pot avea un bebet?

28-12-2007
macanel
Nu este medic/terapeut
macanel
De 8 ani ma cunosc cu sotul meu. De 2, 5 suntem sot-sotie, si de 2 ani incercam sa facem un bebet. Am luat anticonceptionale timp de 4 ani consecutiv. Am intrerupt acum 3 ani si ceva. Am urmat un tratament de 6 luni (sept.2006-febr.2007) cu Duphaston pentru cicluri neregulate (datorita intreruperii de anticonceptionale). Cat de cat CM s-a stabilizat, dar in luna mai 2007, datorita unui soc emotional provocat de licenta am revenit la cicluri neregulate. Dupa o asteptare de 40-60 zile, imi provoc CM luand 5 zile de Duphaston. Prima zi de ciclu (provocat) a fost pe data de 20 nov. 2007 si inca nu a venit. Intre timp (3 dec.) am luat legatura cu un dr. ginecolog f.bun din Cluj care sa ma ia de la A la Z. Dupa un consult, ecografia e ok... nimic anormal. Mi-a dat sa fac o serie de analize hormonale. Analize facute in ziua 21 de CM (10 dec.2007): cortizol -360.5, FSH - 6.48, LH -7.92, Progesteron -1.89, Prolactina - 215.5, FT4 - 17.46, TSH -1.69, Testosteron -0.991. Urmeaza sa fac in ziua 3-5 a CM analize pentru estrogeni si TSH. Problema e ca nu mai apare CM. In urma unei discutii cu dr. curant mi s-a recomandat sa stau sa astept urmatorul Cm, chiar daca va trebui sa astept 6 luni. Eu insa nu mai am rabdare. Am 29 ani si sotul 33 ani. Acum 8 luni, sotul a facut o spermograma. Rezultat: oligoastenospermie. Nu stiu ce sa fac? Sa astept ???? Nu mai am rabdare. Cu multumiri.
2 comentarii
0
29-12-2007, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ar fi bine sa te adresezi unei clinici unde se trateaza infertilitatea.Poti avea incredere in medicii romani, mai ales ca au ajutat o femeie de peste 60 de ani sa aiba un copil. Numai bine
0
09-01-2008, ora 00:00
cloclo
Nu este medic/terapeut
cloclo
Buna ziua,
am facut o spermograma in urma careia au rezultat urmatoarele valori :
Volum 3 ml
pH 7, 6
Numar /1 ml 60 mil/ml
Motilitate 1h.40 %
2h.20 %
Viteza **
Forme normale 80 %
Forme anormale 20 %
Celule germinale 1
Leucocite 1
Am incercat cu sotia de cam o jumatate de an sa avem un bebe, si se pare ca se lasa asteptat. Avem o fetita de 9 ani, sotia nu sufera de infertilitate. Am 33 de ani si sotia 32. Credeti ca se mai poate incerca natural sau trebuie consultat un medic si eventual un tratament corespunzator???? Cu multumiri.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.