poliartrita reumatoida

11-01-2012
mirela67
Nu este medic/terapeut
mirela67
buna ziua! va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns concret. sufar de poliartrita reumatoida std 4, cu anchiloze la degetele de la maini si picioare si la nivelul coloanei. problema mea e urmatoarea: vreau sa ma inscriu la o scoala de soferi pt a optine permisul de conducere, nu am nevoie de masina special adaptata tipului de handicap pt ca ma descurc fara probleme la volan, singura problema e la gat, nu-l pot roti normal din cauza anchilozei, dar ma pot uita inapoi rotindu-ma cu tot cu corp. cu aceasta boala as putea optine permisul? multumesc!
3 comentarii
0
11-01-2012, ora 14:44
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Buna. Daca te descurci fara probleme la volan si politistul cu care dai examen constata acest lucru, e totul OK
Capacitatea ta de reactie si posibilitatile de miscare trebuiesc foarte bine analizate. Uneori o intoarcere a intreg corpului poate dura prea mult si poate afecta atentia distributiva.
In afara de asta, atentie la durerile de picioare. Daca e anchiloza fara durei mai merge, ca unii conduc chiar si cu proteze, dar sa nu fie cu dureri. Eu am avut cateva luni asemnea dureri de picioare incat cand vedeam masina parca vedeam camera de tortura. O vreme am stat pe dreapta si n-am mai condus desi am cutie automata, deci fara ambreiaj. Intre timp am luat tratament si au trecut durerile de picioare insa musculatura si articulatiile nu s-au refacut sufiicient cat sa conduc relaxat cu ambreiaj desi am peste 500.000 km. la bord. Mi se pare extrem de greu sa conduci cu poliartrita dar nu mai greu decat sa mergi efectiv pe jos. Cred ca daca obtii permis, trebuie sa-ti adaptezi
modul de condus astfel incat sa nu devii un pericol pentru tine si pentru ceilalti.
0
11-01-2012, ora 16:40
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buma. Stadiu 4 de poliartrita e foarte avansat. Daca vrei sa faci scoala doar pt. a-ti demonstra tie ca mai poti face ceva, merita efortul. Ar trebui sa ne spui din ce localitate esti, e mai usor daca esti de la tara si ai nevoie sa te deplasezi doar de acasa pana undeva, daca esti dintr-un oras mare trebuie sa te gandesti daca iti permiti o masina automata. Irina are dreptate, la piceoare e de plans.Iar de ultima fraza a Irinei ar trebui sa ti comt cel mai mult. bafta.
0
12-01-2012, ora 11:35
mirela67
Nu este medic/terapeut
mirela67
buna! multumesc pt raspuns, vroiam parerea unui specialist. nu am probleme la volan, ma descurc. si da, locuiesc la tara si fac naveta la job, de aceea as avea nevoie de masina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.