pneumonie cu complicatii??

13-04-2007
uria23
Nu este medic/terapeut
uria23
Acum 3 saptamani am fost diagnosticata cu pneumonie interstitiala virala.Am luat timp de o sap.claritromocina 500mg/12 ore.Nu a avut nici un rezultat.Am luat apoi ampicilina si gentamicina 500/6 ore timp de 3 zile..De o sapatamna iau vitamine si starea mea nu pare sa se fi schimbat prea mult:dureri in zona plamanilor(in spate si in piept)ameteala, greata, stari de voma, frisoane, senzatie de tremurat si OBOSEALA care ma da gata.Nu tusesc si nu fac febra!
8 comentarii
0
02-05-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ar trebui facuta o radiografie toracica si teste sangvine incluzand: hemoleucograma, formula leucocitara, VSH, fibrinogen, PCR, pentru a se vedea daca infectia persista sau nu. Dupa aceea, daca persista semnele de infectie se poate decide reluarea tratamentului antibiotic cu un antibiotic cu spectru mai larg (Avelox) sau daca trebuie continuate investigatiile pentru o posibila cauza de alta natura - hepatica de exemplu.
0
16-05-2007, ora 00:00
roxana_i
Nu este medic/terapeut
roxana_i
Buna uria23!

as fi interesata de ceea ce s-a intamplat cu boala ta? cum a evoluat? ce medicamente ai luat pana la urma? ai mai facut teste? daca da, la ce spital?
din pacate am un caz asemantor in familie, care tine de 3 zile..deja e ziua 3 de antibiotic: ciprofloxacina, 500 mg 1cp/12 ore.
Pe langa antibiotic, mai ia nurofen 1cp/12 ore, coldrex de 3 x/zi si vitamina C.
Acestea au fost prescrierile medicale, dar febra scade pentru cateva ore..2-3 la 37, 5-38, apoi iar creste pana la 39 cu 4
Mai sus de 39, 5 nu a crescut.
Ce e de facut? Sa mai facem niste teste, poate cauza e alta, de natura hepatica, de ex, asa cum a scris si dna doctora mai sus..?!?!

multumesc
0
19-05-2007, ora 00:00
uria23
Nu este medic/terapeut
uria23
dupa pneumonia aceea urata, tratata cu claritromicina de 500 de 2 ori pe zi si inca 4 zile de ampicilina din 6 in 6 ore, 7 zile de vitamine si calciu am ajuns la urgenta, de cateva zile aveam diaree si vomam aproape tot ce mancam.Stare de grata, slabiciune, oboseala...chiar si tremur.Am fost internata si acolo au zis ca e o infectie urinara si inca ceva la care incercau sa ii dea de capat.timpde 7 zile am luat perfuzii cu pierami, alt antibiotic, inca ceva injectabil pentru infectia urinara si inca niste tablete printre care un alt antibiotic.Fiindca nu ma simteam bine deloc, ba chiar mai rau am plecat la Cluj.Acolo au descoperit ca eu sufeream de o infectie puternica in intestine cu ciuperca Candida albicans, provocata de ANTIBIOTICE.La Hunedoara nu au reusit sa vada asta in 3 scaune...acolo au reusit in primul...in sfarsit iau tratament adecvat de 2 zile si sper ca totul va redeveni la normal..
0
22-05-2007, ora 00:00
roxana_i
Nu este medic/terapeut
roxana_i
dupa 8 zile de tratament intensiv cu medicamentele de mai sus, am reusit si noi sa scapam de pneumonie. acum a ramas cu o tuse expectoranta..care se amelioreaza pe zi ce trece.
imi [pare rau pentru complicatiile prin care treci si e foarte ca ai mers mai departe la niste specialisti pentru analize mai detaliate.
iti urez insanatosire grabnica!
0
03-03-2009, ora 19:30
myk_f
Nu este medic/terapeut
myk_f
ma bucur ca am citit comentariile voastre.si sotul meua fost diagnosticat cu pneumonie si nu eram sigura ca diagnosticul este bun.citind articolele voastre am regasit simtomele sotului meu.ma ingrijoram ca in ziua 2 de ampicilina cu genta, vitamine si nurofen starea lui nu s-a imbunatatit.va multumesc.
0
12-11-2009, ora 17:44
Bya89
Nu este medic/terapeut
Bya89
Buna uria23 am aceleasi simptome ca si tine, ma u internat si pe mine 5 zile, si nu se obesrva nici o schimbare.As dori sa iau legatura cu tine sa imi poti indica si mie unde anume i fost la Cluj.Mentionez ca sunt tot din Hunedoara.Multumesc
0
14-11-2009, ora 03:08
dr jeckyll/mr hiyde
Nu este medic/terapeut
dr jeckyll/mr hiyde
uite ce se intampla in ucraina legat de pneumonia cu complicatii

http://baltimorechronicle.com/2009/111109Lendman.shtml
0
14-07-2017, ora 21:45
Nicoletairimescu
Nu este medic/terapeut
Nicoletairimescu
Buna !!! Mama mea in varsta de 81 de ani a fost diagnosticata acum 2 saptamani cu pneumonie.a stat 10 zile la infectioase si acum 2 zile a externat-o.de atunci nu se simte bine.este foarte slabita, sta mai mult la pat, ameteste si oboseste.este ceva normal dupa pneumonie?astazi am fost iar la spital si i-a dat ceva pentru intarire.si nu au mai vrut s-o interneze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Tremor App – o aplicație care citește tremurul
  • Pneumonia
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Există 7 factori care pot prezice riscul de pneumonie (studiu)
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  •