Pansament devitalizant

21-03-2020
Andreea233
Nu este medic/terapeut
Andreea233
Buna seara ! Am o intrebare.. mi sa pus un pansament devitalizant la un premolar in data de 13martie ...Si de atunci mi sa spus sa revin peste 2 saptamani sa imi extragă nervul. Intrebarea mea este cat timp se tine acest pansament acolo? Din substanțele care am auzit ca s-au folosit acolo imi amintesc dentocalmin, citodor...Si nu mai stiu. Oricum cred ca avea si ceva anestezic pentru ca imediat a inceput sa imi amorteasca o parte a limbii dar a durat putin acest efect. Primele 5 -6 zile nu am simtit nimic acolo...Dar acum e o durere la rece, sau la efort brusc, gen cand sar sau ma ridic din pat brusc simt o durere scurta. E normal ? Va multumesc anticipat
9 comentarii
0
27-03-2020, ora 09:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, ar trebui sa se scoata pansamentul de acolo. Perioada asta stiu ca este problematica su stomatologia bine facuta, dar poate medicul dumeavoastra lucreaza.
0
27-03-2020, ora 11:29
Andreea233
Nu este medic/terapeut
Andreea233
Între timp am fost la medic si m-i l-a schimbat. A spus că pentru devitalizare pansamentul se lasa acolo timp de maxim 2 saptamani...Am mai avut dureri într-una din seri cam a 3a dupa ce mi la schimbat si de atunci nu am mai avut probleme. Pe 30 a lunii martie se împlinește o săptămână de când am al 2 lea pansament si cam pe la începutul lunii aprilie cred ca ma cheamă pt terapia de canal. E in regula ca pansamentul sa fie acolo tinut 2 săptămâni? Pe deasupra pansamentului a fost pus citodur, albastru!
0
30-03-2020, ora 21:04
Andreea233
Nu este medic/terapeut
Andreea233
Buna seara. Revin. Mi sa scos nervul de acolo in cele din urmă...sub anestezie...dar domnul doctor a lasat dintele deschis..problema e ca a zis sa stea asa deschis pana vor deschide ei cabinetul ca e tare greu cu perioada asta. Asta poate dura si o lună !...Oare nu se intampla nimic pana atunci? Eu pun o buleta vată de cate ori mănânc..si o dau jos apoi, imi igienizez gura de 3 ori pe zi..dar am o teama...totusi...cine stie cat va mai dura treaba asta cu coronavirusul si canalul e deschis...
0
04-04-2020, ora 01:29
Catalin Marian Bucur
Nu este medic/terapeut
Catalin Marian Bucur
Buna ziua.
Am scos nervul la un dinte si tot asa am patit si eu stau cu canaluldeschis de 3 sap.
Ma doare ingrozitor locul, dintele... nici nu stiu ce sa mai fac.
Nu pot sa mananc, cand o fac ma scobesc cu o scobitoare.
De infectat nu am patit-o in schimb doare tare.
Nu stiu ce sa va zic astept si eu redeschidera stom.
0
04-04-2020, ora 23:23
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pentru Andreea 233:
din pacate suntem intr-o perioada delicata, nici noi nu stim cand se vor redeschide cabinetele. tot ceea ce puteti face in aceasta perioada este sa mentineti o igiena cat mai buna, ceea ce probabil faceti deja. daca aveti grija sa nu patrunda resturi in canale care sa va cauzeze durere, si daca aveti de asemenea grija sa nu mancati pe dintele deschis, ca sa nu l fracturati, veti trece peste aceasta perioada, iar medicul dumneavoastra va putea continua tratamentul inceput.

pentru Catalin Marian Bucur:
durerea aparuta este cauzata de patrunderea alimentelor in canale si obturarea acestei cai de drenaj, ceea poate duce in unele cazuri chiar la un abces dentar. asta depinde foarte mult de ce tip de afectiune avea dintele lasat deschis.
faceti tot posibilul sa nu mancati pe acest dinte si sa impiedicati patrunderea resturilor alimentare in canale. curatarea cu scobitori este insuficienta, ideal ar fi sa procedati ca Andreea 233, adica sa puneti o buleta de vata in interiorul dintelui inainte de a manca si sa o aruncati la finalul mesei. dupa masa sa spalati bine cu periuta si pasta, clatiti abundent cu apa de gura. daca durerea este intensa puteti apela la camante.
noi de obicei prescriem Nurofen, insa cum in aceasta perioada exista niste rezerve fata de ibuprofen, puteti incerca Paracetamol sau Algocalmin. daca dupa 3 zile de calmant durerea nu se amelioreaza si din contra, devine pulsatila, creste ca intensitare iar dintele da semne ca ar produce un abces, va trebui sa luati antibiotice. Amoxicilina sau Augmentin 5 zile.
0
05-04-2020, ora 17:16
Catalin Marian Bucur
Nu este medic/terapeut
Catalin Marian Bucur
Va multumesc mult de tot.
Deja a inceput sa se unfle si vine un miros urat.
Am luat 2 antibiotice de la un coleg.
E posib sa ma lase in cateva zile dupa ce se unfla si da afara?
0
06-04-2020, ora 12:57
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
tratamentul cu antibiotic ar trebui sa isi arate rezultatele din primele zile. atentie ce medicatie luati, nu combinati mai multe antibiotice. daca urmati tratament cu Augmentin, acesta se ia 1 g o data la 12 ore. Amoxicilina se ia o data la 8 ore, 500mg. ambele timp de 5 zile.
uneori se intampla in timpul tratamentului infectia sa se transforme intr o colectie/abces care trebuie drenata, caz in care ar fi bine sa fiti vazut la un serviciu de urgente stomatologice. in aceasta perioada in fiecare oras exista servicii unde se tratateaza asemenea urgente. la Bucuresti exista spitalul de stomatologie si chirurgie maxilo-faciala din Calea Plevnei nr 19.
0
10-04-2020, ora 10:11
Andreea233
Nu este medic/terapeut
Andreea233
Buna ziua, doamna doctor. In cele din urmă am fost acum o saptamana cei de la clinica au deschis pt cazul meu in regim de urgență, mi s-au curățat canalele cu clor, a fost sigiliat dintele cu diga, apoi i s-a pus pasta de calciu pe canale si obturatie provizorie care dupa cum observ sa mai tocit intre timp a ajuns la nivel cu dintele dar e tot acolo!...o saptamana nu am avut nicio problema, dar de ieri simt presiune si doare la atingere dintele, si simt asa ca si cum ar fi o reacție la radacina ceva...Nu sunt umflata, nu nimic. Mentionez ca acel dinte nu a avut nici infectie nimic, doar i sa pus de două ori pasta devitalizanta si atat...pentru ca, caria ajunsese să se suprapună cu nervul iar obturatia care am avut-o ma durea cand puneam presiune pe dinte ! Intrebare e: de ce o săptămână nu am avut problema cu el dupa ce i sa pus calciu, iar acum doare si sint acea presiune la atingerea lui?
0
20-05-2020, ora 22:45
Andreea233
Nu este medic/terapeut
Andreea233
Bunaseara, imi spuneti va rog cate radiografii retroalveolare sunt permise intr-o zi? Am facut astazi 3 radiografii retroalvelare pt un tratament de canal. Prima inainte si urmatoarea dupa efectuarea tratamentului, dar nu a iesit bine si a mai trebuit inca una! Mie teama sa nu ma fi radiat prea mult 3 radiografii una dupa alta ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un remediu alternativ ce ar putea regenera pulpa dentară pierdută
  •