Posibilitate coroana dentara

07-10-2017
Evely
Nu este medic/terapeut
Evely
Buna seara,
Zilele trecute am fost la medicul stomatolog in speranta de a rezolva mai multe probleme dentare, dar m-am ales doar cu mai multe intrebari si dileme, asa ca as vrea sa va cer si parerea dumneavoastra. Din premolarul inferior mai am doar baza si foarte putina coroana. Mai am si un fel de suport, nu imi dau seama ce este, pare sa fie o improvizatie din compozit cel mai probabil. Problema mea este ca ceea ce a mai ramas din premolar incepe sa se carieze. Medicul mi-a spus ca imi poate pune coroana, ca de fapt ceea ce mi se pare mie carie este doar o depunere, desi ma indoiesc, pare carie in toata regula. Intrebarea mea este, se poate pune o coroana dentara in aceste conditii, cand din premolar a mai ramas practic foarte putin?
3 comentarii
1
07-10-2017, ora 23:27
Dr. A I
Dr. A I
Buna seara, depinde exact de cat a mai ramas din acel premolar. O radiografie ne-ar ajuta dar diagnosticul final in cazul dumneavoastra se poate pune numai in urma unui control intraoral.
1
08-10-2017, ora 00:31
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna seara,

De cele mai multe ori se poate face un pivot dentar chiar daca din coroana dentara nu a mai ramas nimic. Este totusi important ca orice urma de carie sau de dentina/cement alterat sa fie indepartat pentru a se putea realiza o adeziune buna intre pivot si radacina dentara.

Seara buna!
1
08-10-2017, ora 21:31
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna seara,
se poate pune pivot dar abia dupa ce se verifica corectitudinea tratamentului de canal care este foarte important ;abia apoi se va pune coroana.
O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: