Poate fi doar spondiloza cervicala?

05-04-2010
eldine
Nu este medic/terapeut
eldine
Buna ziua,
Ametesc mai tot timpul, mai ales cand se schimba vremea.m Si cum se schimba des. va dati seama. Am senzati ciudate de amortire a capului, incepand cu ceafa, parca e blocata uneori.
Cand simt toate acestea, picioarele parca sunt neputincioase si nu prea am echilibru.
Am spondiloza cervicala, cu ceva osteofite... la C3, C4, C 5, dar ma intreb: poate spondiloza cervicala sa dea chiar asemenea stari??? Ce este de facut? Eu nu mai stiu. Fac zilnic gimnastica, masaj cu antiinflamator. dar ma simt ca o epava.
Sfatuiti-ma, va rog. Multumesc
3 comentarii
0
05-04-2010, ora 20:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul depinde de nenumarati factori: sex, varsta, greutate, activitati profesionale si sportive, antecedente reumatologice, metabolice, cardiace, traumatologice, etc etc.
Da, o artroza inter-zygo-apofizara, o hernie de disc cervicala sau un canal vertebral cervical stenozat pot da asemenea simptome.
In functie de factorii mentionati, puteti incepe printr-o consultatie la neurochirurg sau la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-04-2010, ora 13:09
eldine
Nu este medic/terapeut
eldine
Multumesc mult d.le doctor.
Aveti dreptate... sunt multe alte afectiuni de care sufar, si, care pana la un punct au cam aceleasi simptome. Mereu am incercat sa pun pe seama acestora cate un procentaj de 33 % din ceea ce simt.. Dar ce ma fac... ca nu mai pot gestiona starea asta... Am o tiroidectomie totala de 7 luni / hipotiroidie . TSH/ul nu este stabilizat inca, in limtele normale. Ca si Mg supravegheat si tinut macar, la limite. Spondloza cervicala... In sfarsit, am un "palmares". Am lucrat la calculator mereu.. intr-o instanta, cu multe batai de cap - intre sala de judecata si birou.. Am o greutate de 52 kg, inaltime 1, 60, ma apropii de 50 ani cu repeziciune. Am citit ca cei cu hipotiroidie sunt supraponderali. Eu niciodata nu am avut mai mult de 55 kg. Dupa operatie in loc sa ma ingras, ceea ce imi doresc. - am slabit. NU prea am pofta de mancare..
Analizele de laborator sunt relativ normale. La neurologie, oftalmologie etc. am fost. Am facut RMN, sinuzita ceva... si milimetrice leziuni demielinizate, mi s-a spus ca cel mai probabil de origine vasculara, normale pt, varsta.. MI s-a dat betaserc si atat...
0
06-04-2010, ora 13:16
eldine
Nu este medic/terapeut
eldine
Scuze, am trimis invluntar, fara sa termin "expunerea " Fac yilnic gimnastica, nu doar pentru spondiloya, ci pentru ca asa fac de multi ani. Sunt ingrijorata, pentru ca in afara de vointa si o buna dispozitie pe care eu incerc mereu sa o mentin, nu prea ma ajuta nimic si nimeni,. In provincie este mult mai greu sa ajung la u bun specialist.
Este mai rau, ca observ ca devin depresiva si chiar nu am "chef" de asta..
Va multumesc pentru interesul si disponibilitatea cu care analizati mesajele noastre.
Cu alese consideratii...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: