Pensie schizofrenie

16-06-2025
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Buna, am 37 ani și maxim 5 ani vechime in munca. Pot lua pensie pentru schizofrenie paranoida? Doctorul spune că s au schimbat legile și trebuie să am am minim 15 ani vechime pentru a beneficia de pensie. Nu mă angajează nimeni cu acest diagnostic.
11 comentarii
0
16-06-2025, ora 17:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Puteti sa luati. Mergeti la comisie cu dosarul cu internarile sa va programati. Intrebati medicul de familie unde este comisia de pensionare pe caz de invaliditate. Trebuie sa va faceti pensie de invaliditate (min. 1281 lei, dar o sa vi se dea ceva si pentru vechime) si indemnizatie de handicap (496 lei).
Medicul de la comisie va da raspunsul, nu alt medic. Mergeti cu incredere. Stiu persoane care au luat de curand pensie cu diagnostic pe psihic, avand doua luni lucrate.
0
16-06-2025, ora 21:15
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Singura internare în spital am avut o acum 7 ani când s a declanșat boala și de 3 ani încoace am recăderi dar fara internări oare pot lua pensie fara internări la activ?
0
16-06-2025, ora 22:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati.
Totusi ar trebui si o internare recenta. O faceti si apoi va programati.
Prin internari dovediti ca aveti aceasta boala.
0
18-06-2025, ora 17:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca sunteti din Bucuresti, cu certificatul de handicap depuneti si pentru stimulent.
0
24-06-2025, ora 15:32
Nothing 2
Nu este medic/terapeut
Nothing 2
Doctorul dvs stie mai bine ca legile s au schimbat si acum trebuie vechime mai multă pentru pensie de invaliditate. In schimb puteți sa întrebați la comisia de handicap daca va încadrați. Va găsiți un job mai ușor si luați și indemnizație.
0
25-06-2025, ora 08:23
Nothing 2
Nu este medic/terapeut
Nothing 2
Aveți asigurare medicala?

Cand eram ne asigurat parintii mei imi plateau la casa de asigurari pe 6 luni si beneficiam de internare si medicamente.
1
25-06-2025, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu trebuie vechime mai multa pentru pensie de invaliditate. Sunt suficiente 2 luni.
15 ani sunt pentru iesirea la pensie la 65 de ani. Faceti o confuzie.
0
25-06-2025, ora 14:28
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Am asigurare medicala. Mi le plătește soțul din propriul buzunar că statul nu ajuta cu nimic
0
29-06-2025, ora 10:15
Nothing 2
Nu este medic/terapeut
Nothing 2
Probabil nu va incadrati ( pensie si handicap) din cauza ca aveti peste 35 ani. Nu stiu unde e confuzia pentru ca legile s au mai modificat si nimeni de pe site nu poate sa va ajute in aceasta problema. Intrebati si pe alte site-uri de specialitate.
0
29-06-2025, ora 11:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Miki33

Statul ajuta cu asigurarea medicala daca va faceti pensie si/sau handicap.
Dar trebuie sa depuneti un minim de efort sa alergati pentru ele.
Eu sunt foarte recunoscatoare pentru tot sprijinul oferit de stat.
Fara acest sprijin nu as putea supravietui.
0
29-06-2025, ora 11:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Acum 2 luni si-a facut pensie o persoana cu tulburare bipolara care avea doar 2 luni vechime.
Mergeti sa va faceti pensie si indemnizatie.
Nu stati asa ca pierdeti timp si bani si cine stie ce legi vor mai veni.
Pentru faptul ca ati lucrat 5 ani veti avea pensia putin mai mare de 1281 lei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul