Parintii sunt de acord cu noul meu iubit

16-08-2018
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul vostru. Vreau sa va spun totul. Am avut o relație de 11 luni cu un baiat, cu care am întreținut relații sexuale, parintii mei nu știau de el, la un moment dat ai aflat, iar eu le-am tot spus ca nu e adevărat, ei necrezandu-ma..dupa ma tot intrebau si ma certau, pe langa faptul ca nu le-am spus timp de 11 luni. Anul acesta am fost la mare cu parintii mei si acolo am cunoscut un baiat care m-a întrebat daca vreau sa fim împreună. Eu i-am spus ca da, iar de fostul m-am despărțit.. parintii mei nu ai nimic deopotrivă cu acest baiat si mama ma îndeamnă sa vorbesc cu el, sunt de acod părinții si știu ca ne spunem"te iubesc", parintii stiu si sunt de acord, mama știe mai mult ce am vorbit cu el, decât tata. Știe ca vorbim pe camera si mama imi spune sa ii raspund, stie că vorbim zi de zi pe camera. El e acum la mare, unde ne-am cunoscut, e salvamar, iar eu sunt in Brașov, acasa, acum, el ar vrea sa se mute in Brașov, daca părinții mei sunt de acord, si daca are unde sa se mute si daca gaseste loc de munca, dar el ar vrea sa ne mutam împreună, dar parintii mei nu ma vor lasa sa ma mut, chiar daca sunt de acord cu el, dar eu am de terminat liceul. A zis ca 2-3 zile va veni la un hotel, iar daca ajunge seara, va sta la mine noaptea, am vorbit cu ai mei si sunt de acord. A zis ca daca părinții mei sunt de acord si isj găsește unde sa stea si loc de muncă, ramane aici. E un baiat cuminte, timid si frumos cu care ne înțelegem f bine. Ce sa fac sa îl conving sa ramana in Brașov? Ajutor!!! Mulțumesc!
12 comentarii
1
16-08-2018, ora 14:41
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Ce sa faceti sa îl convingeti sa ramana? Din mesajul dvs, reiese faptul că vrea sa se mute in Brasov.
Ma intreb de ce ati inceput discuția amintind de fosta relație, daca ati trecut peste si sunteti cu altcineva acum.
Lăsați lucrurile sa curga, daca va dori să se mute, va fi cu atât mai bine daca ar fi decizia sa. Ati iesit dintr-o relație imediat ce ati cunoscut pe altcineva. Poate pana terminati liceul, veti mai intalni si alte persoane.
0
16-08-2018, ora 15:04
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Am trecut peste, dar ce sa fac sa il conving sa ramana aici, sa fiu convinsa.
2
16-08-2018, ora 16:26
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Intreab-o pe mama ta ! Ea e pestele cel mai competent ! Se pare ca totusi e in cautarea unui ginerica ! Tu chiar nu trebuie sa faci nimic ! :)
2
16-08-2018, ora 17:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Lucrurile nu sunt foarte clare. Dacă își dorește el, de ce trebuie să-l mai convingi tu?
Apoi el vrea să se mute dacă-și găsește un loc de muncă, dar dacă nu-și găsește?
N-ar fi mai bine să aștepți să termini liceul, să lăsați relația să crească frumos, să vă cunoașteți mai bine, iar când este suficient de consolidată să hotărâți împreună ? La vârsta asta viziunea despre ce înseamnă relație se mai schimbă, renunță la un loc de muncă, vine la Brașov, iar la un moment dat realizează că nu e ceea ce-și dorea ? De aceea e important să lăsați relația să evolueze, să vă cunoașteți mai bine, să vedeți ce aveți în comun. În orice relație la început vezi numai calitățile partenerului, pe care de multe ori chiar le supraevaluezi, nu-i vezi defectele sau le minimalizezi. De aceea aveți nevoie de timp ca să vă cunoașteți cu adevărat.
0
16-08-2018, ora 18:11
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Il cunosc, stiu si eu si parintii mei ca este un baiat bun, cuminte si timid. El a spus ca daca o sa isi găsească un loc de muncă in Brașov si are unde sa locuiască si parintii mei sunt de acord va veni. El pana acum voia sa mearga în Anglia, dar dupa ce ne-am cunoscut a spus că și-ar dori sa vina in Brașov. Dar ma gandesc ca daca se va întâmpla ceva sau nu are destui bani pentru a se muta, sau ma gandesc la orice e posibil sa nu mai vina. Iar el, dar si eu ne dorim sa fim aproape. Iar eu vreau sa fiu convinsa ca va veni in Brașov. Ma puteti ajuta?
0
16-08-2018, ora 21:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cum vezi tu ajutorul?
Până la urmă decizia e la tine, noi ne-am expus punctul de vedere.
0
18-08-2018, ora 08:02
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Cum te putem ajuta altfel decat intelegandu-ti îngrijorarea și expunandu-ne aceste idei? Faptul că el nu ar avea suficienți bani, nu poate fi influențat de nimeni. Nici modul în care se va simti cad va ajunge in Brasov. Vine, vede cum decurge relația voastră și decide unde își dorește sa fie. De sentimentele si de felul cum va decurge povestea voastră depinde totul, de fapt.
1
19-08-2018, ora 23:28
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Colegii mei care ti-au raspuns aici, cred ca nu au citit o alta postare a ta, in care mentionai ca esti minora, ca esti in clasa a noua. Oricat de inflacarata te-ai simti tu cu privire la o posibila relatie cu acel salvamar, sa stii ca ar fi mai bine sa constientizezi un lucru extrem de important: tu esti minora, iar baiatul respectiv risca sa fie inchis dupa gratii daca initiaza vreo relatie cu o minora! Iar mama ta la fel: ea chiar te incurajeaza la asta! Esti destul de mare incat sa intelegi ca legea trebuie respectata si ca viata trebuie traita cu seriozitate si responsabilitate. Iubirile vin si pleaca, amintirile dureroase nu prea. Faptul ca iti doresti sa te muti cu el, la 14-15 ani cati ai tu, arata ca te grabesti prea tare si ca nu ti-ai stabilit alte obiective in viata. Omul nu e împlinit doar prin relatii - el se dezvolta permanent, cauta sa invete si sa isi creeze un viitor si o viata buna. Tu in acest moment esti orbita de aceasta "dragoste", nu privesti realist situatia si e posibil sa iei hotarari pe care sa le regreti toata viata. Tocmai din acest motiv si pentru ca mama ta priveste la randul ei nerealist, va recomand sa mergeti la psihoterapie de familie.
0
20-08-2018, ora 09:23
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Dar asta nu înseamnă ca va întreține nu stiu ce fel de relații cu mine. Dar vreau sa zis ca mama imi mai spune ca mai sunt băieți, dar eu il vreau pe el
0
20-08-2018, ora 09:30
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Pentru ca noi stam la bunica si daca el ar veni, spun parintii si bunica ca nu voi mai invata la liceu... dar nu știu cum sa ii conving ca voi invata, adica serios acum, am cap si judec ca trebuie macar liceul sa il termin...adica pana acum nu prea ziceau asta, adică ziceau, dar nu des, acum o mai spun si m-am saturat. Ajutor!
0
20-08-2018, ora 10:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
La vârsta ta nu ești suficient de matură să iei astfel de decizii. La 15 ani pe primul plan ar trebui pusă pregătirea profesională, pentru că e important să poți face ceva în viață ca să poți fi independentă la nevoie. Nimeni nu-ți poate garanta că relația de la 15 ani va fi ultima ta relație, pentru că pe parcurs oamenii se mai schimbă, atât ca mod de gândire cât și percepție, au altă viziune, alte nevoi.
Dacă pe tine te înțeleg că ești încă un copil, iar copiilor le place să viseze, iar uneori chiar să se creadă maturi, pe mama ta chiar că nu o înțeleg, în loc să îți explice că la vârsta asta e nevoie să pui pe primul plan învățătura, ca să te poți descurca în viață, te încurajează la relații mai serioase decât îți permite vârsta.
Ai putea să-mi spui și mie vara asta ce-ai citit, ce-ai mai făcut pentru dezvoltarea ta personală în afară de faptul că vorbești zi de zi pe cameră și vă spuneți cuvinte de dragoste?
Dacă chiar vrei să-ți fiu de ajutor, scrie-mi pe privat adresa de email să-ți trimit niște cărți de dezvoltare personală în format pdf. care sunt convinsă că ți-ar fi de ajutor.
Și n-ar strica, așa cum ți-a recomandat și colega mea niște ședințe de psihoterapie de familie, la care să participi împreună cu părinții tăi.
0
20-08-2018, ora 11:04
Inna1
Nu este medic/terapeut
Inna1
Vai, dar nu am spus ca mama nu îmi spune sa invat, ba chiar îmi spune si ma streseaza cu chestia asta...dar ma intelege ca toți oamenii, copiii, vine un moment cand incepi sa gândești si sa iubesti. Am mai postat un mesaj pe pagina mea, poate va ajuta pentru a înțelege mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul