Posibila nebunie

05-01-2019
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
Este vorba despre tatăl meu.
Ne terorizează din copilărie dar acum a întrecut orice măsură așa că eu am decis să îmi pun capăt zilelor!
Crede că vine sfârșitul lumii zice că primește mesaje de la Iisus prin vise și tv, vorbește continuu singur cu televizorul și pereții și ne terorizează, totul a inceput acum ceva ani când sa pensionat sub limita de vârstă și nu mai vrea să muncească nimic!
Zice ca noi avem obligația să îl întreținem nu vrea să facă analize pentru un posibil cancer și probleme grave oculare, ne amenință că vrem sa ii facem rău trimitandul la spital.
Țin să menționez că urmez tratament psihiatric pentru o formă ușoară de schizofrenie paranoidă dar nu manifest la ora actuala simptome de psihoza, tatăl meu nu a consultat niciodată un psihiatru.
Eu sunt dependent de energizante pe care le consumi pentru că mă urăsc pe mine și aș vrea să mor, iar tatăl meu prin comportamentul lui mă încurajează, îmi spune chiar că ar trebui să mă trimită la ospiciu!
Sincer simt că nu am un rost pe lume și nu mai știu ce să fac.
Am ajuns la concluzia că moartea este singura soluție, aș vrea ajutor dar nu cred că exista.!
7 comentarii
1
06-01-2019, ora 11:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Trebuie sa il internati pe el involuntar cu politia si salvarea, nu sa muriti dv.
0
07-01-2019, ora 08:54
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Cand incepe sa scandalizeze, chemați poliția si salvarea la fata locului sa vorbeasca cu el despre toate astea. Nu te sinucide, asa vei ajunge tu la ospiciu sau mai rau, la terapie intensivă, inconstienta.
Vorbeste cu medicul tau sa ti dea niste antidepresive, sunt cele mai bune stimulente pentru tine.
1
07-01-2019, ora 09:19
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Eu as zice sa lasi salvarea si politia in grija restului familiei (frati, mama) si sa-ti vezi tu strict de sanatatea ta, ca-ti ajunge. Mergi o data pe luna la psihiatru sa te vada? Sa-i spui de starea ta psihica si de energizante. Muncesti undeva? -ca zici ca ai o forma usoara de schizo paranoida fara simptome psihotice, prin urmare ai putea munci. Daca ai munci, nu ai avea atat de mult timp de petrecut cu tata prin casa, care, apropo, ce daca s-a pensionat cu cativa ani mai devreme, daca legea ii permite si are pensie? I-o fi ajuns, cand o sa ai si tu anii lui de munca, atunci sa-l judeci pentru asta.

Restul familiei ce spune despre tatal tau: si ei il considera posibil nebun?
0
07-01-2019, ora 13:24
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
Draga catincar, și-a revenit tatăl meu și când mă gândesc că am vrut chiar să îl agresez din cauză că eram iritabil/nervos/agitat, eu nu mă cred in stare să mai fac ceva bun in lumea asta, simt că nu mai am:capacitate de concentrare pentru rezolvare lucruri simple, mă simt iritabil euforic și cu gândul numai la moarte...crezi că sunt depresiv(oare asta sa fie problema)mi-a crescut medicul doza de antidepresiv dar nu cred că am să îl iau pentru că problemele mele nu pot fii rezolvate de medicamente sau medici, am să iau doar antipsihoticul!
0
07-01-2019, ora 13:46
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Marius, ia neaparat si antidepresivul si ai rabdare cu el, trebuie sa dureze catva timp pana isi face efectul, vei vedea ca iti va fi mult mai bine! Neaparat sa-l iei, auzi? Nu ajunge ca antipsihoticul sa tina in frau psihoza, trebuie in cazul tau si un antidepresiv sa-ti rezolve depresia. Am avut un coleg care si-a trata doar schizofrenia, nu si depresia si a sfarsit-o rau...
0
07-01-2019, ora 16:10
Marius1577
Nu este medic/terapeut
Marius1577
Acuma am de 3 ori pe zi antidepresivul.
Ironic este faptul că medicul mi-la dat mai degrabă pentru obsesii cam așa zicea el.
Dar îl iau de 2 ori ca de 3 ori poate apar efecte secundare gen greata vărsături etc(nu am citit prospectul dar o să îl citesc).
Medicamentul se numea in trecut cipralex substanță activă escutalopram, și îl iau de mult timp și nu am observat efecte miraculoase sau vreo ameliorare semnificativa.
Mă simt mult mai bine decand m-au lăsat palpitațiile și m-am liniștit acuma.
Azi dimineață eram foarte iritabil nervos și am crezut că este sevraj produs de cofeina, e posibil sa fie așa?
0
07-01-2019, ora 17:39
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Nu este niciun sevraj. Antipsihoticele iti pot agrava depresia, de aceea trebuie luate împreună cu antidepresive pentru a te echilibra.
Nu scoate tu din medicamente fără să discuți cu medicul fiindca asta iti afectează comportamentul si riști să ti faci mai mult rau decat bine.
Antidepresivul acela ti l a dat pentru a scadea riscul de suicid, acesta fiind o obsesie de a ta, specifica depresivilor netratati. Doar persoanele obsedate se sinucid. Ia medicamentul si vei vedea ca dupa 2 saptamani isi va face si efectul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.