Pericoronarita

24-02-2020
Ana495
Nu este medic/terapeut
Ana495
Buna seara!
Astazi am fost la medicul stomatolog pentru extractia unei masele de minte la care se acumulase puroi, intrucat era acoperita de o bucatica mica de gingie, ce permitea acumularea de resturi alimentare si implicit formarea de puroi. Initial, am fost la alt medic stomatolog caruia i-am prezentat problema in cauza, insa mi-a spus sa nu imi fac griji, ca va erupe complet si tot ce ar trebui sa fac este sa intretin o igiena corecta. Lucru care nu a fost suficient, bineinteles, astfel ca mi s-au marit ganglionii submandibulari.
Asadar, am schimbat medicul stomatolog si am scapat de maseaua cu pricina, insa am fost un pic dezorientata de faptul ca medicul care mi-a facut extractia nu a tratat mai intai infectia.am citit ca nu ar fi tocmai in regula.
Exista vreun risc? Pot face ceva in privinta asta?
Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
27-02-2020, ora 08:35
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
De obicei infectia la maseaua de minte este bine localizata si invelita intr-o membrana, ca un saculet. Acest saculet este lipit de masea de cele mai multe ori, si in momentul extractiei iese si maseaua si saculetul, de aceea nu e nevoie de tratament cu antibiotice inainte de extractie. Dupa extractie se pot recomanda antibiotice daca medicul considera ca e necesar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: