Parintii nu ma înțeleg mereu

17-08-2018
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Am o relatie cu un băiat cuminte, timid, rusinos si frumos, pe care parintii il știu si sunt de acord cu el. Mama indemnandu-ma ca pot sa vorbesc cu el, el este salvamar, iar eu trebuie sa imi termin liceul. El ar vrea sa se mute in Brasov ca sa fim mai aproape, daca parintii mei sunt de acord, si sunt. Părinții, in special mama, știe ca suntem împreună, ca vorbim mereu, ca ne spunem"te iubesc" si că vorbim pe camera. Dar, uneori, mama imi spune ca trebuie sa termin liceul, si eu ii tot spun ca il voi termina, ca judec si eu ca trebuie sa il termin, dar uneori imi spune ca, daca am prieten nu am timp de invatat, dar nu e asa. I-am spus ca voi invata si ca voi lua minim mențiune la liceu (in gimnaziu luasem mereu premiu 2 sau 3 si am fost la olimpiada la matematica) si le-am spus ca voi invata, si ca si eu si el judecam ca trebuie sa imi termin liceul. I-am spus mamei că voi invata chiar daca am prieten, dar uneori pare asa confuza, de parca puțin, in interiorul ei, nu mă crede, uneori. Tin sa zic ca si prietenul meu a terminat liceul. Va rog, ajutați-ma sa îmi conving parintii ca voi invata si daca am prieten. Mulțumesc!
4 comentarii
1
17-08-2018, ora 21:59
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna Inna
Nu este nevoie sa incerci prea tare sa ii convingi, este suficient sa faci un singur lucru: in loc sa vorbesti despre prietenul tau, vorbeste cu parintii tai despre lectiile si provocarile de la liceu. Daca te vor vedea mereu cu cartea in mana si preocupata de invatatura, chiar ei te vor indemna sa iti mai iei cate o pauza :)
Numai bine!
0
18-08-2018, ora 07:57
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
In timp, isi vor da seama ca iti doresti sa termini liceul, pe măsură ce vad ca te achiti de sarcinile școlare. Mama te crede, doar ca iti vorbește despre scoala des, ca sa se asigure ca nu pierzi din vedere acest aspect. Deja sunt de acord cu prietenul tău, daca vad ca si scoala merge la fel, nu vei avea motive de îngrijorare.
Succes in noul an scolar, care sta sa înceapă!
0
18-08-2018, ora 10:18
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Mulțumesc!
0
18-08-2018, ora 10:34
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Dar eu as vrea sa fiu convinsa ca va veni in Brașov. Si as vrea sa il conving si pe el mai mult. Cum sa fac asta? Ma puteți ajuta, va rog, mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul