Panică și anxietate, ajutor de la stat | Forumul Medical ROmedic

Panică și anxietate, ajutor de la stat

09-02-2021
Marius F
Nu este medic/terapeut
Marius F
Bună ziua,

Am atacuri de panică și anxietate de mic copil. Mă tratez de ani de zile cu Efectin dimineața și Cipralex seara iar când se instalează anxietatea sau panica, am Xanax.

Psihiatrul mi-a spus că serotonina produsă nu ajunge unde trebuie iar aceste pastile o 'îndrumă'.

Din cauza aceasta nu pot munci și nu am un venit.
Cineva mi-a spus că aș putea primi un ajutor de la stat. Știe cineva dacă este posibil?

Mulțumesc,
7 comentarii
1
09-02-2021, ora 11:08
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua.

Medicul psihiatru ar trebui sa stie daca cu diagnosticul pe care il aveti va incadrati sau nu.

Ati incercat sa faceti psihoterapie pentru starile pe care le aveti? Eu as merge mai degraba pe depasirea situatiei, daca acest lucru este posibil, decat pe un ajutor de la Stat. Uneori medicatia nu este suficienta. Eu va recomand sa incercati si psihoterapia inainte de a depunde un dosar pentru a primi ajutor de la Stat.

O zi frumoasa!
1
09-02-2021, ora 11:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce diagnostic aveti mai precis?
0
09-02-2021, ora 12:13
Marius F
Nu este medic/terapeut
Marius F
Am avut ședințe cu un psiholog dar fără rezultat. Din ce am înțeles serotonina nu-și face treaba și trebuie ajutată prin tratament medicamentos. Bănuiesc că de aceea un psiholog nu poate să ajute.
1
09-02-2021, ora 12:28
360
Nu este medic/terapeut
360
@Psiholog Iosif Szenasi puteti spune de ce ar trebui sa evite ajutorul de la stat?
2
15-02-2021, ora 10:14
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Nu am spus ca sa evite neaparat. Recomandarea era de a incerca depasirea situatiei, inainte de a merge pe ajutorul de la Stat. Ajutorul de la stat presupune certificat de handicap si apoi eventual pensionare pe caz de boala. Odata ce ni se pun si acceptam aceste etichetari, tindem sa nu ne ridicam la potentialul nostru maxim. Cunosc cazuri concrete de persoane cu certifict si pensie de handicap pe caz de boala psihica care cu psihoterapie si medicatie au reusit sa se reactiveze profesional si functioneaza uimitor de bine. Cei mai multi insa isi iau haina de persoana bolnava si nu isi mai dau silinta sa-si imbunatateasca situatia.
1
15-02-2021, ora 13:31
360
Nu este medic/terapeut
360
@Psiholog Iosif Szenasi multumesc de lamurire.
o intrebare (...doua, daca se poate): de ce ar fi psihoterapia benefica pt pacientii cu schizofrenie, sau cum i-ar ajuta pe acestia psihoterapia ? intreb pt ca mi s-a recomandat sa fac psihoterapie, insa nu simt ca m-ar ajuta cu ceva si nu sunt sigur daca ar trebui sa apelez la un astfel de specialist (eu fiind diagnosticat cu schizofrenie paranoida, iar la testare rorschach nu au rezultat probleme de psihoza/schizofrenie)
1
04-03-2021, ora 00:26
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu cred ca anxietatea si atacurile sunt diagnostice ptr pensionare, dar intreaba si tu medicul ! De ce nu l-ai intrebat pe el ? El stie cel mai bine.

Psihoterapia n-are nici o treaba aici dat fiind ca nu a mers nimic la psiholog, ai nevoie de tratament mereu, asta este, e chimia defecta.

Domnule Iosif, cauza este de fapt genetica la el, a avut niste gene defecte care a comandat formarea unor mecanisme chimice defecte in creier si aia e, ca dovada ca si medicii cam au aceiasi parere ca e pe axa tratament solutia, nu or fi medicii aia fraieri zic eu.
Cand chimia e defecta, se poate declansa boala la un moment dat, sau sa o aiba de la inceput fara nici o cauza.
De ex cand nu ai mai avea motive sa te temi de ceva, anxietatea fabrica ea scenarii imaginare unde ti-e frica de mori, sau aia "si daca se intampla cutare ?", si tot nu scapam, deci se intampla oricum ar fi, boala e boala.
Odata ce problema e tratata, de la sine e totul okey fara sa ne punem problema.
Ca dupa cum a zis, la psiholog n-a avut rezultate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul