Pentru adolescentii cu "tatic" alcoolic

19-11-2010
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Din plictiseala, asteptand sa mi se usuce lacul pe unghii am citit problemele a doua fete, adolescente a caror parinti (tati) consuma alcool.Cronic.
Fetelor, imi e mila de voi si va inteleg perfect. As vrea ca sfaturile mele sa va fie de folos.nu prea am mult timp liber acum (pentru ca l-am consumat cu cititul ) asa ca incerc sa fiu succinta.
Acum sunt o persoana matura care a reusit in viata. Dar in urma cu 15-16 ani eram o fetita speriata de comportamentul tatalui. In general in situatia cu un tata alcoolic - mama se plange mereu copilului, copilul sufera simtind ca preia o parte din vina - suferinta parintilor. Nu exista solutii in 80 % din cazuri. Da, alcolismul este o boala dar dupa ani de zile de bautura sunt putini aceia care renunta (la timp pt a si salva si familia)
Fetelor- incercati sa va detasati de problema. Acum la 30 de ani cand ma intorc in tara imi vizitez tatal care este in continuare alcoolic. Il gasesc slab, cu haine murdare si urat mirositoare, schimbat, o umbra. L-am internat de vreo 3 ori. L-am "pacalit" cum ar veni ca ii face analize si atat. Nu ii poti interna cu forta. De fiecare data mi-a vorbit urat dupa internare.Imi spunea ca din cauza mea are halucinatii ca l-am inchis la nebuni si nu trebuia sa fac asta.ca am vorbit cu medicii sa il minta ca are probleme cu ficatul. Alcoolul l_a transformat intr-un psihotic, face des sevraj, are cardiopatie ischemica grad 3 si locuieste singur pentru ca nimeni nu il mai vrea in jur. Da in judecata diversifunctionari sau amenitnta cu asta, are sindroame de persecutie.
Ah, dar stie un truc: cand are sevraj si face hipertensiune suna la 112. Stie ca salvarea TREEBUIE sa vina. Tatal meu bea Enorm!
Mama l-a parasit abia cand nu a mai putut rezista psihic, acum e si ea mai trista, obosita, pensionata prea repede.
Imi amintesc ca ma simteam de multe ori neputincioasa, neajutorata, ma innebuneau certurile lor, imi era sila de tatal meu si de halul in care il vedeam.nu intelegeam de ce mama nu divorteaza odata. Mama imi spunea ca nu poate sa ne intretina financiar (doi copii) si ca ii e rusine de lume
Fetelor.incercati sa va detasati., Stiu ca la 16-17 ani nu e usor. Sa nu va simtiti vinovate NICIO clipa de situatia din familia voastra, Nu cautati scapare in alcool sau droguri, in medicamente (cu un parinte bolnav, alcoolic) sunt foarte mari sansele de a dezvolta o dependenta mai repede ca altii.Fiti aproape de mamele voastre atat cat puteti dar nu cu pretul autodistrugerii.
Am ajuns la concluzia ca de langa un barbat betiv e bine sa fugi cat de iute poti! Nimeni nu are dreptul sa distruga o alta viata si este penibil sa stai ani de zile incercand sa "salvezi" un om care NU VREA sa fie salvat.
Salvati-va pe voi.

Succes si capul sus
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce alcoolul este atat de adictiv?
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  •