Prietena mea este bipolara | Forumul Medical ROmedic

Prietena mea este bipolara

02-05-2023
Robert136
Nu este medic/terapeut
Robert136
Salut! Sunt cu prietena mea de 1 an. Ma rog, cu schimbarile de comportament pe care le are suntem asa si asa. Ea are perioade in care este ok, iar toate lucrurile decurg normal si momente in care datorita stresului, anumitor probleme financiare isi varsa nervii pe mine, certandu-ma fara motiv, doar pentru ca port conversatii cu ea. Are perioade in care dureaza putin si perioade unde dureaza 3 saptamani. Am incercat sa discut cu ea despre aceste probleme, doar ca le neaga cand le spun eu, iar ea imi spune ca are peobleme arunci cand este mai ok. Ea a trecut printr-o despartire urata, se streseaza la job, financiar nu se regaseste si cred ca sunt si ceva traume venite din partea celor de acasa, parintii. Oare ce pot face ca sa o ajut?
5 comentarii
1
02-05-2023, ora 09:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Convinge-o să meargă la un psiholog pentru o evaluare, iar dacă este o problemă pe baza evaluării se va decide ce face mai departe.
0
04-05-2023, ora 13:29
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
I-ar trebui tratament medicamentos, poate o convingeți să vadă un psihiatru. Nu-i ok să facă crize netratate pt că se degradează creierul. Diagnosticul cine i l-a pus?
0
04-05-2023, ora 15:23
Robert136
Nu este medic/terapeut
Robert136
Nimeni. Doar ca la cum se comporta/manifesta clar este vorba de bipolaritate. Adica am mai auzit cazuri la niste prieteni.
0
04-05-2023, ora 19:01
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Am înțeles. Este totuși necesar un diagnostic clar, ca să nu ne dăm cu părerea în necunoștință de cauză.
Dacă este prea mândră să vadă un psiholog sau un psihiatru pt o consultație, atunci va plăti cu sănătatea ei. Faceți tot ce puteți pt a o convinge să vadă un specialist. Dacă boala e la început, poate fi tratată/controlată mult mai simplu și eficient.
0
05-05-2023, ora 10:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet. Pot fi anumite simptome, dar nu totdeauna sunt suficiente pentru a pune un diagnostic pentru o anumită tulburare. De aceea e nevoie să o vadă un psiholog clinician cu experiență, că probabil dacă i-ai spune de psihiatru nu ai reuși să o convingi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul