Paralizie in timpul somnului. | Forumul Medical ROmedic

Paralizie in timpul somnului.

11-02-2022
ROCOBOY
Nu este medic/terapeut
ROCOBOY
Am o problema de cand eram adolescent. Daca dorm cu fata in sus am senzatia ca cineva ma gadila si nu ma pot misca, vreau sa tip sa fac ceva si nu pot, simt cum ceva vine pe mine usor usor si frica mare, gadilarea la subrate creste si apoi ma trezesc brusc. Dorm pe partea stanga de multi ani, numai ca in ultimele 6, 7 luni am avut parte de asemenea senzatii, simt cum o mogaldeata vine pe mine si senzatia de gadilare la subrat si frica, vreau sa tip sa fac ceva si nu pot, tip dar probabil in gand, apoi ma trezesc. Ce e de facut? Mentionez ca atunci cand dorm cu sotia in pat nu am asemenea evenimente.(ne mai separam cand pleaca in occident la munca).Chiar si separati nu pateam asa, poate odata la un an doi, dar acuma s-au intetit episoadele. Cu fata in sus sforai.
3 comentarii
1
11-02-2022, ora 20:03
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pana acuma de ce nu ai intrebat un medic ? N-am mai intalnit cazul tau, foarte interesant, nu stiu ce sa zic, e bine sa consulti un specialist sa vedem ce spune. O fi manifestarea unei anxietati, nu stiu.
Du-te mai repede la medic ca dupa cum zici, se agraveaza.
2
09-10-2022, ora 12:09
Bianca T.
Nu este medic/terapeut
Bianca T.
Buna!

Si eu patesc asta, adorm si dupa ma trezeste o frica, raman paralizata si simt ca ceva vine si ma gadila la coaste... Incerc sa tip, sa cer ajutor si nu pot. De-a lungul timpuluiam devenit mult mai constienta atunci cand se intampla si trec mai repede. E ciudat, e ca o stare intre vis si realitate si la un moment dat aud si zgomote...

Urmaresc subiectul
1
09-10-2022, ora 23:52
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Bună all!
Paralizia în timpul somnului e un fenomen foarte des întâlnit la persoanele cu anxietate, depresie și nu numai. Eu m-am confruntat cu el mult timp și încă mă mai confrunt din când în când.

Dacă știți engleză, citiți aceste articole "The Real Story Behind Those Sleep Paralysis Demons" și "What’s a Sleep Paralysis Demon?" Articolele se bazează pe știință, în ciuda titlului. Toată lumea se referă la fenomen ca și cum ai fi atacat de demoni dar se explică și cum stă treaba din punct de vedere științific. Puteți să căutați Sleep Paralysis cu răspunsuri pe Quora sau orice altă comunitate similară. O să vedeți că se manifestă în rândul multora.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul