora 16:00
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
salutare dragii mei...azi am ajuns acasa, ma simt bine dupa operatie, la proba de auz am primit nota 10.Domnul doctor m-a avertizat ca e posibil sa nu aud soaptele, dar din fericire le aud.operatia a fost floare la ureche, pt mine a fost mai greu ziua si noaptea de dupa, nemiscata, imi doream sa se faca dimineata sa ma pot ridica.am avut putine ameteli si dureri usoare, in rest ma simt bine.peste o saptamana merg la control, sper sa decurga totul bine.despre serviciile medicale nu am nimic de obiectat, m-am simtit bine, personalul medical e foarte atent cu pacientii, te fac sa te simti in siguranta.va multumesc pentru incurajari si recomand tuturor care au probleme sa se opereze cit mai repede pt ca nu merita sa traiesti zi de zi cu povara asta.Ii multumesc domnului prof.Ciuchi si ii doresc multa sanatate pentru a putea opera cit mai multe urechi pt ca are maini binecuvantate.Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.sanatate tuturor
0
14-01-2014, ora 13:23
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
@lunnitza
Ma bucur ca auzi din nou si ca ai trecut cu bine peste operatie. Multa sanatate iti doresc!
0
16-01-2014, ora 12:03
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Salutare tuturor,

Mi-a fost operată şi cea de-a doua ureche. Am suportat un pic mai greu intervenţia decât la prima (în aprilie anul trecut), nu pot să-mi explic de ce şi mi se pare că mă recuperez mai lent. Dar mă simt foarte bine că am făcut-o.
Sănătate maximă tuturor.
0
16-01-2014, ora 13:10
madiananu
Nu este medic/terapeut
madiananu
@thcristian
Recuperare totala iti doresc. Mai povestea cineva pe forum ca a avut experiente diferite la cele 2 urechi. Important e ca vei auzi bine de acum incolo.
0
16-01-2014, ora 14:05
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Într-adevăr, e liniştitor să ştii că ai făcut ceea ce depindea de tine. Şi e bine să auzi...

Curaj tuturor!
0
16-01-2014, ora 16:20
Anilulu
Nu este medic/terapeut
Anilulu
Sa aveti un an bun si multa sanatate!
Ma bucur ca si voi ca sunteti bine si eu m-am reobisnuit cu noua senzatie- de a auzi mai bine.
De ce spuneti ca a fost mai greu la a doua interventie?
Iti doresc recuperare rapida!Sigur o sa fie bine!
Numai bine!
0
16-01-2014, ora 17:23
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Cred că e prima dată m-am dus mai circumspect şi atunci intervenţia mi s-a părut mai uşoară. Acum m-am dus mai optimist şi atunci mi s-a părut mai dificilă. Sau poate, cum zicea cineva pe acest forum, fiecare intevenţie e totuşi diferită ca efecte post-operatorii. Dar îmi pare bine că le-am făcut pe amândouă...
0
17-01-2014, ora 12:20
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
buna, azi m-am intors de la control si totul e bine m-a asigurat domnul doctor Ciuchi.Dupa 2 saptamani auzul meu se va stabiliza mai clar, urechea dreapta nu e cazul sa o operez inca.acum am o mesa in ureche pe care trebuie sa o tin o saptamana.dar...aud mereu in urechea operata o bataie.dl doctor spune ca de la pansament.daca cineva dintre voi a avut la fel dupa operatie va rog sa-mi scrieti.dispare acel zgomot sau raman cu el?e foarte greu si sa adorm din cauza asta.
@thcristian:sa stii ca si eu m-am recuperat greu dupa operatie, ameteliile au fost mari si inca nu au disparut de tot.trebuie sa ai rabdare...iti doresc sanatate multa
0
17-01-2014, ora 15:56
Cristi_80
Nu este medic/terapeut
Cristi_80
Lunnitza - Stai linistita in timp se rezolva. Eu am avut o perioada o pocnitura in urechea operata de fiecare data cand inghiteam. Intre timp a disparut. Dupa 2-3 sapt vei simti diferenta. Toate cele bune.
0
17-01-2014, ora 17:38
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
multumesc pt raspuns Cristi80, m-am mai linistit.multumesc tuturor celor ce ati postat pe acest forum, incurajarile voastre m-au ajutat mereu.chiar daca mi-am rezolvat problema voi mai intra aici, poate cineva va avea nevoie de un sfat, o incurajare.eu am trecut si stiu ce inseamna.va doresc sanatate tuturor, mult noroc in interventii de genul asta si fiti mereu optimisti.pe dl prof.Ciuchi Vasile il recomand din toata inima.este intradevar un om si doctor deosebit.
0
19-01-2014, ora 17:06
rodi73
Nu este medic/terapeut
rodi73
Va salut pe toti si si va multumesc pt toate informatiile pe care le-ati adus pe forum.Imi sunt extrem de utile !!!In 2001 am fost operata prin metoda House (teflon) de catre dl.dr.Ataman.Aud cu acea ureche pana in ziua de azi...Din pacate a venit si randul celeilalte de a fi operata.Din ceea ce am citit aici si am cutreierat pe net nu am reusit totusi sa ma hotarasc care dintre variante ar fi mai buna... 1)Dr.Ciuchi -operatia cu piston de titan, mai ales ca si partea financiara conteaza pt un bugetar (ar fi mai ieftina cu 1000 euro) 2)Dr.David Lucian -operatia cu titan soft clip. Tot de pe forum am aflat ca dr.Ciuchi ar fi afirmat ca nu opereaza cu soft clip din cauza unr riscuri mai mari care le-ar implica acest "soft clip"!Care or fi acelea nu le-am putut depista !Pe de alta parte...singurul avantaj ar fi doar faptul ca nu mai stai 24 h cu urechea in tavan ?
0
19-01-2014, ora 18:52
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
În ceea ce priveşte pistoanele, ambele sunt din titan pur şi ambele sunt fabricate de aceeaşi firmă din Germania, diferă doar forma. Fiecare chirurg operează cu ceea ce simte că stăpâneşte mai bine. Cred că Dl Ciuchi are o abordare mai conservatoare, bazată pe ceea ce e deja verificat şi confirmat de dumnealui, în timp ce Dl. David încearcă şi lucrurile cele mai noi. Într-adevăr, cele 24 de ore cu urechea în tavan nu sunt plăcute, dar mai contează dacă se rezolvă problema? Eu am mers pe varianta mai conservatoare, dar alegerea e a fiecăruia. Aş zice că banii nu trebuie să fie un factor aici, merită făcut orice sacrificiu dacă crezi într-o anume variantă. Curaj şi baftă!
0
23-01-2014, ora 10:21
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
azi mi-am scos din ureche acea mesa, si am senzatia de ureche infundata, parca as avea un dop inauntru, desi aud cu ea am senzatia ca aud numai cu urechea neoperata.oare trece ?ati patit si voi?
0
23-01-2014, ora 13:25
thcristian
Nu este medic/terapeut
thcristian
Da, trece.
0
23-01-2014, ora 17:50
rodi73
Nu este medic/terapeut
rodi73
Multumesc mult pt sfat, thcristian ! Am luat hotararea !Sper sa ma operez pe la inceputul lui martie !
0
27-01-2014, ora 12:52
corinauny
Nu este medic/terapeut
corinauny
Buna ziua! Sunt noua pe aici. De cateva zile tot studiez problema, Am fost diagnosticata cu otoscleroza in faza incipienta si mi s-a spus ca trebuie sa astept sa-mi scada auzul ca sa pot fi operata. Oare asa e? Sunt ingrozita de operatie, dar nici nu vreau sa astept pana nu mai aud. Oricum este destul de greu cu vajaitul non stop, da sa nu mai aud...cred ca nu as rezista. Am citit ca ar fi ce tratament lunar(ceva perfuzii) pentru diminuarea vajaitului. Cei care sunteti mai in tema stitit ceva? Puteti sa-mi recomandati in doctor bun in cluj la care sa merg. La ORL Cluj am fost depistata, insa la o doctorita tanara care am impresia ca e prima data cand se confrunda "live" cu otoscleroza. Sincer as vrea sa stiu si sa incerc sa fac ceva. Sanatate!!!
0
05-02-2014, ora 22:49
lunnitza
Nu este medic/terapeut
lunnitza
Pt corinauny:nu te speria degeaba pt ca auzul nu scade de la o zi la alta. Eu am 33 de ani si am o luna de la operatie, dar dl doctormi-a spus ca eu am boala de la 18 ani iar eu am simţit scaderea auzului pe la 32 de ani.la fel si eu cu urechea dreapta trebuie sa mai aştept pt operatie pt ca auzul e inca bun si sper sa nici nu scada.pe mine m-a diagnosticat la cluj dna dr Violeta Necula pe care ti-o recomand cu caldura.ea si opereaza dar eu am optat pt pistonul de titan care se face doar la Bucureşti. Daca va fi sa faci operatia sa nu iti fie frica pt ca e foarte usoara, dupa e mai nasol dar cu rabdare trece.multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns
1088 comentarii 1 2 ..... 272829 ..... 36 37 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sunetele produse de mâncat reglează cantitatea de alimente consumate
  •