Posibila infectie la masea

27-10-2014
genvera04
Nu este medic/terapeut
genvera04
Anul trecut am avut o carie imensa si doctorul mi-a spus ca-mi trebuie scos nervul. Am schimbat doctorul si mi-a salvat nervul lucrand pe canal foarte atent punandu-mi o plomba mare. Dupa cateva luni, mi s-a umflat maseaua si au aparut dureri groaznice si am schimbat iar doctorul pentru ca cel care s-a ocupat de lucrare s-a mutat in Anglia. Doctorul la care am fost ultima oara mi-a prescris sa iau nurofen timp de 3 zile si sa ma intorc la el, dar de frica nu m-am mai intors deoarece imi trecuse durerea si am crezut ca am scapat definitiv. Dupa aproape un an, m-am dus la acest doctor pentru un control general si i-am amintit de aceasta problema pe care o avusem. Am facut radiografie si dupa ce a vazut, mi-a explicat ceva legat de sinusurile, ca metoda clasica ar fi sa-mi scoata maseaua, dar nici asta nu poate pentru ca un chirurg trebuie sa se ocupe de asta si ca poate fi salvata prin interventie la microscop la o clinica speciala din alt oras. Exista alta modalitate? Se poate sa fi gresit? Atasez radiografia, chiar daca nu se vede clar, poate reusiti sa ma ajutati...
http://oi62.tinypic.com/fne5w.jpg
1 comentarii
0
30-10-2014, ora 13:33
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
din pacate radiografia atasata este de o claritate foarte slaba. pot sa presupun ca este vorba de molarul cu obturatia foarte mare. nu se intelege din istoricul relatat de dvs daca sub aceasta plomba s-a lucrat pe canale sau nu, daca s-a incercat pastrarea nervului sau nu. in orice caz, daca ati avut un abcces la acest molar, este clar ca nu mai este vital ( adica chiar daca s-a incercat pastrarea nervului, nu s-a reusit, acum pulpa dentara si nervul infectandu-se)

tinand cont de faptul ca dintele are radacinile in vecinatatea sinusului maxilar, o infectie a sinusului este foarte posibila, deci trebuie sa rezolvati cat mai urgent problema dentara.
prima varianta ar fi sa vedeti un medic specialist in tratamente de canal complexe, adica un endodont, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. numai daca endodontul considera ca tratamentul lui nu ar avea succes, va ganditi la extractia dintelui. de asemenea, extractia ar trebui facuta de un specialist de chirugie orala, tot din cauza vecinatatii radacinilor cu sinusul maxilar. exista riscul ca in timpul extractiei sa se deschida sinusul si numai un chirurg specialist poate actiona corect intr-o asemenea situatie, astfel incat sa nu aveti probleme sinusale ulterior.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul