Poliartrita reumatoida

08-07-2023
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Am tot avut de an trecut dureri ba la degetul mijlociu și umflatura...am crezut ca e rupt..am fost la urgenta, radiologic sănătos. Degetul foarte umflat și rigid m a ținut vreo luna episodul. Apoi alt deget de la mana cealaltă. Acum 3 săptămâni degetul mare și degetul inelar...iar de 5 zile sunt în niște dureri crunte.. la toate degetele de la mâini și articulațiile palmei, degetele s au dublat ca dimensiune atât de umflate sunt. Genunchii dor rău.. abia urc, cobor gleznele foarte umflate și dureroase, coatele și încheietura pumnului, iar dimineața redoare articulara extrema...abia ma ridic din pat și merg la baie..ma mai lasă după 30 40 minute, dar tot am dureri. De asemenea redoare articulara după repaus care cedează după putina mișcare. Îmi este teama sa nu fie poliartrita reumatoida. Ți sa precizez ca vsh și fibrinogen mereu ies mărite la analize de ceva timp. Luni am programare la reumatologie. Sper din suflet sa nu am asa ceva, însă simptomele ar fi cam evidente. Exista tratamente cu care poți avea o viata fără dureri? Mi se pare crunt ca oamenii trăiesc cu asa ceva și mi se pare crunt prin ce trec. Credeti ca asta pare un debut de artrita? Am uitat sa specific ca am 95 de kg la 1.68, și 34 de ani. Și am născut acum 3 ani
3 comentarii
0
20-08-2023, ora 21:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Nu este exclusa o maladie inflamatorie reumatologica de tip auto-imun (de ex, poliartrita reumatoida).
Dar suferinta genunchilor si a gleznelor este datorata mai curand celor 40 kg in exces.
O examinare clinica la reumatolog va contribui la elucidarea diagnosticului.
Nu trebuie sa va bazati (doar) pe analize, stiut fiind ca exista maladii reumatologice (de tip auto-imun) ce evolueaza mult timp cu analize perfect normale (de ex spondilartropatiile sero-negative sau poliartrita sero-negativa.)
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
20-08-2023, ora 23:01
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Va mulțumesc din suflet, domnul doctor, pentru răspuns. Intr-adevar analizele sunt în parametri normali, factorul reumatoida, Ana screening, anticorpi anti ccp, proteina c reactiva, vsh..totul e în parametri. Știu ca și greutatea nu ma ajuta...și este un factor de inflamație în sine obezitatea... greu cu pusul în practica al slăbitului.
0
21-08-2023, ora 09:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este clar ca trebuie sa reduceti drastic solicitarile mecanice ale organimsului (stat in picioare, mers pe jos etc) pana cand renuntati la cele 40 kg in exces.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.