Picior plat

15-06-2019
Lucian.Andrei
Nu este medic/terapeut
Lucian.Andrei
Buna ziua!

Am 19 ani si doresc sa ma inscriu la Academia de Politie. Dupa ce am fost la diverse controale pentru fisa medicala, singurul lucru care a iesit a fost ca am piciorul plat, cu un unghi de 8, 6 la unul si un unghi de 7, 7 la celalalt picior. Imi cer scuze daca explicatiile mele nu sunt tocmai corecte, dar mentionez ca nu am cunostinte despre diferiti termeni medicali, ci reusesc sa explic cum am inteles si eu de la domnii doctori. Unghiul maxim admis pentru a fi declarat apt este de 10 grade, ceea ce ma face pe mine sa ma incadrez, dar am inteles ca unghiul se poate mari pe parcurs.

Am inteles ca exista anumite "talonete" care ar putea sa ma ajute, dar as dori sa va intreb daca nu exista si alte exercitii fizice pe care as putea sa le fac pentru a mai remedia? Am gasit pe diverse site-uri cateva tipuri de exercitii, dar vreau sa am o certitudine ca sunt si corecte.

O modalitate "babeasca" auzita de la o cunostinta este aceea de a lua doua recipiente din sticla rotunjite si in timp ce stau pe scaun la birou sa stau cu picioarele pe ele. M-ar putea ajuta aceasta metoda sa fac unghiurile sa mai scada? Voi incerca si talonetele, dar as dori sa incerc cat mai multe exercitii fizice.

Daca cineva ar putea sa-mi recomande cateva, as fi profund recunoscator!
Multumesc pentru timpul acordat!
1 comentarii
0
19-06-2019, ora 19:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu exista vreo modalitate ne-chirurgicala de corectie a piciorului plat. Talonetele agraveaza problema, iar exercitiile fizice sunt inutile in acest caz.
De fapt, piciorul plat este, in 99% din cazuri, o forma de normalitate a piciorului: nu produce suferinta, nu necesita tratament.
Din pacate, cei ce elaboreaza regulamentele de admitere in institutiile militare inca nu au aflat ca piciorul plat nu reprezinta o problema de sanatate, ci doar o forma de normalitate a piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: