Soț alcoolic

06-05-2022
Mtdk123451800
Nu este medic/terapeut
Mtdk123451800
Bună ziua. Am o problemă la care nu știu cum să mai reacționez și credcă am nevoie de un sfat/ajutor. Sunt căsătorită de 3 ani. Soțul meu a început să consume alcool în fiecare zi. Vine beat în fiecare zi de la serviciu. Câți bani are la el, atât cheltuie pe băutură. Și dacă nu are bani tot beat vine. A avut problema asta de la început, dar a stat o perioadă de câteva luni 6, 7 fără să bea deloc. Dar de vreo 1 lună a început din nou. Și nu pot vorbi cu el nici când e treaz dimineața, pentru că nu recunoaște.
Vă rog foarte mult oferiți mi un sfat, ce aș putea face? De la zi la zi simt că parcă timpul trece în defavoarea mea.
6 comentarii
1
06-05-2022, ora 20:23
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Buna seara. Date fiind datele problemei, orice sfat e un sfat, dar nu duce la o intelegere. Ati incercat sa stați clar de vorba cu sotul, chiar daca recunoaste sau nu? Faptul ca nu recunoaste e problematica dansului, dvs ati incercat sa ii spuneti problema care e in cuplu si sa impuneti o limita? Totodata sa ii oferiti varianta de a cauta specialisti ca sa cauta ajutor in directia pe care dansul a luat-o? Banuiesc ca de terapie de cuplu nu se pune problema pentru ca nu va ameliora problematica individuala a dansului, dar pare fi un pas. Dar dvs puteți sa incepeti sedinte de psihoterapie si sa puteti face o alegere, dar si sa vedeti cum a fost facuta alegerea pe care ati facut - o cu dansul pentru a nu face, eventual, aceasi alegere in viitor. Eu va recomand sedintele de psihoterapie dansului medic psihiatru, psihoterapie, ambilor terapie de cuplu. Dansul e necesar sa înțeleagă ca are o problema si ca trebuie sa caute el, pentru el, specialisti spre rezolvarea problemei. Cele bune!

Psihoterapeut Lucia Anghel
0
06-05-2022, ora 21:46
Mtdk123451800
Nu este medic/terapeut
Mtdk123451800
Am încercat să vorbesc cu el și să îl rog chiar să mergem la medic. Dar nu acceptă sub nicio formă. Mie milă de el și nu aș vrea cu timpul să aleg să divorțez. De aceea încerc să găsesc o soluție poate va fi bine. Vă mulțumesc pentru răspuns.
0
06-05-2022, ora 22:19
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
E necesar sa integrati cumva faptul ca o persona dependenta de orice nu constientizeaza ca are o problema si ca are nevoie de ajutor. Intre a fi dependent si a vedea problema si o ameliora/rezolva, castiga dependenta de foarte multe ori. E necesar sa va observati si pe dvs si sa vedeti daca simtiti ca puteti sa gasiti dvs solutii si sa il vindecati/schimbati, ceea ce, aceste ganduri si puteri, nu prea sunt in conformitate cu realitatea care se prezinta. Daca dansul chiar nu isi mai aminteste ca bea, desi exista constient dorinta de a bea, sa presupunem mai degraba ca nu mai stie ce se intampla dupa ce bea. Insa suferintele din dansul, istoricul personal al dansului, mediul in care a crescut, esecurile pe care le traieste si alti multi factori sunt foarte importanti. Doar dansul, cand va constientiza ca e o problema si o dependenta, poate sa caute ajutor la o clinica. Mila despre care ati mentionat, fata de dansul, e posibil sa nu aiba legatura cu el, ci cu neputinta dvs in legatura cu ceea ce ati putea face si astfel acea mila pe care o simtiti va blocheaza in a actiona si a cauta solutii in dreptul dumneavoastra. Dependenta de alcool nu se trateaza peste noapte sau luni, dansul e necesar sa faca ceva doar daca isi da seama ca e intr-adevar vorba de o problema si despre o dependenta si de rani interne masive, Astfel ca va invit sa va intrebati cum ati facut dumneavoastra alegerea de partener, adica pe dansul? la inceputul mesajului ati cerut un sfat/ajutor. Printre randuri e un sfat, ramane sa mai cautati ajutor.

Psihoterapeut Anghel Lucia
1
08-05-2022, ora 19:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Stiti vorba aceea: ”mila mi-e de tine dar de mine mi se rupe sufletul”?
Alcoolismul este boala grea. Ce este cel mai rau ca stiati de la inceput care este situatia si totusi.Ati mers pe ideea ”las ca il schimb eu”, care este gresita. Nu puteti schimba pe nimeni daca nu vrea sa se schimbe.

Aveti grija cat timp mai incercati sa gasiti o solutie caci.timpul curge intr-o singura directie.
0
18-08-2022, ora 10:43
Mtdk123451800
Nu este medic/terapeut
Mtdk123451800
Bună. Mulțumesc pentru răspunsuri. Soțul meu numai consumă alcool. Și a schimbat locul de muncă, anturajul, a renunțat la o parte din prietenii săi. Între timp a decedat și tatăl lui, lucru care l a făcut puțin mai responsabil. Se pare că redevine o persoană mai bună.
0
02-04-2024, ora 14:27
AlisaFox
Nu este medic/terapeut
AlisaFox
Dacă există astfel de probleme, atunci este mai bine să contactați imediat profesioniști. De exemplu, în Centru de reabilitare în Moldova ALTERA. Au toate condițiile necesare pentru ca pacientul să se simtă cât mai calm și să poată fi supus unui tratament complet. Principalul lucru este să începeți tratamentul cât mai devreme posibil, apoi puteți evita multe probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: