Pastile norvasc si concor

09-03-2024
Elenusa negoita
Nu este medic/terapeut
Elenusa negoita
Buna seara!
Iau seara norvasc de 5mg, dimineata și la prânz concor de 5 mg respectiv de 2.5 mg!
TA seara este 11, 12 cu 6...
Intrebare:pot lua seara și extravalerianic cardio?
Mulțumesc frumos
3 comentarii
0
11-03-2024, ora 08:50
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Extravalerianic Cardio este un supliment alimentar care conține extracte din plante, inclusiv valeriană, și este adesea utilizat pentru proprietățile sale calmante și pentru a sprijini sănătatea cardiovasculară. În ceea ce privește utilizarea acestuia împreună cu medicamentele pentru tensiunea arterială, cum ar fi Norvasc (amlodipină) și Concor (bisoprolol), este important să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră sau cu un farmacist înainte de a adăuga orice supliment la regimul dumneavoastră de tratament.

Amlodipina și bisoprololul sunt medicamente prescrise pentru gestionarea hipertensiunii arteriale și a altor condiții asociate cu sistemul cardiovascular. Combinația acestora este destinată controlului tensiunii arteriale și reducerea riscului de complicații cardiovasculare.

În general, valeriana este considerată sigură și este utilizată pentru a ajuta la gestionarea stresului și a insomniei. Cu toate acestea, deoarece poate avea efecte sedative, este important să se ia în considerare cum ar putea interacționa acesta cu medicamentele cardiovasculare, în special în ceea ce privește potențialul de a influența tensiunea arterială sau ritmul cardiac.

Principalele considerente atunci când se adaugă un supliment ca Extravalerianic Cardio la un regim care include medicamente pentru tensiunea arterială sunt:

1. Interacțiuni potențiale: Deși valeriana este în general considerată sigură, există potențialul de interacțiune cu medicamentele cardiovasculare, care ar putea afecta eficacitatea acestora sau ar putea duce la efecte secundare neașteptate.

2. Efecte sedative: Dacă Extravalerianic Cardio are efecte sedative, acest lucru ar putea influența capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a opera mașini.

3. Monitorizarea răspunsului: Dacă medicul dumneavoastră consideră că este sigur să încercați Extravalerianic Cardio, este important să monitorizați cu atenție orice schimbare în simptomele dumneavoastră sau în modul în care vă simțiți, și să comunicați aceste informații medicului.

În concluzie, înainte de a lua orice suplimente împreună cu medicamentele prescrise, este crucial să discutați cu medicul dumneavoastră. Ei vă pot oferi sfaturi personalizate bazate pe istoricul dumneavoastră medical și pe medicamentele pe care le luați, asigurându-se că suplimentul nu va interfera cu tratamentul dumneavoastră actual.
0
16-03-2024, ora 17:18
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Extractul de valeriana funcționează ca un sedativ și ajută la insomnie. Dacă aveți aceste probleme, probabil ar fi mai bine să vorbiți cu un medic decât să luați valeriană (deși poate ajuta și ea).
Valeriana, fiind sedativă, NU trebuie luată împreună cu alte sedative (alcool, Diazepam, Xanax) sau cu alte medicamente pentru anxietate sau insomnie.
Rareori, Valeriana poate fi toxică pentru ficat- NU luați dacă aveți o boală severă de ficat.
De asemenea, NU se ia în timpul sarcinii.

Valeriana poate scădea ușor tensiunea arterială (probabil cam cu 5 mmHg). Dacă deja aveți seara tensiunea mică, verificați des tensiunea. Sunt situații când tensiunea NU este bine să scadă prea mult
.
Rareori, mai poate face bloc, adică poate face inima să bată prea rar - întrebați cardiologul ce se vede pe ECG-ul dumneavoastră.

În concluzie, Valeriana este un supliment destul de sigur, probabil că nu va da probleme. Se prescrie des, iar efectele secundare sunt rare.
Cu toate acestea, dacă o luați pentru probleme cu anxietatea sau insomnia, ar fi mai bine să vorbiți cu un specialist.
Iar dacă o luați pentru probleme de cardio (durere de piept, palpitații etc.), iarăși ar fi mai bine să vorbiți cu un cardiolog.

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
16-03-2024, ora 18:02
Elenusa negoita
Nu este medic/terapeut
Elenusa negoita
Mulțumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: