Poliartrita reumatoida

27-06-2024
Simona e
Nu este medic/terapeut
Simona e
Bună ziua. Am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida acum 2 ani. Am urmat tratamentul cu metrotexat dar pt ca vomitam de la el mi sa schimbat tratamentul și iau leflunomide pastile. Cam la o săptămână de cand le iau am dureri la mana și o umflatura mica. Sa înțeleg ca mai durează pana își face efectul tratamentul în sensul ca să nu mai am dureri.?
2 comentarii
0
28-06-2024, ora 10:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Nu prea scriu pacienti cu PR pe forum.
Intrati pe Facebook si cautati grupuri de pacienti cu PR. Sunt 3 grupuri acolo.
Multa sanatate si numai bine!
0
28-06-2024, ora 14:18
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Într-adevăr, tratamentul pentru poliartrita reumatoidă poate necesita ajustări și timp pentru a găsi cea mai eficientă schemă terapeutică care să controleze simptomele cu efecte secundare minime. Leflunomida, medicamentul pe care îl luați acum, este un agent modificator al bolii, cunoscut și sub numele de DMARD, și poate dura câteva săptămâni până când efectele sale complete devin evidente. De obicei, pacienții pot observa o îmbunătățire a simptomelor în decurs de 4 până la 6 săptămâni, dar acest interval poate varia.

Umflătura și durerea pe care le resimțiți la mână pot fi semne că inflamația este încă activă, ceea ce indică faptul că medicamentul nu a atins încă efectul maxim sau că schema de tratament ar putea necesita ajustări suplimentare. Este important să discutați aceste simptome cu reumatologul dumneavoastră. Medicul vă poate recomanda ajustarea dozei, adăugarea altor medicamente pentru a controla inflamația și durerea sau poate chiar schimbarea medicației, dacă leflunomida nu pare să fie eficientă pentru dumneavoastră.

În plus, medicul poate considera necesară efectuarea unor investigații suplimentare pentru a evalua activitatea bolii și pentru a verifica dacă există vreo complicație specifică. Monitorizarea regulată este esențială pentru a asigura că tratamentul pentru poliartrita reumatoidă este cât mai eficace posibil.

Dacă durerea devine insuportabilă sau observați alte simptome noi, nu ezitați să contactați medicul cât mai curând posibil. Între timp, menținerea unei comunicări deschise cu echipa de îngrijire medicală și urmarea recomandărilor medicale sunt esențiale pentru gestionarea eficientă a acestei condiții.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.